باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می‌دهد؛

گذر از مرغداری سنتی به صنعتی/ افزایش تولید با هزینه کمتر

بیش از ۴۰ درصد از واحد‌های مرغداری‌های گوشتی استان اصفهان نیازمند بهسازی هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، پرورش طیور و به ویژه مرغ از مهمترین زیرشاخه های حوزه کشاورزی و اصفهان از استان های موفق در این زمینه است.

اصفهان دومین تولیدکننده مرغ گوشتی در کشور است اما بیش از ۴۰ درصد از واحدهای مرغداری آن باید بهسازی شود. اقدامی مبتنی بر فناوری های جدید که نقش بسیار موثری در کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری دارد و تحولی در صنعت مرغداری ایجاد می کند.

اصفهان، دومین تولیدکننده مرغ گوشتی کشور

حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: واحدهای پرورش مرغ گوشتی اصفهان با ظرفیت جوجه ریزی ۳۷ میلیون قطعه در دوره ۵۰ روزه و تولید حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در سال رتبه دوم تولید گوشت مرغ را برای این استان به ارمغان آورده اند.

او افزود: بیشترین مرغداری های استان در شهرستان نایین وجود دارد و پس از آن شهرستان های اردستان، اصفهان، کاشان، شهرضا، نجف آباد و شاهین شهر و میمه از قطب های مرغداری گوشتی استان به شمار می آید.

پرداخت تسهیلات برای بهسازی مرغداری ها

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از واحد‌های مرغداری استان اصفهان به منظور ارتقای بهره وری، مکانیزه شده اند، اما بیش از ۴۰ درصد از واحد‌ها از نظر تجهیزات و فضای نگهداری وپرورش، نیازمند بهسازی و مکانیزه شدن هستند.

گذر از مرغداری سنتی به صنعتی؛ افزایش تولید با هزینه کمتر

ایراندوست ادامه داد: ارتقای عملکرد واحدهای مرغداری در دستور کار جهاد کشاورزی استان است و در این زمینه تسهیلاتی در اختیار مرغداران قرار می گیرد.

او گفت: به مرغداران توصیه می شود از فرصت به دست آمده برای دریافت تسهیلات استفاده و به منظور بهبود کمی و کیفی تولیداتشان برای بهسازی واحدها اقدام کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: تعداد محدودی مرغداری هم وجود دارد که به دلیل فرسوده بودن ساختمان، ظرفیت کم یا دوری از جاده، شهر یا روستا بهسازی آنها به صرفه نیست و باید با تغییر کاربری به چرخه تولید دام و طیور بازگردند.

کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری با بهینه سازی

ایراندوست گفت: افزایش تولید از ۱۰ به ۱۵ قطعه در هر متر مربع، کنترل دقیق تهویه و دما، بهره مندی از سامانه نوردهی و سنجش میزان رطوبت، کاهش بیماری ها و تلفات و بی نیازی از حضور فیزیکی کارگر در سالن پرورش، از جمله مزایای بهینه سازی واحدهای مرغداری است.

او اضافه کرد: در سالن هایی که استاندارد رعایت شود تلفات کمتر از ۳ درصد است اما در سالن های غیراستاندارد، تلفات تا ۲۰درصد افزایش می یابد.

گذر از مرغداری سنتی به صنعتی؛ افزایش تولید با هزینه کمتر

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در سالن نوین صنعتی به ازای هر کیلوگرم گوشت، یک کیلو و ۷۰۰ گرم خوراک مصرف می شود، در حالی که در سالن های سنتی مصرف دان بیش از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم است.

هوشمندسازی سازه ها و تجهیزات بر اساس استانداردها

کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: طبق سیاست های راهبردی و برنامه ریزی تولید دربخش طیور از سال ۹۸ بهینه سازی واحدهای پرورش طیور در دستور کار قرار گرفت.

مریم دهقان افزود: بر این اساس واحدهای جدید باید مطابق با آخرین استانداردهای روز ساخته و واحدهای موجود نیز بهینه سازی شوند یعنی هم از نظر سازه و هم از نظر تجهیزات بهسازی و هوشمندسازی شوند.

او در زمینه هوشمند سازی تاسیسات و تجهیزات مرغداری ها گفت: سالن های پرورش از جمله سقف، کف و دیوار می بایست کاملا ایزوله شوند و مصرف انرژی آنها براساس استانداردهای سازمان بهینه سازی باشد،همچنین فاصله سالن ها از یکدیگر و با سایر تاسیسات براساس ضوابط و مقررات ابلاغی جدید وزارت جهاد کشاورزی باشد.

گذر از مرغداری سنتی به صنعتی؛ افزایش تولید با هزینه کمتر

کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: سالن های پرورشی باید دارای سامانه دانخوری و آبخوری خودکار، سامانه خودکار ذخیره و انتقال دان، شبکه خودکار تهویه و رطوبت و سامانه گرمایشی استاندارد باشد.

دهقان اظهار کرد: با استفاده از سامانه اتوماسیون، کنترل سالن های پرورشی از خارج از آن محیط و حتی کیلومترها دورتر امکان پذیر است

پرورش مرغ های هم وزن در واحدهای صنعتی

حیدر رضازاده تولیدکننده مرغ گوشتی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی استان اصفهان تولید گوشت مرغ در تمام طول سال در آن امکان پذیر است

او با اشاره به مشکلات واحدهای سنتی پرورش مرغ گوشتی اظهار کرد: چون در واحدهای سنتی دان خوری ها به صورت سطلی و آب خوری ها به شکل آویز است مشکلاتی در طول دوره پرورش ایجاد می شود که هدر روی آب و دان و آلوده شدن محیط و بیمار شدن طیور از آن جمله است.

این تولیدکننده مرغ گوشتی افزود: در این واحدها به دلیل توزیع نامناسب و غیریکنواخت دان، مرغ ها با وزن های متفاوتی تولید می شوند.

رضازاده تاکید کرد: با توجه به اینکه در 30 سال گذشته هم مرغداری سنتی و هم مرغداری صنعتی را تجربه کرده ام با اطمینان می گویم که واحدهای صنعتی از لحاظ اقتصادی کاملا به صرفه است و به افزایش بهره وری کمک می کند.

با توجه به مشکلات متناوب تولید مرغ های گوشتی در کشور مسئولان اگر عزم افزایش تولید و حتی صادرات داشته باشند می توانند با ترغیب مالکان مرغداری های سنتی به بهسازی این واحدها زمینه تولید بیشتر، با کیفیت تر و کم هزینه تر را فراهم کنند.

گزارش از معصومه اکبری

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.