یک شرکت دانش بنیان با ساخت دستگاه شبیه ساز جراحی چشم، آموزش را آسان کرده است.

محمدمهدی حیدری، مدیر یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستگاه شبیه ساز جراحی چشم اظهار کرد: دستگاه شبیه ساز جراحی چشم در فرآیند آموزش عملا جایگزین بیمار می‌شود و بجای اینکه دانشجویان و متخصصان چشم  روی بیماران واقعی جراحی کنند با استفاده از این دستگاه آموزش می‌بینند.

او افزود: این دستگاه نحوه و عملکرد این دانشجویان را مورد بررسی قرار می‌دهد و خطاهای فرد را اطلاع رسانی می‌کند. اگر جراح دچار اشتباه شود هیچ خطری کسی را تهدید نمی‌کند. بعد از این دانشجو یا فرد در حال آموزش، اگر نمره قبولی و مورد نظر را بدست بیاورد، دستگاه این فرد را تایید کرده و فرد می‌تواند وارد اتاق جراحی واقعی شود.

این فعال فناور گفت: از مزایای این دستگاه می‌توان به کاهش خطا‌های پزشکی، کاهش هزینه بیمار، کاهش هزینه بیمه‌ای بیمارستان و افزایش کیفیت آموزش اشاره کرد.

او توضیح داد: این دستگاه تنهای یک رقیب خارجی دارد که یک شرکت آلمانی است و از نظر قیمتی بسیار بالاست. قیمت صادراتی ما تقریبا نصف قیمت دستگاه آلمانی است. ما به چین حدود پنج دستگاه شبیه ساز جراحی چشم صادر کردیم. هر دستگاه بین صد تا دویست هزار دلار قیمتش است.

حیدری تصریح کرد: این دستگاه کاملا ایرانی است البته بعضی قسمت‌های مانند نمایشگر که در حوزه ما نیست خریداری شده است، اما قسمت‌های حساس و تخصصی این دستگاه کاملا توسط خودمان طراحی شده است. حدود ۷۰ درصد تخصص دستگاه شیبه ساز جراحی چشم برنامه نویسی است که کاملا ایرانی بوده و ۳۰ درصد آن در سخت افزار و ‌های تک خلاصه شده است.

او در پایان افزود: دستگاه شبیه ساز جراحی چشم توسط معاونت علمی کاملا ارزیابی شده و محصول نوع یک محسوب می‌شود. شرکت ما نیز جزو شرکت‌های نوع یک است. توسعه این دستگاه از سال ۹۲ شروع شده و تا سال ۹۷ طول کشیده است. حدود ۶۰ الی ۷۰ نفر از دانشجویان برتر کشور روی این دستگاه کار کردند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار