پژوهشگران ژاپنی توانستند مشکل طاسی سر را با سلول‌های بنیادی حل کنند و آماده آزمایش انسانی هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اطلس نیو، یک مطالعه موفقیت آمیز توسط دانشمندان مرکز تحقیقات پویایی RIKEN ژاپن در مورد ویژگی‌های خاص سلول‌های بنیادی در پوست که مسئول بازسازی سلول‌های مو و همچنین ترکیبات بهینه برای تولید پیوسته فولیکول مو هستند انجام شده است. این محققان اعلام کردند که آزمایش روی حیوانات برای روش بازسازی مو موفق بوده  و آماده برای آزمایشات بالینی روی انسان‌هاست.

فولیکول‌های موی انسان بطور مداوم در چندین مرحله مختلف چرخش می‌کنند که هر چرخش شامل سه فاز آناژن، کاتاژن و تلوژن است. بیشتر اوقات فولیکول مو در مرحله آناژن قرار دارد که مرحله رشد فعال مو است. در انتهای فاز آناژن، فولیکول مو وارد مرحله‌ای گذرا به نام فاز کاتاژن می‌شود و سپس بعد آن وارد  حالت استراحت به نام فاز تلوژن می‌شود. هنگامی که فولیکول مو وارد فاز تلوژن شد، شفت مو به طور طبیعی ریخته می‌شود. پس از آن فولیکول دوباره به داخل فاز آناژن رفته و رشد یک شفت جدید را شروع می‌کند.

شفت مو شامل بصل، قشر، کوتیکول و رنگدانه‌های مو است. یکی از چالش‌هایی که محققان در جستجوی راه‌های بازسازی مو با آن روبرو شده اند، یافتن راهی برای تولید فولیکول‌های موی جدید است که به طور مداوم از طریق این دایره طبیعی می‌چرخند. برداشت سلول‌های بنیادی اپیتلیال ساکن فولیکول مو (HFSC) یک روش ممکن برای بازسازی مو در افراد طاس است اما همه سلول‌های بنیادی اپیتلیال ساکن فولیکول مو‌ها قادر به حرکت مداوم نیستند.

بسیاری از آن‌ها ممکن است پس طی کردن یه مرحله کامل نتوانند وارد دوره جدید شوند و در مرحله تلوژن باقی بمانند.  بنابراین اولین موفقیت در مطالعه جدید کشف نشانگر‌های زیستی سلولی خاص است که HFSC‌ها را به احتمال زیاد برای چرخه تکراری فولیکول مو متمایز می‌کند.

تاکاشی تسوجی، محقق ارشد این پروژه، توضیح می‌دهد: سیستم کشت ما روشی را برای بازسازی چرخه‌ای فولیکول‌های مو از سلول‌های بنیادی فولیکول مو ایجاد می‌کند و به شما کمک می‌کند تا در آینده نزدیک درمان بازسازی فولیکول مو انجام شود.

تسوجی و تیمش بیش از یک دهه است که روی فناوری احیا کار می‌کنند و می‌گویند آزمایش حیوانات بالینی روی این روش جدید دو سال پیش به پایان رسیده است. یک آزمایش بالینی انسانی قرار بود سال گذشته آغاز شود، اما مسائل مالی مرتبط با همه گیری، این آزمایش را بازگرداند و محققان اکنون به دنبال کمک‌های خصوصی برای ادامه کار هستند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۴:۵۸ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
درمان طاسی بیاد ، اگه گناه نباشه کشف کنندشو میپرستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۳ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
خدا عمرت بده
آخرین اخبار