مشاور فرمانده کل قوا گفت: ایران در آستانه قرن پانزدهم می‌تواند یکی از بازیگران اصلی اقتصاد جنوب غرب آسیا با محوریت اقتصاد و ترانزیت دریایی باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سردار سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی در همایش ملی خلیج فارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵ خورشیدی که به شکل مجازی برگزار شد افزود: می‌توان گفت که منطقه‌ای مهمتر از موقعیت ژئوپلیتیکی، ژئواکونومی و ژئواستراتژیکی ایران در مقیاس منطقه‌ای (غرب آسیا) و جهانی بر روی نقشه جهان وجود ندارد، یعنی هیچ منطقه به اهمیت غرب آسیا و در غرب آسیا به اهمیت ایران وجود ندارد.

او با اشاره به وجود ۱۱ بندر بزرگ کشور در خلیج فارس و جنوب کشورمان ادامه داد: از خلیج گواتر در چابهار تا دهانه فاو حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر و از بندر آستارا در شهر آستارا تا خلیج حسین قلی نیز ۶۷۵ کیلومتر و در مجموع افزون بر ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم.

سرلشکر صفوی اضافه کرد: در این سواحل ما حدود ۱۱ و به زودی ۱۲ بندر بزرگ تجارتی و ترانزیتی و افزون بر ۳۵۰ بندر کوچک و متوسط داریم.

مشاور عالی فرمانده کل قوا، با اشاره به وجود چهار بندر بزرگ هرمزگان، چابهار، بوشهر و بندر امام در خلیج فارس و دریای عمان گفت: در شمال کشور نیز بندر انزلی و کاسپین (در دست ساخت) را داریم که هم بندر‌های تجاری هستند، هم بندر صید و صیادی و هم مسافری و ترانزیت کالا‌های نفتی، گاز و حتی معادن و بسیاری از صادرات معدنی کشور، وارداتی که می‌توانیم داشته باشیم و حمل و نقل ترانزیت کالا از طرف بندر‌ها صورت می‌گیرد.

سرلشکر صفوی افزود: ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری بندر‌ها در پایان سال گذشته افزون بر ۲۶۴ میلیون تن در سال بوده که بخشی از این ظرفیت به شکل کانتینری بوده و حدود ۱۶۶ میلیون تن هم از بندر‌های بازرگانی به کشور وارد شده که متوسط ماهانه ۳۳ میلیون تن کالا را شامل می‌شود.

او اظهار داشت: چنانچه ما در ۲ برنامه پنج ساله هفتم و هشتم و یا در سند چشم انداز ملی آمایش سرزمین ۱۴۲۴، اقتصاد دریا را محور توسعه اقتصاد کشور قرار دهیم همانگونه که در مقطعی نفت محور اقتصاد کشور شد اقتصاد دریا می‌تواند تاثیر اساسی را در بخش توسعه در سواحل جنوبی ایران ایفا کند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار