به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حجتالاسلام محمدرضا طاهری مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر در جلسه ستاد مبارزه با کرونای استان، به بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با اعضای ستاد کرونا در تاریخ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در این ارتباط تصویری مساله دعا و عبادت در ماه رمضان، به خصوص در شبهای قدر را یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم دانستند و همچنین در بیانات خود به این نکته اشاره کردند که بررسی این مورد به کسانی داده شود که اهمّیّت حضور دعا و توسّل و مسائل معنوی را به معنای واقعی کلمه درک کرده باشند.
او ادامه داد: با وجود مطالعات و کار کارشناسی دقیق کمیته امور معنوی ستاد ملی کرونا و تنظیم دستورالعمل برگزاری نمازها و مراسم در ماه مبارک رمضان و تقسیم مساجد به چهار دسته و ارائه ضوابط روشن ناظر به هر کدام، بعضی از مسئولان، بیاعتنا به تأکید رهبر معظم انقلاب در واگذاری تصمیمات این حوزه به کارشناسان مربوط و مطالعات و پیشنهادهای مطرح شده در کمیته امور معنوی از سوی چهار دستگاه مسئول یعنی مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، به یکباره همه نمازها و مراسم در ماه مبارک رمضان را ممنوع اعلام کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر افزود: این تصمیم و رسانهای شدن آن، به شائبههائی که در این ایام در بین متدیّنین و اصحاب رسانه مطرح شده بود، دامن زد که گویی استاندارد دوگانهای در ذهن بعضی مسئولان حکمفرماست؛ آنجایی که موضوع سفر و تفریح و خوشگذرانی در سواحل شمال و آنتالیا است، خبری از کرونا و دستورالعملهای پیشگیرانه نیست، اما آنجایی که بحث دعا و توسل و زیارت و جشنهای نیمه شعبان است، همه چیز تعطیل است و همه ورودیها مسدود و درها بسته.
طاهری تاکید کرد: گویا فراموش کردهایم آن روز که نیاز به حضور گسترده و جهادی مسجدیها و بسیجیها بود، همه بارهای بر زمین مانده را همین نیروهای خدوم و بیحاشیه بر دوش گرفتند و از تولید ماسک و گان در آن شرایط کمبود، تا حضور در مراکز پرخطر و ضدعفونی و گندزدایی معابر و تدفین اموات کرونایی، از تامین اقلام کمکمعیشتی برای آسیبدیدگان از کرونا تا شناسایی و قرنطینهسازی بیماران در طرح حاج قاسم سلیمانی، محور اصلی فعالیتها مساجد و هیئات مذهبی بودند.
بیشتر بخوانید
او، با اشاره به مراعات کمنظیر اصول بهداشتی، آن هم در بالاترین سطح ممکن، از سوی همین مذهبیها و هیاتیها و مسجدیها در لیالی قدر رمضان گذشته و دهه محرم پارسال بیان کرد: بنا بر مستندات ستاد کرونا درصد رعایت شیوهنامههای بهداشتی در این برنامهها، از میزان رعایت آن در مطبهای پزشکان محترم بیشتر اعلام شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر گفت: در ۳-۴ روز گذشته که این ممنوعیتها اعلام شده، شاهد صدها مراجعه حضوری و تلفنی به دفتر بنده و دیگر مسئولان نهادهای متولی امور دینی بودهایم، که خواستار مخالفت با این تصمیم بوده و درخواست برگزاری تجمّعات اعتراضی در مقابل استانداری و دانشگاه علوم پزشکی استان داشتهاند؛ و در مقابلِ توضیحات و تلاشهای آرامشبخش بنده و همکارانم، از ما خواستهاند که صدای فروخورده این طیف نجیب و مظلوم جامعه در ستاد کرونا باشیم.
طاهری عنوان کرد: ما به نسبت مسئولیت خود لازم است یک لحظه بیندیشیم که آیا بهتر نیست به جای پاک کردن صورت مساله و اعلام تعطیلی مراسم مذهبی، الگوی صحیح و متناسب برگزاری این مراسم، در عین رعایت کامل و بینقص شیوهنامههای بهداشتی را ارائه کنیم؟
او افزود: به راستی چرا حاضر شویم «مساجـد» را که در یک سال و دو ماه گذشته ثابت کردهاند بهترین سنگر برای مبارزه با این بیماری و پایگاه هر طرح تاثیرگذاری در مقابلة همهجانبه با این ویروس منحوس هستند، به تعطیلی بکشانیم و جامعه را از آثار و برکات غیرقابل جایگزین آن محروم کنیم؟
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر عنوان کرد: آیا این طور اقداماتِ «رجماً بالغیب» ستاد کرونا باعث بیاعتبار شدن آن و عادیسازی مخالفت با مصوبات ستاد در بین مردم نمیشود؟ آیا اینگونه تصمیماتِ یکجانبهنگر، باعث نمیشود مسجدیها و متدیّنین جامعه، ستاد کرونا را در مقابل خود و ارزشهای دینی خود بدانند؛ نه در کنار خود و پشتیبان دین و مناسک دینی؟ و در اینصورت آیا شاهد گسترش مساجد و محافلی نخواهیم بود که بعد از این دیگر به هیچ دستورالعمل و آییننامهای تمکین نخواهند کرد؟
طاهری گفت: سازمان تبلیغات اسلامی بر خود لازم میداند تا با هدف رفع این شائبهها و ذهنیتهای سوء و ارائه الگوی کارآمد تمدنیِ «اجرای دستورات دین» در کنار «التزام به توصیههای عقل و علم»، پیشنهاد ساده، عملی و روشن خود را به ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا و برای اجرای موفق و الگوسازی آن در استان اعلام کند.
او به تشریح سه بخش اصلی این دستورالعمل پرداخت و تأکید کرد: در بخش مراسم ترتیلخوانی قرآن و قرائت ادعیه ماه مبارک رمضان، پیشنهاد میشود، فقط در صحنهای روباز مساجد و بوستانها و فضای سبز و با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری (دو متر از هر طرف) برگزار شود و ناظران سازمان تبلیغات بههمراه کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی بر رعایت دستورالعملها نظارت کنند و درصورت مشاهده کوچکترین تخلّفی، مجوز برگزاری مراسم لغو شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر ادامه داد: نمازهای جماعت، تنها در فضای آزاد و حیاط مساجد برگزار میشود و هیات امنای مساجد موظف هستند درخواست برگزاری نماز را به مرکز رسیدگی به امور مساجد یا اداره کل تبلیغات اسلامی ارائه و پس از تعهدسپاری، مجوز برگزاری نماز جماعت را دریافت کنند. نظارت بازرسان مرکز رسیدگی به امور مساجد، اداره کل تبلیغات اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی به صورت منظم، ضامن اجرای شیوهنامههای بهداشتی و رعایت نکردن آن، باعث لغو مجوز و معرفی به مراجع قضائی خواهد بود.
طاهری پیشنهاد داد که مراسم شبهای قدر به صورت غیرمتمرکز در همه بوستانها و صحنهای روباز مساجد برگزار شود و بیان کرد: مجوز برگزاری هر مراسم به یکی از هیاتهای خوشسابقه و ثبت شده در سازمان تبلیغات اسلامی واگذار میشود و متولیان رسمی هیات، مسئول رعایت شیوهنامهها از سوی جمعیت حاضر در مراسم خواهند بود.
او، انعکاس گسترده این مراسم در شبکه استانی سیما و پخش برخط آن از طریق شبکههای اجتماعی فضای مجازی و تبلیغ کانالهای انعکاس دهنده مراسم ـ که با کمک هیئات و ادارات تبلیغات اسلامی صورت میگیرد ـ را زمینهساز بهرهمندی مخاطبانِ در معرض خطر در منازل و البته فراگیر شدن دعا و تضرّع مردم در ماه عبادت و بندگی عنوان کرد و آن را عاملی دانست که به تصریح قرآن، تنها راه برونرفت از بلاها و انشاءالله زمینهساز برطرف شدن این بلیّه عالمگیر خواهد بود.
انتهای پیام/ک