«قارچ دُنبَلان» یا ترافل که نوعی قارچ خوراکی گران‌قیمت و کمیاب است توسط پژوهشگران ایرانی کشت شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هجمه سالیان اخیر بومیان شرق گلستان برای برداشت قارچ "ترافل "با هدف امرار معاش و کسب درآمد، آسیب جدی به ریشه درختان جنگلی منطقه وارد کرده است؛ موضوعی که سبب شد تا محققان گلستانی با هدف حفظ محیط زیست به فکر روش جایگزین تولید این قارچ و بارور کردن ریشه درختان مثمر باغی بیفتند.

قارچ ترافل که در زبان محلی به نام دُنبَلان مشهور است، نوعی قارچ خوراکی گران‌قیمت و کمیاب است که به طور معمول در بهار و تابستان رشد می‌کند.

ترافل انواع مختلفی دارد و در گونه‌های مختلف به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه یافت می‌شود که در دشت‌های مراوه‌تپه و گلیداغ گلستان اغلب قارچ ترافل قهوه‌ای آن هم در مقطع کوتاهی از فصل بهار جمع‌آوری می‌شود.

علاوه بر آن، قارچ ترافل سیاه در مناطق جنگلی دارای پوشش گیاهی انجیلی، بلوط و ولیک رشد می‌کند که جنگل‌های شمال از گیلان تا گلستان رویشگاه آن است که برداشت آن از اسفندماه آغاز شده و تا شهریور ادامه می‌یابد.

محدوده زیستگاهی ترافل در حوزه شرق گلستان به ویژه گالیکش است هر چند در مناطقی از مینودشت، علی آباد کتول و گرگان نیز رویش این قارچ گزارش شده است.

برداشت بی رویه و غیر اصولی قارچ ترافل به دلیل قیمت بالای آن به معضلی برای مناطق جنگلی استان تبدیل شده است.

از این قارچ در صنایع داروسازی، تولید روغن‌های معطر، صنایع غذایی و رستوران‌ها استفاده می‌شود و به سبب کمیاب بودن، متقاضیان برای خرید آن بهای گزافی پرداخت می‌کنند که قیمت بالای ترافل جوامع پیرامون این زیستگاه‌ها را وادار به هجمه و دست اندازی به این ثروت الهی کرده است.

 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.