فرآورده های گیاهی تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان کرونا را بشناسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، سیستم ایمنی بدن مسئول مقابله با عوامل عفونت زای خارجی مانند کروناویروس است و دو بخش اصلی ایمنی هومورال و ایمنی سلولی دارد.

بخش هومورال با تولید پادتن علیه آنتی ژن‌های وارد شده به بدن عمل کرده و بیشتر به سلول‌های لنفوسیت B مرتبط است.

در خصوص مبارزه با کروناویروس بر اساس تحقیقات اخیر موسسات ایمنی شناسی، ایمنی سلولی به ویژه از سوی سلول‌های لنفوسیت T نقش مهمتری ایفا می‌کند.

لنفوسیت‌ها پس از به وجود آمدن، نابالغ هستند و برای کسب ویژگی‌های لازم برای شناسایی و مبارزه با میکروب ها، باید تکامل یابند. بر اساس محل کسب تکامل، لنفوسیت‌ها را به دو دستۀ لنفوسیت‌های B و لنفوسیت‌های T تقسیم می‌کنند.

لنفوسیت‌های B در مغز استخوان و لنفوسیت‌های T در تیموس تخصص یافته‌اند.

لنفوسیت‌های بالغ توانایی شناسایی مولکول‌ها و سلول‌های خودی را از بیگانه و نیز مقابله با عوامل بیگانه را به دست می‌آورند و وارد جریان خون می‌شوند.

لنفوسیت‌ها بر سطح خود دارای گیرنده‌هایی هستند که از لحاظ شکل هندسی مکمل نوع خاصی از آنتی ژن (که بر سطح عوامل بیگانه قرار دارد) است.

به این ترتیب، هر لنفوسیت، با داشتن نوع خاصی گیرنده، آنتی‌ژن خاصی را شناسایی کرده و از بین می‌برد.

به همین علت گفته می‌شود که لنفوسیت‌ها به‌طور اختصاصی عمل می‌کنند.
طبق بررسی ها، در بیماران مبتلا به فاز حاد تنفسی با ویروس کرونا، لوکوپنی و لنفوپنی شدید وجود دارد که در این موارد کاهش شدید TCD ۴و TCD ۸در ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماران مشاهده می‌شود؛ بنابراین نقش تقویت سیستم ایمنی بدن بیش از پیش آشکار می‌شود.

قدرت سیستم ایمنی ما تا اندازه بسیاری تحت تاثیر فاکتور‌های غیروراثتیمیکروارگانیسم‌هایی که در طول زندگی در معرض آن‌ها هستیم و فاکتور‌های سبک زندگی، مانند استرس، خواب، رژیم غذایی و ورزش نقش بسیار مهمی را در تقویت واکنش سیستم ایمنی ما ایفا می‌کنند.
در همین راستا، اثربخشی گیاهان دارویی متنوعی نیز از دیرباز مورد بررسی قرار گرفته و اثبات شده است از جمله:
 
شیرین بیان: گیاه شیرین بیان از خانواده لگومیناسه (نخودیان) است و ترکیباتی نظیر فلاونوئیدها، ایزوفلاونوئید‌ها دارد و ترکیب مؤثره آن گلیسریزین است.
در پژوهش منتشر شده در فصلنامه گیاهان دارویی، اثرات شیرین بیان در برابر طیف وسیعی از ویروس‌ها مانند هرپس سمیلکس (HSV-۱)، COV-۱۹، واریسلا زوستر ویروس (VZV)، سایتومگالو ویروس (CMV)، ویروس هپاتیت A، B، C، ویروس تضعیف کننده سیستم ایمنی (HIV-۱) و دیگر موارد بررسی شده است؛ به نظر می‌رسد این گیاه از تکثیر ویروس جلوگیری می‌کند، همچنین مسیر پیام رسانی داخل سلولی بیان ژنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دارچین: ماده فعال در آن سینامالدئید نام دارد که موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

زردچـوبـه: مـاده مـؤثر آن کورکومین است که یک ماده آنتی اکسیدان است و بدن را محافظت می‌کند.

آویشن: حاوی تیمول است و بدن را از عفونت‌های مختلف حفظ می‌کند.

زنجبیل: حاوی فیتونوترینتت‌هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدویروس و ضدالتهابی دارد.

اکیناسه (سرخارگل): شناخته شده‌ترین گیاه دارویی در تقویت سیستم ایمنی است؛ با جلوگیری از ورود ویروس‌ها به سلول‌های بدن باعث جلوگیری از بیماری می‌شود؛ همچنین سیستم ایمنی را تقویت و به درمان بیماری‌های عفونی نظیر عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند.

مریم گلی: باعث کاهش التهاب دستگاه تنفسی می‌شود و بهبود بیماری‌های عفونی را سرعت می‌بخشد.

ختمی: دستگاه تنفسی را از عفونت‌های ویروسی و تنفسی محافظت می‌کند.

انتهای پیام /ص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.