عضو کمیته علمی ستاد کرونا گفت: شایعات مبنی بر دیده شدن کرم در ماسک‌ها کذب محض است،

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد کرونا با اشاره به اینکه در حال حاضر شایع‌ترین گونه ویروسی کرونا در کشور انگلیسی است، در خصوص شایعه دیده شدن کرم در ماسک‌ها گفت: این فیلم‌ها کذب محض است و اصلا صحت ندارد و این افرد تنها اعتماد مردم نسبت به ماسک را از بین می‌برند.

مردانی با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده بیمارستان‌ها در شهر‌های قرمز اشغال شده اند و تخت خالی وجود ندارد و بیماران منتظر جای خالی هستند، اظهار کرد: در استان‌های البرز و تهران روند رو به افزایش است، در این شرایط گذشته از رعایت‌ها ابعاد نظارتی نیز باید قوی باشد و اگر این کار را نکنند با سلامت مردم بازی می‌کنند.

او در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از دارو‌های تجویز شده توسط پزشکان در درمان کرونا با هم فرق می‌کند گفت: اول اینکه مسؤلیت تجویز دارو برعهده پزشک است، ۸۰ درصد موارد کرونا نیازی به دارو ندارد، وقتی تست بیمار مثبت است به معنای نیاز به دارو نیست، اصلا دارویی به عنوان پیشگیری نداریم حتی تأثیر این ویتامین‌ها هم ثابت نشده، لذا موارد خفیف و بدون علامت نیازی به دارو ندارند.

این فوق تخصص بیماری عفونی در ادامه یادآور شد: اگر کسی تب می‌کند در مرحله اول همان قرص استامینوفن و شربت‌های ضد سرفه‌ای که دارد بخورد، استراحت کند و مایعات بخورد، در موارد خفیف اصلا نیازی به دکتر هم نیست، چون با مراجعه بیشتر بیماری را شیوع می‌دهند، اما اگر کسی علائم خطر مثل سرفه طولانی و خشک، تب بیش از چهار روز، تنگی نفس، احساس سنگینی روی قفسه سینه دارد حتما باید به پزشک مراجعه کند.

مردانی تصریح کرد: ما یک راهنما داریم که به عنوان دستورالعمل در کمیته علمی تأیید و به تمام کشور ارسال شده، برای همین در تمام کشور تجویز یکی بوده و در موارد نادر ممکن است که دارو‌ها با هم فرق داشته باشد، چون این دستورالعمل حافظ جان مردم است و ما آن را بر اساس آخرین یافته‌های علمی تأیید شده تدوین کردیم.

عضو کمیته علمی ستاد کرونا با اشاره به اینکه در حال حاضر شایع‌ترین گونه ویروسی کرونا در کشور انگلیسی است، تصریح کرد: گونه انگلیسی در حال حاضر غالب شده است و چون سریع منتقل می‌شود موارد ابتلا خانوادگی شده است و آن‌هایی که در یک خانواده نمی‌گیرند اغلب به این دلیل است که ویروس چینی را گرفتند و آنتی‌بادی محافظت کننده بر علیه انگلیسی را دارند و عمدتا فرم جدید را نمی‌گیرند. اگر دیدید سریع چند نفر در خانواده مبتلا شدند شک کنید که حتما کرونای انگلیسی است.

او در خصوص شایعاتی مبنی بر دیده شدن کرم در ماسک‌ها توضیح داد: این‌ها کذب محض است، یکی از آفت‌های اپیدمی کرونا در دنیا، هجمه رسانه‌ای و انتقال اطلاعات غلط به مردم است، یکی از دلائل کذب بودن این موضوع این است که سازمان جهانی بهداشت در خصوص آن هیچ صحبتی نکرد، این‌ها اعتماد مردم به زدن ماسک را از بین می‌برند، این موضوع اصلا صحت ندارد، مردم توجه نکنند، یک فرد مغرض این فیلم را ارسال می‌کند و مردم هم بدون اطلاع آن را منتشر می‌کنند، لذا مردم باید سعی کنند تا از منابع معتبر اخبار و اطلاعات را دریافت و منتشر کنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه پزشک می‌تواند قبل از درگیری کامل ریه متوجه گسترش آن شود، یادآور شد: کرونای چینی از روز هشتم تا چهاردهم ممکن است روی ریه بنشیند، اما کرونای انگلیسی سریع و حتی سه روزه بر روی ریه می‌نشیند، ضمن اینکه آن‌هایی که فرم خفیف را گرفتند ممکن است دوباره مبتلا شوند، اما باز هم خفیف است.

او با اشاره به اینکه بعد از اپیدمی باید در مورد عوارض پسا کرونا صحبت کنیم، اظهار کرد: برخی از بیماران بعد از بهبودی کاهش وزن زیادی پیدا کردند یا الان ضعف و خستگی بسیاری دارند، مطالعاتی که در نیویورک شده نشان داده که ۳۰ درصد بیمارانی که به بخش مراقبت‌های ویژه رفتند دیگر به دلیل ضعف سر شغل قبلی خود بازنگشتند، یعنی آنقدر قوای جسمانی‌شان تحلیل رفته است که نتوانستد به شغل قبلی خود برگردند، برخی مشکلات خلق و خو، خواب، افسردگی، بدن درد و کم‌اشتهایی پیدا می‌کنند، لذا سندروم پسا کرونا نیز بیماری است که امیدورایم کسی گرفتار آن نشود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.