مجری طرح کشت چغندرقند کشور گفت: برداشت ۷ میلیون تن چغندرقند در قالب طرح توسعه ۱۲۰ هزار هکتاری این محصول برای سال جاری در دستور کار قرار دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، پیمان حصادی مجری طرح کشت چغندرقند کشور در نشست هماهنگی کشت چغندرقند استان قزوین گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بیش از ۴۵ هزار هکتار از اواسط بهمن تا پایان اسفند ماه ۹۹، به کشت چغندرقند اختصاص یافته است.

حصادی با بیان اینکه بهترین زمان برای کشت چغندرقندر ۲ ماه آخر سال است، افزود: ۸۰ درصد کشت چغندرقند باید در بهمن و اسفند ماه صورت پذیرد، اما متاسفانه روند کشت کنونی نشان می‌دهد که برخی کشاورزان کشت این محصول را به اردیبهشت ماه سال جاری موکول کرده‌اند.

 حصادی در خصوص راهنمایی کشاورزان برای کشت چغندرقند گفت: مدیران و کارشناسان علاوه بر اینکه باید کشاورز را مجاب کنند تا در زمان مناسب به کشت چغندرقند اقدام شود، لازم است زارعان را توجیه کنند که برای صرفه اقتصادی بیشتر در کشت مستقیم حداقل ۶۰ تن و در کشت نشایی نیز برای حداقل ۸۰ تن برنامه‌ریزی داشته باشند.

او اضافه کرد: تراکم کشت چغندرقند در مزارع کشور پایین است و باید تلاش کرد تا ۸۰ هزار بوته چغندر قند در یک هکتار کشت شود.

حصادی به دو برابر شدن قیمت تضمینی چغندرقند در کشور اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال با توجه به قیمت چغندرقند مجلس مصوبه‌ای را تصویب کرد که کمیته هفت نفره به ریاست وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شد و چغندرقند اولین محصولی بود که با ۲ برابر شدن قیمت آن معادل هر کیلو یک هزار و ۲۴۷ تومان، موافقت گردید.

مجری طرح کشت چغندرقند کشور به ظرفیت‌های قزوین در کشت چغندرقند اشاره کرد و گفت: وجود کارخانه ۵ هزار تنی در استان قزوین یک ظرفیت صنعتی خوب برای توسعه کشت چغندرقند محسوب می‌شود و خوشبختانه حمایت خوبی را از کشاورزان این حوزه شاهد هستیم.

حصادی خاطرنشان کرد: استمرار کشت چغندرقند در مساحتی یکسان برای سال‌های متمادی علاوه بر افزایش کیفیت این محصول باعث بالارفتن عیار قند این ماده خوراکی می‌شود.

انتهای پیام/ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.