به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آنالتیکس اینسایت، هوش مصنوعی به هوشمندی ماشینها در شرایط مختلف اطلاق میشود که در مقابل هوش طبیعی انسان قرار میگیرد. هوش مصنوعی به ماشینها این قابلیت را میدهد که واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده و پاسخ مناسب را در موقعیتهای مختلف نشان دهند.
زمانی که از هوش مصنوعی و روباتها سخن میگوییم، منظورمان صنعت بخصوصی نیست. وفق پذیری هوش مصنوعی باعث محبوبیت آنها در تمامی صنایع و حوزههای مختلف شده است. برای مثال، از حوزه دفاعی تا حوزه سلامت، آموزش، خرده فروشی، تولید، تندرستی، و خودرو، هوش مصنوعی کاربرد خاص خود را پیدا کرده است.
متخصصان میگویند روباتها میتوانند به صورت ایمن و مطمئن بسیاری از کارهای ما را انجام دهند. این تازه شروع کار است و در سالهای آتی ماشینها با کمک هوش مصنوعی یاد میگیرند و روباتها وارد بخش بیشتری از حوزههای کاری شده و استفاده از آنها رایج خواهد شد.
امروزه در چه حوزههایی هوش مصنوعی و روباتها مورد استفاده قرار میگیرند؟
هوش مصنوعی و روباتها به صورت قدرتمندی به منظور انجام وظایف به صورت خودکار با یکدیگر ادغام شده اند. میتوان رایجترین حوزههایی که در آنها هوش مصنوعی امروزه کمک حال بشر شده است را در موارد ذیل خلاصه کرد:
۱- دستیار مجازی و چت بات
دستیارهای مجازی و چت باتها (روباتهایی که میتوانند با مشتریان گفتوگو کنند) باعث کاهش قابل توجه هزینهها شده است. امروزه بسیاری از سایتها و شرکتها برای پاسخ دهی به مشتریان خود از دستیارهای مجازی بهره میگیرند. این دستیارها قابلیت یادگیری دارند و میتوانند با انسانها ارتباط برقرار کنند. دستیارهای مجازی طوری طراحی شده اند تا به صورت خودکار از دستورات پیروی کنند.
۲- کشاورزی و دامپروری
با افزایش جمعیت و نیز به منظور کاهش نیروی انسانی در مزارع و دامپروری، هوش مصنوعی و روباتها میتوانند به انسانها کمک کنند. در این حوزه استفاده از پهپادهای خودکار، ماشین آلات خودران کشاورزی و مواردی از این دست میتواند به کشاورزان کمک کند. کشاورزان میتوانند با کمک هوش مصنوعی بیشتر توجه خود را به جای درگیر شدن در فرآیند تولید، معطوف به کشت پایدار کنند.
۳- پرواز خودکار
در پرواز خودکار از فناوری دید رایانهای استفاده میشود که توانایی پرواز در آسمان در مسیر درست بدون برخورد با موانع را به هواپیما میدهد. با رونمایی از هوش مصنوعی فرآیند پرواز هوشمندتر شده است. هوش مصنوعی قابلیت نظارت بر امنیت پرواز، ضبط فیلم، انجام عملیات نجات، و بسیاری از قابلیتهای دیگر را در این حوزه به وجود آورده است.
۴- خرده فروشی
هوش مصنوعی به حوزه خرده فروشی کمک شایان توجهی کرده است. این هوش با تحلیل دادهها به خرده فروشان برای شناخت بهتر بازار هدف کمک کرده است. سایتهای فروش الکترونیک با تحلیل جستجوهای پیشین مشتریها در هر منطقه، توصیههای لازم را به صاحبان کسب و کارها ارائه میکنند. فراتر از این موضوع، سایتهای فروش همانند آمازون براساس دادههای خرید پیشین مشتری، به وی پیشنهاد خرید محصولات دیگر را مطرح میکنند.
۵- حوزه امنیتی و نظارت
روباتها امروزه با کمک هوش مصنوعی دارای گیرنده بسیار حساس، دوربینهای با تشخیص بالا، و رایانههای با سرعت پردازش سریع هستند. تمامی این موارد به تیمهای امنیتی در روند نظارت کمک میکند. متخصصان بر این باورند روباتها میتوانند به سادگی امنیت یک منطقه را برعهده بگیرند.
۶- تحلیل ورزشی
شاید باورش سخت باشد، اما پای هوش مصنوعی امروزه به تحلیلهای ورزشی نیز باز شده است. ورزش چیزی فراتر از یک بازی است که میلیونها طرفدار دارد. امروزه ورزش یک صنعت چند میلیارد دلاری است. از این رو، سازمانها و شرکتهای مختلف تلاش میکنند با استفاده از هوش مصنوعی تحلیل دقیقی از اطلاعات تیم رقیب در اختیار تیمهای ورزشی قرار دهند.
۷- حوزه تولید
با ورود هوش مصنوعی، صنایع تولیدی دچار انقلابی عظیم شدند. هوش مصنوعی باعث تسهیل روند تولید انبوه، افزایش کارایی و کاهش نیروی انسانی در این حوزه شده است. همچنین از زمانی که این حوزه از روباتهای یادگیرنده استفاده میکند، روند تولید سرعت بیشتری یافته است. کمک به تولید براساس نیاز بازار، کنترل خودکار خط تولید، کنترل خسارات و کمک به نگهداری سریع، و کمک به طراحی و باز طراحی محصول از جمله مواردی است که هوش مصنوعی توانسته به صنعت تولید کمک کند.
۸- بازیها
هوش مصنوعی و روباتها به حوزه بازیهای رایانهای نیز ورود پیدا کردهاند. هوش مصنوعی به سازندگان بازیهای رایانهای در طراحی شخصیتها و ایجاد رفتارهای مشابه انسان در آنها کمک کرده است. وفق پذیری و یادگیری الگوریتم هوش مصنوعی به سازندگان اجازه داده است محیط بازی طبیعی و قابل باوری را طراحی کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/