به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری و ستاد اجرایی فرمان امام؛ نیاز بازار داخلی به مواد اولیه واکسن کرونا تامین میشود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد اجرایی فرمان امام از تامین داخلی و بومی مواد اولیه تولید واکسن کرونا حمایت میکنند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی به عنوان دو مجموعه پیشرو در شکلدهی به زیستبوم توسعه فناوری در کشور، اقدام به سرمایهگذاری و حمایت از طرحهای تولید مواد اولیه واکسن کرونا با استفاده از ظرفیت داخلی کردهاند.
این همکاری مشترک به انتشار فراخوانی برای استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده «محیطهای کشت، مواد معدنی با گرید دارویی مورد نیاز در فرآیندهای تولید واکسن»، «ژلهای تخلیص و ادجوانتهای فرمولاسیون» و همچنین «مواد پلی استایرنی مورد نیاز در کشتهای سلولی» منجر شده است.
این حمایتها در قالب «توسعه بازار در همکاری با تولید کنندگان داخلی واکسن کرونا»، «ارائه تسهیلات افزایش مقیاس صنعتی، سرمایه در گردش و یا تکمیل دانش فنی»، «تسریع در دریافت مجوزها و حل مشکلات رگولاتوری» و «ارائـه خدمات ویژه در حـوزه بینالملل و گمرک» ارائه خواهد شد.
شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان دارای زیرساخت، مجوزات و سهم بازار، شتابدهندهها و تیمهای فناوری که توانمندی تولید مواد اولیه واکسن کرونا را دارند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام تا آخر فروردینماه سال جاری به آدرس اینترنتی http://biodc.isti.ir مراجعه کنند.
بیش از یک سال از شیوع بیماری کرونا در کشور میگذرد، اتفاقی که شاید بهترین زمان برای اثبات توانمندی علمی جوانان و متخصصان ایرانی به دنیا بود. روزهایی که به سرعت همه نیازها و تجهیزات درمانی این بیماری توسط شرکتهای دانشبنیان تامین شد و در اختیار مردم قرار گرفت.
یکی از این حوزهها تولید واکسن کرونا بود که در ذیل چند پروژه تحقیقاتی آغاز شد و در حال حاضر نیز این طرحها در حال پیگیری است و به نظر میرسد، با وجود تمامی فشارها، تحریمها و مشکلات اقتصادی، عزم ایران برای ورود واکسنهای کرونای ملی به بازار دارویی کشور در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ جدی است.
انتهای پیام/