حسین زاده با اشاره به احیای هنر کاربافی در سیرجان، گفت: اکنون این هنر به صورت کاربردی، براساس نیاز روز جامعه تولید می‌شود و به فروش می رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، کاظم حسین‌زاده، معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه هنر کاربافی از قدیمی‌ترین رشته‌های هنری پارچه‌بافی به شمار می‌رود که حدود ۳۰ سال به فراموشی سپرده شده بود، گفت: اکنون به همت هنرمندان شهرستان سیرجان، این رشته هنری باز‌زنده‌سازی شده است.

او افزود: در روز‌های ابتدایی هنرمندان این رشته با یک دستگاه فعالیت می‌کردند که در حال حاضر به ۴ دستگاه افزایش پیدا کرده است و بافنده‌ها در روستای محمود آباد سیرجان مشغول به کار هستند.

حسین زاده با بیان اینکه هم اکنون یک هنرمند در شهر کرمان و ۱۵ هنرمند در شهرستان سیرجان مشغول به فعالیت هستند، بیان داشت: علاوه بر بافنده‌ها ۲ نیروی چله‌کشی، یک نیروی نخ‌ریسی و ۲ نفر دیگر نیز در خیاط خانه به تولید این رشته هنری می‌پردازند.

او با اشاره به اینکه به دلیل هزینه‌های بالای دستگاه‌های کاربافی، تولید این محصول با تعداد محدود انجام می‌شود، افزود: احیای رشته کاربافی با همکاری فرشته شکاری یکی از هنرمندان این رشته هنری در شهرستان سیرجان رقم خورد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان بیان کرد: این هنرمند پس از تحقیقات در مورد رشته کاربافی و ارائه آن به صورت پایان‌نامه دانشگاهی به این رشته علاقه مند می‌شود و در خدمت هنرمندانی که در ایام گذشته به این کار مشغول بودند، آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرد.

او تصریح کرد: اکنون این هنر به صورت کاربردی براساس نیاز روز جامعه به صورت مانتو، شال، کیف و رومیزی تولید می‌شود و در معرض فروش قرار می گیرد. 

انتهای پیام/ م 

برچسب ها: صنایع دستی ، کاربافی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار