به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر کمی با غذاهای شمالی آشنایی داشته باشید، متوجه میشوید که تنوع آنها چقدر زیاد است. معمولا هم در غذاهای شمالی، سبزیهای محلی و سیر، طعم دهندههای مهمی حساب میشوند. حتما میدانید که میرزا قاسمی یکی از سنتیترین غذاهای شمالی و مخصوصا گیلان است که معمولا به عنوان پیش غذا یا یک غذای سبک تهیه و طبخ میشود. اگر میخواهید در مورد اولین کسی که طرز تهیه میرزا قاسمی را ابداع کرد، بدانید، باید بگوییم این غذا در دوران ناصر الدین قاجار و توسط فردی به نام محمد قاسم خان والی، که حاکم رشت بود، تهیه و نام گذاری شد. مواد و ترکیبات اصلی در طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی هم بادمجان، سیر و گوجه فرنگی است. هر چند در برخی دستور پخت ها، گوجه فرنگی حذف میشود و جای خودش را به کشک میدهد. یا برخی افراد میرزا قاسمی را با مرغ درست میکنند. ما در این مطلب ۳ روش طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد.
بیشتر بخوانید:
مواد لازم
بادمجان قلمی: ۳ عدد متوسط
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ یا ۲ عدد (به اندازه دلخواه)
پیاز: ۱ عدد متوسط (به دلخواه)
روغن زیتون یا آفتابگردان: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
این خبر خوش را به شما بدهیم که لازم نیست در طرز تهیه میرزا قاسمی، تلخی بادمجان را بگیرید. کافی است آنها را خوب بشویید و روی حرارت ملایم کباب کنید. برای این کار هم چند تا راه دارید.
روش اول: در این روش، بادمجانها را روی زغال کبابی میکنند تا طعم خوش دودی بگیرد. چون عطر و طعم دودی بادمجان، آن را بسیار خوشمزهتر میکند و در روش سنتی هم به همین شیوه عمل میشود.
روش دوم: اگر نمیخواهید یا نمیتوانید از منقل و زغال استفاده کنید، یک شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید و بادمجانها را روی آن بچینید. اجازه دهید بادمجانها به خوبی مغز پخت شوند.
روش سوم: میتوانید بادمجانها را در یک قابلمه بچینید و روی آنها را کمی نمک بپاشید. در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید. تا زمانی که به خوبی نرم و پخته شوند.
روش چهارم: یک روش دیگر هم قرار دادن بادمجانها در فر است.
بنا به امکانات و سلیقه خود، میتوانید هر یک از روشهای بالا را برای آماده کردن بادمجان به کار بگیرید.
هر چند مدل کباب کردن بادمجان روی زغال به دیگر روشها ارجحیت دارد، ولی از هر روشی که استفاده کردید، برای گرفتن پوست بادمجان ها، آنها را زیر آب سرد بگیرید تا این کار را راحتتر انجام دهید. سپس بادمجانهای پوست گرفته شده را ساطوری و ریز خرد کنید. یا اینکه آنها با گوشت کوب یا چنگال له کنید و کنار بگذارید.
در طرز تهیه میرزا قاسمی، استفاده از پیاز داغ اختیاری است. پیاز را به شکل نگینی خرد و در مقداری روغن سرخ کنید. وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، سیر را پوست بگیرید و خیلی ریز، خرد یا له کنید و به پیازها اضافه کنید. حواستان باشد که سیر زود میسوزد. پس از آن غافل نشوید.
بعد از این که عطر سیر بلند شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. رب را به خوبی با سیر و روغن تفت بدهید تا هم طعم خام آن گرفته شود و هم به خوبی رنگ باز کند.
گوجه فرنگیها را بشویید و رنده کنید. پوره را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام گوجه فرنگی هم گرفته شود. نمک و زردچوبه را اضافه کنید. از مقدار کمی فلفل در طرز تهیه میرزا قاسمی استفاده کنید تا طعم آن تلخ نشود.
سپس بادمجانهای پوره شده را به رب و گوجه فرنگی اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند.
بعد از این که مواد به خوبی یکدست شدند، تخم مرغ (ها) را روی آن بشکنید. میتوانید برای زیباتر شدن میرزا قاسمی، تخم مرغ را در قالب بشکنید و روی میرزا قاسمی بگذارید. یا این که تخم مرغ را با کل مواد مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه میرزا قاسمی را روی حرارت ملایم قرار دهید و در ظرف را بگذارید. سپس آن را سرو کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک
در طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، مانند روش قبل، بادمجانها را کبابی و پوره کنید. سپس سیرها را سرخ کنید و بادمجانها را در آن تفت دهید. کشک را به بادمجانها اضافه کنید، ولی دیگر از پیازداغ و نعنا داغ برای روی آن استفاده نکنید. در این روش، میرزا قاسمی طعم بسیار نزدیکی به کشک بادمجان خواهد داشت.
طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ
در طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، اول سینه یا فیله مرغ را با یک پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل، آبپز کنید. اگر از مرغ با استخوان استفاده میکنید، بعد از پخت، استخوانها را جدا کنید و مرغ را ریش ریش کنید.
بادمجانها را به روش اول، کبابی کنید. سیر داغ بگیرید و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بادمجانها را اضافه کنید و تفت دهید. بقیه مراحل را مانند بالا ادامه دهید. میتوانید مقداری از مرغهای رشته شده را کنار بگذارید و برای تزیین روی میرزا قاسمی، استفاده کنید.
نکات کاربردی در طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی
* استفاده از گوجه فرنگی و پیاز در طرز تهیه میرزا قاسمی اختیاری است و برای طعم و بوی دلپذیرتر به کار میرود.
*میرزا قاسمی را میتوانید در ظرف مناسب به همراه سبزی خوردن و نان سرو کنید. یا مثل گیلانی ها، آن را با برنج البته به صورت کتهای میل کنید.
* علاوه بر روشهای بالا برای آماده کردن بادمجان، حتی میتوانید آنها را در روغن سرخ کنید. در این صورت حتما از قبل، تلخی آنها را بگیرید.
*کالری ۱۰۰ گرم میرزا قاسمی در حالت عادی که با بادمجان کبابی و گوجه فرنگی درست شود، ۱۴۵ کیلو کالری برآورد میشود.
*بهتر است برای تهیه میرزا قاسمی از بادمجانهای کوچک و قلمی کم تخم استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/