به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مجید نظری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: کارگروه مشترکی از نماینده شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و دستگاههای اجرایی استان نسبت به برآورد دوباره خسارتهای ناشی از آلودگی نفتی در سرخون اردل تشکیل میشود.
او با تاکید بر حمایت از حقوق مردم منطقه اردل، افزود: این کارگروه باید ظرف ۱۰ روز آینده تشکیل و نتایج ناشی از ارزیابی و برآورد خسارتها تا پایان اردیبهشت اعلام شود تا بتوان خسارتهای مردم منطقه را سریعتر پرداخت کرد.
بیشتر بخوانید
نظری اضافه کرد: این کارگروه متشکل از نماینده شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، نماینده دادستان، نماینده سازمان بازرسی، نماینده فرماندار اردل و هریک از دستگاههای اجرایی مرتبط است.
او ادامه داد: وارد شدن خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی، شیلات، آب، محیطزیست، منابع طبیعی و امور عشایر مشخص است، اما امید میرود بتوان هرچه سریعتر با شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران این خسارتها برآورد و زمینه پرداخت سریعتر آن فراهم شود.
نظری با بیان اینکه رسیدگی به مشکل آب مردم منطقه میانکوه و شهر سرخون در اولویت برنامه شرکت خطوط لوله نفت و مخابرات ایران باشد، گفت: آب خط قرمز است و باید آب آشامیدنی سالم و پایدار در اختیار مردم منطقه قرار داده شود.
او با اشاره به آلودگی منابع آب زیرزمینی استان در پی نشت نفت افزود: با توجه به وضعیت خشکسالی در استان میطلبد تا مسئولان شرکت نفت با تجهیز چاهی مشکل آب شرب مردم میانکوه را برطرف کنند چراکه چشمه سرخون منبع آب پایدار و چشمه درهدون به سبب آلودگی نفتی از مدار خارج شده است.
خسرو کیانی سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به سابقه آلودگی نفتی در منطقه میانکوه، اظهار داشت: این منطقه تاکنون هشت بار دچار آلودگی نفتی شده است و در طول این سالها خسارت قابل توجهی را برجا گذاشته است.
او با بیان اینکه خط لوله انتقال نفت مارون به اصفهان ۴۳۰ کیلومتر طول دارد، افزود: این خط روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت خام را انتقال میدهد و به سبب گذر از منطقه سخت گذر در شهرستان اردل این منطقه را تهدید میکند.
کیانی اضافه کرد: بنا بر مصوبات فروردینماه باید شرکت خطوط لوله نفت و مخابرات ایران خسارتهای وارد شده بر منطقه را تا پایان فصل بهار پرداخت کند.
بنا بر ارزیابی کارشناسی دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری در مجموع ۱۷۶ میلیارد تومان خسارت به تمامی بخشها و نیم میلیون دلار خسارت زیست محیطی ناشی از آلودگی نفتی ترکیدگی لوله نفت در منطقه میانکوه اردل وارد شده است، این در حالی است که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران این خسارتها را قبول ندارد و عنوان میکند باید ارزیابی خسارتها دوباره و با حضور کارشناسانی از این شرکت انجام گیرد.
انتهای پیام/ف