به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت موجود در مناطق روستایی به عنوان بخش مولد در سطح کشور محسوب میشوند و نقش بسزایی در تولیدات دامی و کشاورزی دارند، برای اینکه این قشر بتوانند در روستا ماندگار شوند باید ابتداییترین نیازهای خود را رفع کنند و از حداقل امکانات همچون آب آشامیدنی سالم بهرهمند شوند، اما بسیاری از روستاهای استان زنجان از این نعمت بیبهره هستند و یا کلا آبی برای شرب ندارند یا اینکه آب لولهکشی شده در منازل به قدری شور و بیکیفیت است که دیگر قابلیت شرب ندارد.
با این حال در استان زنجان با وجود این که ۹۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد، اما هنوز برخی روستاها فاقد لولهکشی آب شرب در منازل هستند و حتی روستاهایی نیز با وجود لولهکشی با مشکل تامین آب مواجه هستند که همین یک مشکل میتواند مهمترین علت برای مهاجرت از روستا و حاشیهنشینی در شهرها باشد. برای مثال در روستاهای بخش چورزق شهرستان طارم روستاییان در طول روز تنها چند ساعت محدود از آب استفاده میکنند و در بیشتر ساعات روز، آبی در سیستم لولهکشی روستاها نیست و روستاییان اذعان دارند که روزانه مجبورند آب مورد نیاز خود را در همان ساعاتی که به آب دسترسی وجود دارد در تانکر ذخیر نمایند و برای ساعات بعدی استفاده کنند بنابراین تانکر آب به عنوان جزو جدائیناپذیر زندگی روستاییان شده و حتی تبدیل به یکی از وسیلههای اساسی در تهیه جهیزیه روستانشینان نیز شده است.
از سوی دیگر در روستاها فرسودگی شبکه انتقال آب که در دهه شصت ایجاد شده نیز همواره برای روستاییان مشکل آفرین شده است و روستاییان مجبورند از کار و زندگی خود زده و اقدام به تعمیر این لولهها نمایند تا مانع از هدررفت آب با این شبکه فرسوده آبرسانی شوند و کمکاری شرکت آب و فاضلاب را خود مرتفع نمایند.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان چندی پیش اعلام کرده بود که مهمترین مشکل اصلی در شبکه آب و فاضلاب روستایی استان زنجان فرسودگی تاسیسات و پایدار نبودن منابع تامین آب در اکثر روستاها است و با توجه به این که در بیشتر روستاها شبکه آب و فاضلاب در دهه ۶۰ ایجاد شده است در حال حاضر کارایی لازم را نداشته و باید مورد اصلاح و بازسازی قرار گیرند.
حال سوال پیش می آید که چرا مشکل تامین آب در اکثر روستاهای استان حل نمیشود؟ چرا با وجودی که شبکه آب و فاضلاب روستایی استان در برخی از روستاها فرسوده و نیازمند نوسازی است اقدامی کارساز در این زمینه انجام نمیگیرد و این مشکل همچنان با قدرت پابرجاست؟ چرا شرکت آب و فاضلاب استان چنین عملکرد ضعیفی در خصوص تامین آب شرب در روستاها و بهروزرسانی شبکه آبرسانی در روستاها دارد؟
محمود عزیزی مسئول اداره آب و فاضلاب شهرستان طارم در جمع خبرنگاران با اشاره به این که در سطح شهرستان طارم ۲۴ روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارد گفت: ۱۷ روستا در سطح شهرستان با مشکل تامین آب شرب مواجه است.
او افزود: روستای کمرکوه با مشکل تامین آب روبهرو است که به بخشدار و فرماندار پیشنهاد دادهایم تا آب این روستا از مجتمع آب روستای ولیس تامین شود.
مسئول اداره آب و فاضلاب شهرستان طارم با بیان این که شبکه آبرسانی در برخی از روستاها فرسوده است که گاها با شکستگی در آنها مشکلاتی ایجاد میشود، گفت: ۱۲۰ کیلومتر از خط انتقال آب در شهرستان طارم فرسودگی کامل دارد که نیازمند بهسازی و بهروزرسانی است.
با این وجود مشکل تامین آب شرب و فرسودگی شبکه انتقال آب در اکثر روستاهای استان وجود دارد و تنها مختص طارم و روستاهای آن نیست چرا که نمونه بارز روستاهای مشکلدار در تامین آب و شبکه فرسوده در بخش زنجانرود، خدابنده، ماهنشان و سایر شهرستانها وجود دارد و مشکلات آب شرب در این مناطق با قدرت خودنمایی میکند.
اما سوالی که همواره ذهن را به خود درگیر میکند این است؛ چرا اداره آب و فاضلاب استان چنین عملکرد ضعیفی دارد و اقدامی کارساز در راستای رفع مسائل روستانشینان در تامین آب شرب و بهبود شبکه آبرسانی انجام نمیدهد؟ آیا استاندار زنجان که ادعای این را دارد که در ده گردشیهای خود عملیاتی حضور داشته و از نزدیک با مردم صحبت کرده و مشکلاتشان را شنیده است تا حال حاضر مشکل حل تامین آب شرب و ترمیم فرسودگی شبکه آبرسانی در روستاها از وی درخواست نشده است؟ چرا روستانشینان نمیتوانند بدون دغدغه از آب شرب و سالم بهرهمند باشند؟ چرا مسئولان هیچ عزمی برای حل این مسائل از خود نشان نمیدهند؟
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب