به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روحالله بهرامی با بیان اینکه حرکت جوهره جامعه عشایری است، گفت: جامعه عشایری چه در حال کوچ، چه اسکان یافته، دارای اقتصاد تولید محور است و تمام اعضای خانوار از خردسال تا بزرگسال در فرایند تولید دخیل هستند.
او افزود: ارتباط مستقیم زندگی عشایر با منابع طبیعی و شرایط زیست محیطی قلمروهای کوچ هر ساله شرایط، ترسالی و خشکسالی مناطق استقرارشان بر نحوه تعلیف دام و تبع آن رشد و پرورش دام و هزینههای تولید تاثیر بسزایی دارد.
مدیرکل امور عشایر فارس سه عامل آب، علوفه و مرتع را دارای تاثیرات محدود کننده و بسیار زیاد بر فعالیتهای تولیدی و معیشتی جامعه عشایری دانست.
بهرامی گفت: کاهش منابع آب شرب بر عشایر و دام عشایر تاثیر گذار است، زیرا منجر به کاهش علوفه، فروش اجباری دام مولد، افزایش تنشهای اجتماعی و ایلی بر سر آب و مرتع، افزایش عرضه دام به بازار و افت قیمت و ... خواهد شد.
او اضافه کرد: بروز مشکلاتی در زمینه آب، علوفه و مرتع مورد نیاز عشایر منجر به ایجاد مشکلات معیشتی و حتی تغییر شیوه زندگی، کاهش تولید گوشت قرمز در جامعه، شیوع بیماریهای دامی و انسانی به دلیل فقر تغذیه و کمبود آب و بهداشت، کوچ زود هنگام عشایر و افزایش نارضایتی اعضای جامعه عشایری میشود.
مدیرکل امور عشایر استان فارس گفت: تامین اعتبار برای خرید دام مازاد عشایر، تامین علوفه مدت دار، تقویت ناوگان آبرسانی سیار، تامین تسهیلات بلند مدت برای کمک به معیشت عشایر از جمله پیشنهاداتی است که لازم است با مساعدت مسئولان سریعتر عملیاتی شود.
بهرامی اذعان داشت: طبق تحلیل کارشناسی های صورت گرفته اثرات خشکسالی در استان فارس در جامعه عشایری چه در بعد ایجاد خسارت ریالی و چه در بعد جبران خسارت ایجاد شده بیش از هزار میلیارد تومان خسارت ایجاد شده است.
انتهای پیام/