به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا موذن دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: التهاب مخاط و ایجاد درد دهان نیز می تواند از عوارض استفاده از داروهای شیمی درمانی خاص، پرتودرمانی و یا جراحی باشد.
او، بیان کرد: این واکنش ها ممکن است به زخم و عفونت منجر شده و در غذا خوردن، صحبت کردن، چشیدن، جویدن یا بلعیدن اختلال ایجاد کند.
موذن، تصریح کرد: التهاب مخاط یک بیماری خود محدود شونده بوده و هدف از توصیه ها کاهش شدت و مدت زمان این مشکل است.
دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، ادامه داد: راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده این عوارض به شرح زیر است،
خشکی دهان یا بزاق غلیظ، مصرف روزانه ۱۰ تا ۸ لیوان مایعات راه مرطوب نگه داشتن حفره دهان خوردن مایعات در طول روز به صورت جرعه جرعه است.
جویدن هویج یا کرفس، مکیدن انگور یخ زده یا قطعات خربزه، اگر زخم های باز در دهان وجود ندارد استفاده از غذاهای ترش به منظور تحریک بزاق امتحان شود.
خوردن غذاهای نرم و مرطوب ، خودداری از مصرف نوشیدنی های الکلی و دهان شویه های حاوی الکل که باعث خشک شدن دهان می شود.
استفاده از دستگاه بخور سرد هنگام خواب، گلودرد، التهاب مری، درد دهان، التهاب مخاط یا برفک و مصرف غذاهای نرم و مرطوب و پرهیز از غذاهای خشک و زبر تشویق شود.
خودداری از مصرف الکل، مرکبات، کافئین، گوجه فرنگی، سرکه و فلفل تند، انواع درجات حرارتی غذا امتحان شود تا به آرامش بخش ترین دما پی برده شود.
از اسموتی ها (نوشیدنی مخلوط شده از میوه تازه) با میوه های دارای اسیدیته پایین (مانند خربزه، موز و هلو) استفاده شده و ماست یا شیر به آن اضافه شود.
فرد بیمار باید به استفاده از داروهای تجویز شده برای کنترل التهاب مری، بلع دردناک، درد دهان یا عفونت، مطابق با دستور پزشک تشویق شود.
انتهای پیام/ت