به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای خشک شدن سد چلوگهره در روزهای اخیر یکی از مباحث مهم فضای مجازی استان هرمزگان بوده و واکنشهای زیادی به این مسئله وجود داشته است.
روز گذشته شرکت آب منطقهای هرمزگان وجود فاجعه زیست محیطی در این سد را تکذیب و اعلام کرد علت این ماجرا چیز دیگری است و حفره ایجاد شده در واقع دریچه تخلیهگر تحتانی سد است.
آب منطقهای هرمزگان اعلام کرد: سد چلوگهره واقع در ۱۰۰ کیلومتری شهر بندرعباس، در تراز نرمال توانایی ذخیره ۶.۹ میلیون متر مکعب آب را دارد.
با وجود کاهش شدید بارندگی در استان هرمزگان و در پی آن کاهش میزان آورد سد، خشک شدن دریاچه آن پس از مدتی قابل انتظار و طبیعی است و تنها پس از خشک شدن دریاچه، دریچه تخلیه گر تحتانی نمایان شده است.
در پی انتشار این خبر کارشناسان ادارهکل محیط زیست استان هرمزگان نیز به محل اعزام شدند و بر اساس گزارش تیم اعزامی، دریاچه پشت سد کاملاً خشک شده است.
در گزارش کارشناسان ادارهکل محیط زیست هرمزگان اعلام شده به جز از دست رفتن تعداد اندکی ماهی که مربوط به طرح پرورش ماهیان گرمابی بوده و تحت مدیریت اداره کل شیلات هستند خوشبختانه تلفاتی از سایر گونههای آبزی و پرندگان رویت نشد.
در ادامه اطلاعیه محیط زیست آمده است: بنا بر اعلام شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان «با وجود کاهش شدید بارندگی در استان هرمزگان و در پی آن کاهش میزان آورد سد، خشک شدن دریاچه پس از مدتی قابل انتظار و طبیعی است و تنها پس از خشک شدن دریاچه، دریچه تخلیه گر تحتانی نمایان شده است».
مسلم است که از دست رفتن این منبع آبی برای ساکنین حوزه سد و سایر زیستمندان وابسته به آن چالش بزرگی را در آینده به همراه خواهد داشت.
از آنجا که تخلیه آب به تازگی صورت گرفته و رسوبات انباشته شده موجود در بستر دریاچه سد هنوز کاملاً خشک نشده است، قدم نهادن بر روی این بستر گلی و چسبناک میتواند بسیار خطرناک باشد؛ لذا ضروری است این نکته مورد توجه ساکنین محترم روستاهای همجوار قرار گرفته و از نزدیک شدن احشام به محدوده مذکور نیز ممانعت به عمل آید.
انتهای پیام/ب