به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید راشد جزایری ضمن گرامیداشت هفته سلامت و تقدیر از تلاش بی وقفه کادر بهداشتی و درمانی در مدت ۱۴ ماه شیوع بیماری منحوس کرونا، از سلامت بعنوان مهمترین دغدغه هر فرد و جامعهای یاد کرد و گفت: در طول مبارزه با ویروس منحوس کرونا، حدود ۵۰ درصد از کادر درمانی و ۲۷ درصد کادر بهداشتی به علت ارائه خدمات و حضور در مراکز درمانی به بیماری کرونا گرفتار شدند.
او با اشاره به تاریخچه نامگذاری روز جهانی بهداشت و سلامت و انتخاب شعارهای سلامت محور متناسب با نیاز روز جوامع برای این روز و هفته سلامت تصریح کرد: هفته سلامت فرصتی برای تمرکز جهانیان بر موضوع مهم سلامت و مولفههای موثر بر آن است.
جزایری در تشریح آخرین وضعیت شیوع بیماری و اعمال محدودیتهای کرونایی اظهار داشت: بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در روز گذشته، شرایط در چهارمحال و بختیاری مشابه هفتهی قبل میباشد و کلیه شهرستانهای استان در سطح هشدار ۳ و قرمز قرار دارد که این امر حاکی از بالا بودن بار ویروس در استان است.
او با بیان اینکه موارد ابتلا در بخشهای بستری بیش از گذشته شده است افزود: تا حدودی مراجعات سرپایی کاهش داشته است که میتوان به کاهش موارد بستری طی ۲ هفته آینده منجر شود.
بیشتر بخوانید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه از همراهی مردم خصوصاً مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ با مدافعان سلامت و اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها تقدیر و از رعایت بیش از ۹۰ درصدی محدودیتها در استان طی هفتههای اخیر خبر داد.
جزایری اظهار امیدواری کرد: در هفته آینده شاهد سیر نزولی شیوع بیماری در استان باشیم.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به کسب رتبه سوم استان در رعایت پروتکلهای بهداشتی در بهمن ماه ۹۹ اظهار داشت: فرایند طبیعی شب عید، بازار و مسافرتها موجب شد تا این شاخص در استان به زیر ۵۰ درصد برسد.
او ادامه داد: همراهی مردم، حمایتهای مسئولین و تصمیمات خوب ستاد استانی مقابله با کرونا موجب شد تا بارقههای امید مبنی بر نزولی شدن موارد سرپایی طی این روزها را شاهد باشیم.
جزایری با بیان اینکه ظرفیتهای ۵ بیمارستان منتخب سطح استان شامل: مراکز آموزشی درمانی هاجر (س) و آیت اله کاشانی شهرکرد، تامین اجتماعی، بروجن و فارسان قریباً رو به اتمام و بیش از ۸۵ درصد بخشهای ICU و مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان تکمیل شده است، از پیش بینی نقاهتگاه و فضاهایی خارج از بیمارستانها برای پذیرش بیماران کرونایی خبر داد.
او همچنین با بیان اینکه پروتکلهای درمانی و حمایتی این بیماری مشخص و بر اساس دستورالعمل ابلاغی است و فرقی نمیکند خدمات در بیمارستانها یا نقاهتگاهها ارائه بشود، از مردم خواست با تداوم همکاریهای خود برای عبور از پیک چهارم بیماری کرونا، علی رغم پیش بینی زیرساختهای لازم، کمک کنند تا نیازی به پذیرش بیمار خارج از بیمارستانها پیدا نکنیم.
جزایری، از اقدامات موثر برای کاهش بار مراجعات به بیمارستانها به تقویت درمانهای سرپایی و تجویز داروهای ضد ویروسی توسط پزشکان متخصص عفونی، ریه و ... با فرانشیز و پذیرش بیمهها وتوزیع این داروها در داروخانههای منتخب اشاره داشت.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در ادامه این گفت و گوی زنده رادیویی به تشریح روند اعمال محدودیتهای کرونایی، اعلام فراخوان بکارگیری کادر پرستاری بصورت قرارداد کاری ۸۹ روزه، اختصاصاً برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و روند واکسیناسیون کرونا برای گروههای هدف پرداخت.
انتهای پیام/خ