به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، با شیوع بیماری کرونا در کشور و به تبع آن در استان ایلام، ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیلی اصناف و بازاریان را در دستور کار قرار داد که این امر مشکلات بسیاری برای صنوف مختلف بهوجود آمده و باعث نگرانی کسبه و بازاریان شده است.
با یک بررسی ساده میتوان به این واقعیت پیبرد که ویروس کرونا تا چه اندازه بر فعالیت کسبه و صنوف مختلف تاثیر گذاشته است و متاسفانه مسئولان بی توجه به مشکلات کماکان تنها به تعطیلی اصناف بسنده کردهاند و هیچ حمایت مالی نیز از کسبه و بازریان انجام نمیشود.
بازگشایی واحدهای تجاری
یکی از کسبه شهر ایلام گفت: متأسفانه با انجام محدودیتهای کرونایی و تعطیلی، برخی کسبه با مشکلات بسیاری مواجه شدهاند و اگر دولت برنامهریزی دقیقتری دراینباره نداشته باشد با ورشکستگی مواجه میشویم.
اکبری ادامه داد: امیدواریم مسئولان برای پایین آمدن آمار کرونا در کشور به فکر چاره اساسی باشند تا بتوان با بازگشایی مغازهها ضررهای مالی را جبران کنیم.
پرداخت اجارههای بالا
محمدی یکی از فعالان بازار طلا گفت: با توجه به بسته بودن بازارها و تعطیلی بیشتر مشاغل و اصناف به ویژه تالارهای پذیرایی، دفترخانههای ثبت ازدواج و پایین آمدن قیمت طلا، همچنان بازار کساد است و این تعطیلیها نیز این روزها به یک معضل تبدیل شده است و بدون هیچگونه فروش باید اجارههای سرسام آور مغازهها را بپردازیم.
صنوف و کسبه استان ایلام از آغاز محدودیتهای کرونایی با وجود مشکلات اقتصادی نسبت به تعطیلی کسب و کار خود اقدام کرده اند، اما عدم حمایتهای دولتی از اصناف در این وضعیت، به مشکلات اقتصادی آنان دامن زده است.
پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض
علی رجبی کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با محدودیتهای کرونایی و تعطیلی اصناف، درآمد کسبه و بازاریان کاهش چشمگیری یافته و این امر به یکی از مشکلات اساسی فعالان صنوف مختلف تبدیل شده است.
او با بیان اینکه دولت با حمایتهای مختلف خود میتواند تا حدودی ضررهای وارد بر صنوف مختلف را کاهش دهد بیان کرد: از آنجا که برخی کسبه علاوهبر تامین مخارج زندگی شخصی خود مستاجر بوده و باید اجارهبهای محل درآمد خود را نیز پرداخت نمایند، دولت با پرداخت کمکهای بلاعوض و تسهیلات هرچند اندک میتواند مشکلات این حوزه را برطرف کند.
یونس حواسیان گفت: با توجه به شرایط سخت در روزهایی که محدودیتهای کرونایی در استان ایلام در حال انجام است، کسبه و بازاریان با وجود مشکلات مختلف از جمله اجارهبها واحدهای استیجاری، فشار اقتصادی سنگینی را تحمل میکنند.
رییس اتاق اصناف ایلام در ادامه بیان کرد: نقش اصناف در انتقال بیماری کرونا اندک بوده و با توجه به گفتههای ستاد ملی مقابله با کرونا، بیشاز ۵۰ درصد انتقال ویروس در مجالس خانوادگی صورت میگیرد.
او با اشاره به اینکه تعطیلی واحدهای تجاری باعث بروز مشکلات بیشماری برای صنوف مختلف در این شرایط بد اقتصادی است اعلام کرد: اجرای محدودیتهای کرونایی در جامعه بهصورت یکسان اتفاق نیفتاده است و شاهدیم ادارات و سازمانها با بالا بودن آمار بیشترین انتقال ویروس کرونا در حال فعالیت هستند.
حواسیان یادآور شد: با توجه به تعطیلی اصناف و شرایط بد اقتصادی که مشکلات بسیاری از جمله عدم تامین معیشت و هزینه اجاره را برای اصناف مختلف بدنبال داشتهاست، ضروری است تدابیر بهتری از سوی مسوولان در این زمینه اندیشیده شود.
پرداخت تسهیلات به اصناف
شکرالله شیرخانی با بیان اینکه تا پایان فروردینماه امسال تسهیلات کرونایی پرداخت شده است گفت: سهم استان ایلام از این تسهیلات در کشور ۲۱۶ میلیارد تومان بوده که از این رقم ۱۱۵ میلیارد تومان به ۱۳ هزار کسبه و شغل در اصناف مختلف پرداختشده است و این امر سبب شده استان ایلام در پرداخت تسهیلات کرونا در رتبه برتر کشور قرار گیرد.
شیرخانی در پایان به پرداخت بیمه بیکاری کرونا در این خصوص اشاره کرد و افزود: تعداد ۵۰۴۶ نفر از کارگران بیکار طی یک دوره ۳ ماهه، بیمه بیکاری خود را دریافت کردند.
بی شک اصناف استان ایلام علیرغم داشتن مشکلات فراوان در رعایت محدودیتهای کاری و نکات بهداشتی برای قطع زنجیره کرونا اقدام کرده اند، اما نیازمند همراهی و حمایت مسئولان هم هستند و امید است مسئولان جهت جلوگیری از متضرر شدن بیشتر اصناف تمهیدات لازم را برای حمایت از آنان را بیندیشند.
انتهای پیام/ د