هاشمی گفت: برخورداری دانشگاه علوم پزشکی از ۱۰ هزار سفیر سلامت نشان دهنده نقش موثر بهداشت و درمان در خانواده‌ها و ایجاد تعامل و مشارکت با سفیران سلامت بوده که در کنترل و پیشگیری کرونا کمک قابل توجهی به شبکه بهداشت و درمان کرده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، سید محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی در مراسم افتتاحییه هفته سلامت اظهارداشت: عدالت در سلامت و توزیع جزیی از آموزه‌های دینی ما هست که در اسلام به صراحت روی این نکات تاکید شده و در همین راستا توزیع خدمات بهداشتی عادلانه یکی از اهداف مهم ما بوده است.

او با بیان اینکه شعار امسال هفته سلامت «ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر»است افزود: هفته سلامت همه ساله باتوجه به اهمیتی که در جوامع بشری دارد به صورت ویژه برگزار می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه سیستان و بلوچستان پتانسیل داشتن چهار دانشگاه علوم پزشکی را دارد خاطرنشان کرد: ما شاهد پیشرفت‌های زیادی در زمینه علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح استان هستیم که این امر آروزی بسیاری از دوستداران این آب و خاک بوده است.

او ادامه داد: مشارکت بسیاری از هم استانی‌های عزیز و بویژه ساکنان عزیز مناطق روستایی در برنامه‌های نظام سلامت و حرف شنوی آنان از همکاران بهورز ما یکی از دلایل اصلی روند رو به رشد و بهبود مستمر شاخص‌های بهداشت و درمان است.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست گفت: برای اولین بار نخستین روز هفته سلامت را در خانه بهداشت آغاز کردیم چراکه خانه بهداشت نماد عدالت در سلامت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

سید مهدی طباطبایی خاطرنشان کرد: سلامت حق مردم است و ما باید به عنوان خدمت‌گذار، مردم را برای رسیدن به این حق یاری کنیم که این امر طبیعتا مشارکت مردمی را می‌طلبد.

او  افزود: فراموش نکنیم که شروع نظام شبکه سلامت در زمان اوج جنگ تحمیلی صورت گرفته یعنی درست زمانی که دنیا در مقابله با ایران بود و طبیعتا هر کشوری تمام منابع خود را برای بحث جنگ گسیل می‌داشت اما نظام مقدس جمهوری اسلامی از همان زمان برنامه نظام سلامت را در دستور کار خود قرار داد که نشان می‌دهد ما در اوج جنگ یک تعهد بالایی در مورد سلامت مردم داشتیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: حضور داوطلبان و سفیران سلامت و مشارکت افراد ذینفع تاثیر بسزایی در ایجاد یک شبکه سلامت داشته که در همین راستا لازم است با مردم و برای مردم برنامه‌ریزی کنیم چراکه تجربه نشان داده جاهایی که مردم کنار ما بودند موفق بودیم که این امر در دوران جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و هم اینک در دوران کرونا مشهود است.

او  تصریح کرد: استقرار خانه‌های بهداشت نگاه عدالت در سلامت را به دنبال داشت که جز اهداف نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

طباطبایی با بیان اینکه هم‌اینک کلمه بهورز به عنوان یک کلمه در نظام سلامت دنیا شناخته شده افزود: تا قبل از شیوع پاندمی کرونا شاید نظام شبکه بهداشت جایگاهش کمرنگ شده بود اما همه‌گیری این ویروس یک بار دیگر به ما یادآوری کرد که پیشگیری مقدم بر درمان است.

او  اظهارداشت: در روستاهای اطراف خاش، سراوان و زاهدان به خوبی توانستیم پاندمی کرونا را مدیریت کنیم و مهمترین اصل در انجام این مهم سرمایه‌های انسانی بود که همکاران مراقب سلامت، بهورز، پزشک، بهداشت محیط و سایر عزیزان در شبکه بهداشت به خوبی نقش‌آفرینی کردند.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: فراموش نکنیم پاندمی کرونا یک امتحان بزرگ برای نظام سلامت در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته بود چرا که در خیلی از کشورهای توسعه‌یافته سالمندان از خدمات بهداشتی محروم شدند که خود این نمادی از بی عدالتی در نظام سلامت بود در حالی که در نظام جمهوری اسلامی ایران و در فرهنگ اسلامی ایرانی احترام به سالمندان در اولویت قرار داشت و ما هیچ وقت شاهد چنین صحنه‌هایی را در کشور خود نبودیم.

او با بیان اینکه هماهنگی بین بخشی رمز موفقیت نظام شبکه جمهوری اسلامی ایران است افزود: در قالب برنامه‌های بحران کرونا اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت نشان داد که هماهنگی‌های صورت گرفته باعث ارتقای کمی و کیفی خدمات شده است.

انتهای پیام./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.