دوم آوریل مصادف با ۱۳ فروردین روز جهانی آگاه سازی اوتیسم نامگذاری شده، اختلالی که اگر به موقع تشخیص داده نشود، تا پایان عمر همراه فرد مبتلاست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ، دوم آوریل که در ایران با نام روز طبیعت یا همان سنت  سیزده بدر نامگذاری شده، چند سالی است که یک روز دیگر را هم به یاد ما می‌آورد، روز جهانی اتیسم.

اوتیسم نوعی اختلال رشد است که شامل نقص در تعامل و برقراری روابط اجتماعی، مشکل در پردازش ادراک و رفتار‌های تکراری می‌شود.

کودکان مبتلا به اوتیسم دارای مشکلاتی در زمینه‌ ارتباط برقرار کردن هستند، آن‌ها معمولا به سختی می توانند ارتباط عاطفی برقرار کنند.

آن‌ها در زمینه‌ درک افکار و احساس دیگران مشکل دارند و نمی‌توانند احساسات خود را بوسیله‌ کلمات یا حرکات، حالات چهره و لمس کردن بیان کنند.

آمار‌ها از وجود بیش از ۷ هزار کودک مبتلا به اوتیسم در خراسان جنوبی خبر می‌دهند، وقتی هم که پای درد دل پدر و ماد کودکان مبتلا به اوتیسم می‌نشینی، از رنج‌هایی می‌گویند که هم کودک را آزار می‌دهد و هم خانواده‌ها را نگران کرده است.

روزی به یاد کم حرف‌های گوشه گیر/ اختلال اوتیسم در کودکان را جدی بگیرید

مادر یک کودک مبتلا به اوتیسم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: از ۱۵ ماهگی متوجه رفتار‌های غیر معمول فرزندم شدم، کم حرف و خجالتی بود و مدام بی قراری می‌کرد.

او افزود: برای درمان به متخصصان زیادی مراجعه کردم، اما هیچکدام اختلال ذهنی فرزندم را تشخیص ندادند تا اینکه با مرکز توانبخشی اختلالات اوتیسم آشنا شدم و کار درمان را شروع کردیم.

پدر یکی دیگر از کودکان اوتیسمی هم به خبرنگار ما می‌گوید: پس از مراجعه به پزشک، متوجه اختلال اوتیسم در فرزندم شدم، مدتی بود که اصلا حرف نمی‌زد و به صدا‌های اطراف هم توجهی نمی‌کرد.

مبتلایان به اتیسم به انواع خدمات تخصصی نیازمندند

رضازاده معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: اختلال طیف اتیسم از جمله اختلالات پر هزینه است که نیاز به خدمات تخصصی مستمر اعم از روانشناسی، کاردرمانی و گفتار درمانی دارد و به همین دلیل مخارج این خانواده‌ها بسیار بالاتر و نیازهایشان خیلی وسیع‌تر از خانواده‌های دارای کودکان با سایر معلولیت‌ها است.

روزی به یاد کم حرف‌های گوشه گیر/ اختلال اوتیسم در کودکان را جدی بگیرید

او افزود: تشخیص این اختلال در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات، تاثیر بیشتری خواهند داشت.

رضازاده از فعالیت اولین مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات طیف اتیسم – توان افزا در بیرجند خبر می‌دهد که هم اکنون ۴۰ کودک دارای اختلال اوتیسم بصورت یارانه‌ای از خدمات مرکز بهره مندند.

به گفته معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی ، سازمان بهزیستی بطور متوسط ماهانه ۸۰۰ هزار تومان به ازای معرفی هر کودک به مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم پرداخت می‌کند.

اختلال اوتیسم قابل کنترل و درمان است

والدین کودکان مبتلا به اوتیسم نگرانی‌های زیادی دارند و به دلیل ناشناخته بودن این بیماری با چالش‌های بسیاری در جامعه مواجه می‌شوند.

رضازاده معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به قابل درمان بودن این بیماری می‌گوید: والدین باید بدانند که این اختلال به کمک افراد آگاه و مشاوره قابل کنترل است و به راحتی می‌توان مهارت‌های ارزشمندی را به این کودکان آموخت.

روزی به یاد کم حرف‌های گوشه گیر/ اختلال اوتیسم در کودکان را جدی بگیرید

 او افزود: والدین در صورت مشاهده علایم غیر طبیعی در کودک بدون تعلل به مراکز درمانی و بهزیستی مراجعه کنند، چرا که با تشخیص، کودک مبتلا به اوتیسم وارد مرحله بعدی و دریافت خدمات توانبخشی و آموزشی می‌شود و هر چه زمان تشخیص زودتر باشد، کودک شانس بیشتری برای یادگیری و رشد طبیعی خواهد داشت.


بیشتر بخوانید


رضازاده به والدین دارای کودک اوتیسم توصیه کرد: در مورد اوتیسم بیشتر مطالعه کنند تا بدانند کودک از چه می‌هراسد و به چه چیز پاسخ می‌دهد، چرا که هر چه در مورد اوتیسم بیشتر بدانید راحت‌تر می‌توانید با کودک خود ارتباط برقرار کنید و او کمتر صدمه می‌بیند، همچنین کودک خود را با همان شرایط بپذیرید، باید بپذیرند که کودک شان عادی نیست و او را با هم سن و سالانش و با افراد عادی مقایسه نکنند و از او به اندازه خودش انتظار داشته باشند.

کرونا و غیر حضوری شدن آموزشها/ توانبخشی از راه دور برای کودکان اوتیسمی

فعالیت مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات اوتیسم بیرجند به دلیل همه گیری کرونا از اسفند ۱۳۹۸ غیر حضوری شد و برنامه توانبخشی از راه دور با بهره گیری و استفاده از انواع فناوری‌ها (صوتی، تصویری، برنامه‌های فضای مجازی) برای ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی، توانبخشی و آموزشی در بستر اینترنت و شبکه‌های ارتباطی مخابراتی، بدون نیاز به حضور فیزیکی توانخواه در مرکز اجرا می‌شود.

تشخیص به موقع، کلید درمان اوتیسم

اوتیسم یک اختلال ذهنی تعریف می‌شود که در بین سنین یک تا دو سالگی در کودکان بروز پیدا می‌کند و علایم آن در سنین کودکی قابل تشخیص است.

روزی به یاد کم حرف‌های گوشه گیر/ اختلال اوتیسم در کودکان را جدی بگیرید

والدین نباید ناامید شوند و با مراجعه به موقع به پزشک، این اختلال را شناسایی و برای درمان اقدام کنند.

والدین همچنین باید برای کودک خود برنامه ریزی کنند، کودکان مبتلا به این اختلال از داشتن یک برنامه منظم غذایی، تفریحی، استراحت و آموزش لذت می‌برند، فرزندتان را تشویق کنید، به او احساس امنیت دهید و در خانه فضایی را به کودک بیمار اختصاص دهید که او در آنجا احساس آرامش و امنیت کند، کودک را در محیط‌های شاد قرار دهید و حس مسئولیت پذیری کودک را تحریک کنید.

انتهای پیام/ ر ف

برچسب ها: پزشک ، اوتیسم ، بهزیستی ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
بچه های اوتیسم خیلی باهوشن، فقط خجالتی و کم حرف هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چه جالب یه روز به نامشونه ایکاش توجهیم بشه بهشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
فقط به آموزش خاص احتیاج دارن ک خیلی هزینه بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اخی طفلکیا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
کودکان اوتیسم به نظر خیلی باهوشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تو این گرونی و کرونا چقدر سخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تو این گرونی و کرونا چقدر سخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دولت باید برای این بچه ها امکانات بیشتری در اختیار خانواده ها قرار بده وگرنه بدون آموزش این بیماری پیشرفت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چقدر سخته نگهداری و آموزش بچه های اوتیسم .مادراشون واقعا ایثار می کنن