به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمدجواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان میزان ورود روزانه پساب به رودخانه کارون را ۲۰۰ هزار مترمکعب عنوان کرد و گفت: تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز با ظرفیت ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانهروز در سال ۹۶ افتتاح شد، ولی به بهره برداری نرسید.
او بیان کرد: مقرر بود پروژه تصفیهخانههای ۵ شهر خوزستان از محل فاینانس، اجرا شود و به بهرهبرداری برسند که این کار انجام نشده است، همچنین تا دیماه سال ۹۹ نیز بهره برداری تصفیهخانه شادگان انجام نشد، ضمن اینکه کلکتورهای تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز نیز تکمیل نشد و اکنون بلااستفاده است، بنابراین با تداوم این شرایط، قطعا دچار فرسودگی و مشکلات پس از آن خواهد شد.
اشرفی اظهار داشت: در سال ۹۸ شرکت آب و فاضلاب پیشنهاد ایجاد کلکتور موقت را برای تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز داد که تا زمان راهاندازی کلکتور اصلی مورد استفاده قرار بگیرد، اما با وجود جلسات متعدد، این کار نیز انجام نشده و توجیه آنها در این زمینه، وجود تعارض با شرکت فولاد است.
این مقام مسئول با بیان اینکه با وجود توافقات اولیه، با گذشت یک سال و نیم از توافقات هیچ کاری انجام نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر در شبانهروز ۲۰۰ هزار مترمکعب پساب وارد رودخانه کارون میشود، در حالیکه اگر این کلکتورهای موقت به تصفیهخانه متصل شوند، روزانه از ورود ۶۰ هزار مترمکعب پساب به رودخانه جلوگیری میشود و این پسابها به تصفیهخانه منتقل خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص وضعیت سیستم دفع فاضلاب بیمارستانها، گفت: در سطح استان ۶۰ واحد بزرگ وجود دارد که در جلسه گذشته این شورا گفتیم که سیستم فاضلاب ۱۴ واحد دچار مشکل است و در این خصوص باید دانشگاه علوم پزشکی نسبت به حل مشکل اقدام میکرد، بر اساس خوداظهاری و پایشی که انجامشده، ۵ واحد از این تعداد رفع مشکل کردهاند.
او اظهار کرد: طبق پایش انجامشده از ۱۶ بیمارستانی نیز که در این زمینه مشکل دارند، تنها در بیمارستان سینای کارون رفع مشکل شده است. برای بیمارستان لالی و راه زینب بندرامام نیز یک پکیج خریداری شده و یکی نیز در مراحل خرید است. در مابقی مراکز هنوز رفع مشکل نشده است.
اشرفی بیان داشت: بیمارستانهای مهمی مانند نظام مافی شوش همواره در این زمینه مشکل دارند به گونهای که سیستم فاضلاب این بیمارستان در سال ۹۹ غیرفعال بوده یا کارایی مناسبی نداشته است که باید در این زمینه برنامهریزی شود، زیرا پسابهای بیمارستانی، پسابهای خاصی هستند و توجهیی ندارد که در این زمینه اقدام سریعی انجام نشود.
انتهای پیام/گ