به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمدمهدی خانی زاده فرماندار بهاباد در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان بهاباد با اشاره به مصرف بهینه آب کشاورزی در شهرستان، گفت: با اعتمادسازی و همدلی مؤثر کشاورزان شهرستان قدمی بزرگ برای نصب کنتور هوشمند برداشته شده به طوری که ۹۱ درصد از چاههای کشاورزی شهرستان بهاباد مجهز به کنتور هوشمند شدند.
او به طرح ملی تعادل بخشی آبهای زیرزمینی اشاره کرد و با توجه به اجرای موفق این طرح در شهرستان بهاباد خواستار تأمین آب بخشهای تولیدی صنعتی و صنایع وابسته به کشاورزی و مجتمعهای دامداری شهرستان از محل طرح تعادل بخشی و خاموشیهای انجام شده برای چاهها شد.
خانی زاده بیان داشت: برای تحقق شعار امسال رهبر معظم انقلاب باید حمایت از تولیدات در اولویت قرار گیرد و با تسهیل سازی بروکراسی اداری موانع برداشته شود.
او در ادامه به بهره برداری از خط انتقالی آب خلیج فارس به چادرملو و همچنین سخنان مدیرعامل مجتمع چادرملو جهت شروع احداث خط انتقالی آب از مهریز تا بهاباد و محل شرکت چادرملو در این پروژه اشاره کرد و گفت: وجود این خط در منطقه برداشت از آبهای زیرزمینی منطقه را کم میکند و منبع آبی جدید نیز در منطقه بهاباد خواهیم داشت که از برکات این اقدام است.
مکان یابی گود دفع بهداشتی زباله در شهرستان، تسریع در جانمایی مناطق روستایی برای سکونت باتوجه به وضعیت رودخانههای منطقه، تأمین آب مورد نیاز برای شهرک صنعتی شماره دو بهاباد از دیگر مباحثی بود که فرماندار بهاباد مطرح نمود و تصمیماتی اتخاذ شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد با بیان اینکه اجرای طرح رویداد آبی در شهرستانها به منظور رفع چالشها و مشکلات آبی و بخشهای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی متمرکز میشود گفت: آمارها نشان میدهد که بارشها در شهرستان بهاباد نسبت به بلند مدت نزدیک به ۴۵ درصد کاهش پیدا کرده است و متأسفانه امسال سال خشکی برای شهرستان بهاباد است و قطعاً بحث مدیریت مصرف منابع آب نسبت به کم آبی مهمتر از همیشه باید دستور کار باشد.
محمدمهدی جوادیان زاده، با تقدیر و تشکر از اقدامات مؤثر فرمانداری بهاباد و اعضای شورای حفاظت از منابع آب شهرستان که کمک کار ما بودند تا بتوانیم کنتورهای هوشمند را این شهرستان نصب کنیم گفت: سیاست ما به صورت یک جانبهای نیست و نیاز است گفتمان جدیدی با مردم ایجاد کنیم تا اگر دیدگاه منفی در این زمینه وجود دارد برطرف شود.
او به سند سازگاری با کم آبی که در اواخر سال گذشته با مشارکت همه دستگاههای ذیربط استانی تدوین شده، اشاره کرد و گفت: مهمترین هدف در این سند بحث پایداری استانهای خشک مثل استان یزد است که بتواند پایدار بماند و توسعه پایدار حرف اول را بزند.
جوادیان زاده با بیان اینکه در رابطه با بحثهای کم آبی در شهرستان بهاباد و تولید چالشهایی وجود دارد، گفت: برای تأمین آب بخشهای تولیدی و صنایع کشاورزی و دامپروری از محل منابع آبی که در اختیار داریم به صورت اضطرار یا با حجم کم تأمین خواهیم کرد.
انتهای پیام/ی