رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: مهمترین عامل افزایش شیوع بیماری کرونا عادی انگاری و تصور غلط تمام شدن ویروس و پاک شدن سطح جامعه از ویروس کرونا است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: مهمترین عامل افزایش شیوع بیماری کرونا عادی انگاری و تصور غلط تمام شدن ویروس و پاک شدن سطح جامعه از ویروس کرونا است.

او با بیان اینکه بسیاری از رفتار‌ها خلاف موازین و دستورالعمل‌های بهداشتی است که به نگرانی‌های ناشی از شیوع این بیماری دامن می‌زند افزود: در صورت تداوم چنین روندی و عادی انگاری شرایط سخت‌تر و شرایطی مشابه خیز‌هایی که در دوره‌های قبل تجربه کردیم را شاهد خواهیم بود.


بیشتر بخوانید


شیرانی اضافه کرد: پس از مدت‌ها شمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان سه رقمی شد و در حال حاضر بار بیماری و گردش ویروس در استان بسیار بالا است.

او ادامه داد: وقتی در یک روز ابتلای نزدیک به ۲۰۰ نفر به کرونا مثبت قطعی می‌شود و تست رپید، تعداد قابل توجهی از افرادی که با بیماران مبتلا به کرونا تماس نزدیک داشته اند مثبت می‌شود و با توجه به دوره واگیری این بیماری به مدت حدود ۱۵ روز یعنی در آن واحد حدود سه هزار نفر بیمار مبتلا به کرونا در سطح جامعه یک میلیونی استان پراکنده هستند.

شیرانی گفت: در شرایطی که بار بیماری کرونا و گردش ویروس در جامعه بالا است، برگزاری مهمانی، دورهمی و گردهمایی‌ها بسیار خطرناک و در هر تجمعی امکان حضور یک تا چندین فرد مبتلا به بیماری کرونا که ناقل ویروس می‌باشند وجود دارد.

او افزود: موضوع نگران کننده دیگر در خصوص بیماری کرونا در کشور غلبه نوع انگلیسی بیماری است که با توجه به قدرت سرایت و انتشار بیشتر و ابتلای طیف‌های مختلف سنی باعث تهدید بیشتر استان و کشور می‌شود.

شیرانی همچنین با بیان اینکه، واکسن کرونای تولید داخل هنوز به ثمر ننشسته و برای واکسن داخلی باید منتظر تابستان بود اضافه کرد: این در حالی است که با به ثمر نشستن واکسن تولید داخل در تابستان اولویت با واکسیناسیون گروه‌های پرخطر خواهد بود.

او ادامه داد: واکسیناسیون عمومی عملا به پاییز و تابستان موکول خواهد شد.

شیرانی تعداد واکسن‌های کرونا وارداتی که از خارج کشور وارد می‌شوند بسیار محدود است و واکسن بعنوان کالای استراتژیک در دنیا است و همه شرکت‌هایی که از تکنولوژی و توان مالی بالایی برخوردار هستند، مردم خودشان را در اولویت دریافت واکسن قرار می‌دهند.

او با بیان اینکه، در حال حاضر انتظار واکسن تولید انبوه داخلی، انتظاری دور از واقعیت است یادآور شد، تعداد واکسن وارداتی به عدد یک میلیون هم نمی‌رسد که نسبت به جمعیت ۸۴ میلیون نفری کشور پاسخ گو نیست.

شیرانی گفت: در حال حاضر همچنان تاکید بر پیشگیری با روش‌های متداول از جمله رعایت فاصله اجتماعی، رعایت بهداشت تنفسی و دست‌ها و استفاده از ماسک است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.