به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،علاقهمندان به تاریخ قطعا میدانند که سلسلهها و حکومتهای پادشاهی، مدت زمان مختلفی بر کشورها حکومت داشتهاند و حکومتهایی که طولانیترین حکومت تاریخ ایران را داشتند کدام یک از سلسلههای پادشاهی هستند. در این مطلب لیستی از ۱۰ حکومت پادشاهی ایران که طولانیترین حکومت تاریخ ایران را داشتند را جمعآوری کردهایم و در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد.
۱۰) حکومت سامانیان بیش از ۱۳۰ سال
حکومت سامانیان بیش از ۱۳۰ سال طول کشید و یکی از طولانیترین حکومت تاریخ ایران بود. این حکومت توسط چهار برادر نوح، احمد، یحیی و الیاس بنیانگذاری شد. در اواخر دوره سامانیان اندیشمندانی، چون رودکی، فردوسی و ابن سینا زندگی میکردند و در آن دوره هنر و علم به خوبی گسترش یافته بود.
۹) حکومت تیموریان بیش از ۱۳۰ سال
حکومت تیموریان بیش از ۱۳۰ سال عمر داشت و توسط تیمور لنگ بنا شد. این حکومت بسیار قدرتمند بود، زیرا تیمور حاکمی مقتدر بود، اما پس از مرگ او مشکلات زیادی در این حکومت به وجود آمد.
۸) حکومت سلجوقیان بیش از ۱۵۰ سال
حکومت سلجوقیان بیش از ۱۵۰ سال دوام آورد و توسط طغرل بیک تاسیس شد. در دوران حکومت سلجوقیان ایران بسیار گسترده و پهناور بود. زبان رسمی در این دوره فارسی بود و آبادانی زیادی در این دوره صورت گرفت.
۷) حکومت صفویان بیش از ۲۲۰ سال
حکومت صفویان توسط شاه اسماعیل اول تاسیس شد و آخرین پادشاه این حکومت پس از ۲۲۰ سال شاه عباس سوم بود. میتوان گفت که دوره صفویه یکی از مهمترین دوران تاریخ ایران بود، زیرا حکومتی متمرکز بوده و مناطق گستردهای را تحت پوشش خود داشت.
۶) حکومت غزنویان بیش از ۲۲۰ سال
حکومت غزنویان بیش از ۲۲۰ سال دوام داشت و در این دوره فردوسی نیز در دوران سلطان محمود غزنوی میزیست. حکومت غزنوی به شعر و هنر و ادبیات فارسی اهمیت زیادی میداد.
۵) حکومت هخامنشیان نزدیک به ۲۳۰ سال
حکومت هخامنشیان حدود ۲۳۰ سال دوام داشت و در واقع به لطف کوروش بزرگ مردم اطلاعات بیشتری از این حکومت باستانی دارند. این حکومت توسط کوروش تاسیس شد و کوروش در تمام دوران حکومت خود قدرتمند و خردمندانه عمل کرد و این حکومت یکی از بزرگترین حکومتهای پادشاهی آن زمان بوده است و اکنون در این لیست نیز در جایگاه پنجم قرار دارد.
۴) حکومت سلوکیان بیش از ۲۴۰ سال
حکومت سلوکیان بیش از ۲۴۰ سال دوام داشته است. این حکومت توسط سولوکوس یکم آغاز و توسط فیلیپ دوم به پایان رسید. این حکومت در واقع یک حکومت یونانی بود که پس از مرگ اسکندر تاسیس شد.
۳) حکومت ساسانیان بیش از ۴۲۰ سال
حکومت ساسانیان در این لیست در جایگاه سوم قرار گرفت. این حکومت بسیار یکپارچه و قدرتمند بود. این حکومت توسط اردشیر بابکان تاسیس شد و بیش از ۴ قرن دوام آورد. اما در نهایت آخرین پادشاه این حکومت یعنی یزدگرد سوم در جنگ با اعراب شکست خورد.
۲) حکومت اشکانیان بیش از ۴۷۰ سال
حکومت اشکانیان هم بیش از چهار قرن عمر داشت. این حکومت طولانیترین حکومت از نژاد ایرانیان بود که توسط خاندان اشک تاسیس شد. حکومت اشکانیان در آن دوران قدرت زیادی در جهان داشتند، اما در نهایت تسلیم خاندان ساسانیان شدند.
۱) حکومت عباسیان بیش از ۵۰۰ سال
حکومت عباسیان بیش از ۵ قرن در ایران حکومت کرد و بنیانگذار آن عبدالله بن محمد (سفاح) بود. این حکومت در واقع یک حکومت عربی بوده که پس از ظهور پیامبر قدرت زیادی بدست آورد. این حکومت سومین حکومت اسلامی بود. حکومت عباسیان با بیش از ۵۰۰ سال حکومت، طولانیترین حکومت تاریخ ایران است که بیشترین دوام را داشت.
منبع: دینو
انتهای پیام/
چرت و پرت پدیا (ویکی پدیا) که افتاده به یاوه گویی و مزخرف گفتن
به حکومت نادر که کلاً 8 سال بود گفته 60 سال حکومت کرد!!!! به حکومت ماد که سرجمع 70 سال هم نبود گفته 160 سال حکومت کرد
البته نویسنده هاش یه مشت بچه سال و ا
آخه زبان و قومیت مگر ملاک برتری هستش؟
برتری به ایمان و تقوا و پاکدامنی است
فقط منتظر حکومت شریف و جهانی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستم
اللهم عجل لولیک الفرج
ای منافق نژادپرست کافر پلید زرتشتی
که هستی منبع و نماد فساد و آلودگی و زشتی
عمر حکومت صفوی بیشتر از 230 سال بودش باید رتبه 5 باشه
هخامنش هم با 218 سال حکومت رتبه 8 رو داره
تیموریان یعنی تیموری ها
انشاءالله حکومت جهانی حضرت مهدی عج در رکاب آن حضرت و یاران مخلصش باشیم .
1- حکومت عباسیان پنج قرن به طول انجامید اما فقط در اولین قرن مقتدرانه بر سرتاسر ایران حکومت کرد و پس از آن یا فقط به صورت اسمی حضور داشتند یا فقط بر بخش هایی از ایران اعمال قدرت می نمودند .
2- طول حکومت سلوکیان حدود 240 سال بود اما از نظر سلطه بر ایران این دوره را به سه قسمت تقریباً مساوی می توان تقسیم کرد : دوره اول تسلط کامل بر ایران - دوره دوم کشمکش با حکومت اشکانیان - دوره سوم محدود شدن به حدود شام ، که در واقع در دوره سوم و زوال این حکومت عملاً حضوری در ایران نداشتند و در نهایت بدست رومی ها منقرض شدند .
3- حکومت غزنویان هم در طول 220 سال دوامش کاملاً بر ایران تسلط نداشت . اولاً بخش هایی از نیمه غربی ایران هرگز به تصرف غزنویان در نیامد . دوماً تا زمان سلطان مسعود غزنویان در ایران حضور و نفوذ داشتند و پس از آن حکومت این سلسله به بخش هایی از پاکستان و هند (حدود پنجاب امروزی) محدود گردید .
4- در مورد حکومت تیموریان ؛ اولاً تیمور لنگ فقط به زور شمشیر و خونریزی دست به کشورگشایی زد و فاقد سیاست بود ، به همین دلیل بلافاصله پس از مرگش جنگ داخلی شدید و طولانی بین مدعیان جانشینی وی آغاز شد و بسیاری از متصرفات تیمور از دست جانشینانش خارج گردید که شامل بیشتر بخش های ایران هم می شد و در واقع حکومت جانشینان تیمور محدود به آسیای میانه ، خراسان و افغانستان بود . دوماً یکی از نوادگان تیمور به نام بابر پس از آنکه قلمرو تیموریان بدست طایفه ازبک افتاد ، به هند لشکرکشی کرد و حکومت گورکانیان هند را تاسیس نمود پس در عمل سلسله تیموریان کاملاً به پایان نرسید!
5- حوزه اقتدار حکومت سامانیان هم هرگز بر سرتاسر ایران گسترده نشد و عمدتاً متمرکز بر آسیای میانه و خراسان بود . ضمن آنکه معمولاً به این نکته اشاره نمی شود که عبدالملک دوم آخرین پادشاه سامانی که کودکی خردسال بیش نبود ، آخرین حاکم پارس نژاد آسیای میانه بود و پس از سرنگونی وی بدست ترکان قراختائی ، عملاً دیگر هیچ امیر پارس نژادی بر آسیای میانه مسلط نشد و این منطقه از آن زمان تاکنون همواره تحت کنترل حکومت ها و امرای ترک و تاتار بوده است .
اما در صحبت هاتون درباره غزنویان منبعی هم دارید؟
فقط چرا ننوشته بودید پایتختشان کدام شهرها بوده؟
زمان قدیم مثل امروز تهران پایتخت نبوده
پس لعنت فرستادن کلی اصلاً درست نیست