به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت که تبلور توانمندی و تجهیزات داخلی بود از فناوریهای جدید رونمایی شد و شاخصترین آنها مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
یکی از این فناوریها دستگاه شبیه ساز جراحی چشم بود که فرآیندهای آموزش را برای جراحان چشم تصیح میکند یعنی یک متخصص یا فوق متخصص در دوره آموزش خود قبل از اینکه یک جراحی روی بیمار شروع کند، با دستگاه شبیه ساز تمرین میکند. زمانی که مهارت کافی پیدا کرد، مجوز ورود به اتاق عمل را میگیرد.
این دستگاه تقریبا ۵۰ درصد ارزانتر از نمونه خارجی بوده و صفر تا صد آن توسط دانشمندان ایرانی انجام گرفته است.
یک شرکت دانش بنیان دیگر دستگاهی برای تشخیص التهابات ریوی ساخته است که توانایی تشخیص کرونا را هم دارد و در کمتر از سی ثانیه با استفاده از نمونه خلط فرد میتوانیم این بیماری را تشخیص دهیم.
کارشناس این شرکت توضیح داد: دیتایی که به پزشک میدهیم این است که آیا ریه فرد درگیر است یا خیر.
او ادامه داد: در فردی که تشخیص داده شود ریه مشکل دارد اگر هم کرونا نباشد این فرد مستعد ابتلا است و در صورت ابتلا به کرونا با مشکلات حادی روبرو میشود.
این فعال فناور درباره نحوه کار این دستگاه گفت: با تنفس درون یک لوله پلاستیکی تحت شرایط استاندارد و ایزوله از فرد خلط دریافت میکنیم و با استفاده از سنسورهای دستگاه در کمتر از سی ثانیه سیگنالی که دستگاه ثبت میکند را بررسی و نتیجه را ارائه میدهیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/