به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، شاید سیب زمینی پشندی به گوش همه ایرانیان رسیده باشد اما کمتر کسی به این فکر رفته که دلیل نامگذاری این سیب زمینی چیست و یا چه تفاوتهایی دارد که تا این محبوب شده است؟
مهراب رجبی، رئیس بنیاد البرزشناسی در این باره با بیان این که آب و خاک البرز او را به مهد تحقیقات کشاورزی و زراعی تبدیل کرده است، گفت: روزی برای دیدن دوستانم به فشند سفر کردم طی گشت و گذار به روستا به خانم مسنی رسیدیم که مشغول کشت سیب زمینی بود.
او افزود: این خانم محصول خود را ملکم آلو معرفی کرد.
رئیس بنیاد البرزشناسی البرز گفت: سیب زمینی در دوران قاجار و توسط میرزا ملکم خان، دیپلمات معروف وقت ایران در بریتانیا وارد کشور شد.
او افزود: از آنجا که آب و خاک البرز برای زراعت مناسب است، او سیب زمینی را برای اولین بار در فشند می کارد تا خاک کشور را برای کشت آن ارزیابی کند.
رجبی گفت: در نهایت سیب زمینی در پشند با کیفیتی ورای تصور به بار می نشیند.
پشند یا فشند نام روستایی است در غرب البرز که در شمال هشتگرد واقع شدهاست.
انتهای پیام/د.خ