به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا در سال ۱۳۹۹ برای همه مردم جهان شرایط ویژهای را رقم زد، اما در بخش ورزش، بزرگترین رویداد را دستخوش تعویق کرد و ورزشکاران رشتههای مختلف که خود را برای حضور در بازیهای المپیک توکیو آماده میکردند، دچار سردرگمی شدند. علاوه بر این رویداد رقابتهای دیگر هم به تاخیر افتاد و به نوعی ورزش تعطیل بود.
تیم ملی تکواندو کشورمان که توسط آرمین هادیپور و میرهاشم حسینی موفق به کسب سهمیه بازیهای المپیک توکیو شده بود نیز برای حضور در این رویداد آماده میشدند، اما کرونا برنامه آنها را نیز بهم ریخت.
در ادامه گفتوگوی روابط عمومی فدراسیون تکواندو با فریبرز عسکری سرمربی تیم ملی کشورمان را میخوانید:
عسکری بیان کرد: سالی که گذشت واقعا سال متفاوتی بود، شروع آن با استرس و دلهره این موضوع همراه بود که آیا المپیک برگزار میشود یا خیر؟ اردوهای تیمملی و باشگاههای ورزشی تعطیل بود و هیچکس امکان فعالیت نداشت و نهایت کاری که بچهها انجام میدادند تمرینات سادهای بود که فیلم آن را برای کادرفنی ارسال میکردند و به صورت آنلاین با هم در ارتباط بودیم؛ تمرین به این شکل اصلا برای آنها کافی نبود، اما با شیوع کرونا بالاجبار این موضوع را هم تجربه کردیم. با پیگیریهای مسئولان فدراسیون، تکواندو جزء اولین رشتههایی بود که مجوز برپایی اردو و تمرینات را گرفت و بچهها در مرکز جهانی تکواندو به صورت قرنطینه تمرینات جدی خود را از شهریورماه آغاز کردند که اتفاق بسیار خوبی بود.
او ادامه داد: اگر کرونا نبود، سال گذشته بازیهای المپیک برگزار و قهرمانان مشخص شده بودند؛ این شرایط ناخواسته برای همه ورزشکاران پیش آمد، اما به نوعی بچههای ما را خیلی بیشتر تحت تاثیر قرار داد چراکه آرمین و میرهاشم از رنکهای خیلی پایین خود را به جمع ۵ نفر برتر رنکینگ المپیکی رسانده و موفق به کسب سهمیه شده بودند. بچهها برای کسب سهمیه در یک روند صعودی قرار داشتند، فشارها را تحمل میکردند و هدفمند پیش میرفتند و اگر المپیک در تاریخ خود برگزار میشد، قطعا شرایط متفاوت بود. این وقفه باعث شد تکواندوکاران از مسیر دور شده و متاسفانه در این بین برای آرمین هم به خاطر شرایط ویژه کرونا و تمرینات انفرادی آسیبدیدگی پیش آمد. این نوع تمرین با تمرینات گروهی بسیار متفاوت است چرا که در اردو همه چیز تحت کنترل کادرفنی و پزشک است و بچهها امکانات حرفهای را در اختیار دارند.
سرمربی تیم ملی تکواندو بیان کرد: مهمترین وظیفه ما در این دوران حفظ روحیه و امیدواری تکواندوکاران بود تا بتوانند کار خود را خوب پیش ببرند. با این شرایط تا شهریورماه پیش رفتیم و بعد از آن که مجوز برگزاری اردو کسب شد بچهها باانگیزه بالا در تمرینات حاضر شدند.
عسکری تصریح کرد: بعد از حدود ۱۴ ماه دوری از میدان مسابقات در تورنمنت صوفیه شرکت کردیم؛ قبل از اعزام، پیش بینی ما این بود که مثل تورنمنتهایی است که پیش از این در آن شرکت کردهایم و جزء رقابتهای رده اول نیست و برای حرکت در مسیر، میدان خوبی است چراکه ما مسابقات قهرمانی آسیا را پیشرو داریم و قصد داشتیم نقاط قوت و ضعف بچهها را در این رویداد محک بزنیم. با توجه به تعطیلی طولانی مدت مسابقات، بیشتر تیمهای حاضر سعی داشتند تا از این فرصت بهترین استفاده را ببرند؛ به همین خاطر تورنمنت بسیار سنگینی بود و فکر میکنم هیچ چیز از مسابقات گرندپری کم نداشت چراکه این رقابتها با حضور تکواندوکارانی پیگیری شد که سهمیه المپیک، مدالهای المپیک، جهانی و قارهای را در کارنامه داشتند. از عملکرد بچهها راضی هستم و فکر میکنم با همین آمادگی نسبی مبارزات خوبی را به نمایش گذاشتند؛ هرچند برخی در زمین هدف را گم کرده بودند، اما به صورت کلی میدان خوبی بود، حتی بازندهها هم تا آخرین لحظه تلاش کردند و نتیجه را خیلی نزدیک واگذار کردند. لطفی و بخشی عملکرد خوبی از خود به جا گذاشتند. سجاد حریف آلمانی که سهمیه المپیک را گرفته بود از پیش رو برداشت و در مقابل حریف اسپانیایی خیلی خوب جنگید و با اختلاف یک ضربه بازی را واگذار کرد؛ به نظرم کسانی مثل سجاد، مهران و سروش از حریفان خود سرتر بودند.
او ادامه داد: برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، بچهها از چندین فیلتر انتخابی عبور کرده بودند، اما متاسفانه این رقابتها به تعویق افتاد. با این حال در لیگ، تکواندوکاران را رصد کردم تا اگر شرایط متفاوت بود نفرات جدیدی را برای حضور در انتخابی دعوت کنم. با توجه به عملکرد بچهها در ترکیب تغییری ایجاد نکردیم. فقط بحث آسیب آرمین در میان است، اما با توجه به اینکه قبل از المپیک باید میدان سختی را تجربه و به پای خود اعتماد کند تصمیم گرفتیم او را فارغ از هر نتیجهای در ترکیب داشته باشیم. هر جا احساس کردیم مشکلی وجود دارد از مبارزهاش جلوگیری میکنیم؛ در واقع تیم ایران به نوعی با ۵ نفر به مصاف رقبای خود میرود.
بیشتر بخوانید
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: سال پرترافیکی را پیشرو داریم؛ سالی که باید در مسابقات قهرمانی آسیا، بازیهای المپیک و قهرمانی جهان حضور پیدا کنیم. رقابتهای جهانی با فاصله کمی از المپیک توکیو برگزار خواهد شد که برای شرکت در آن برنامه داریم؛ قطعا تکواندوکاران برای قرار گرفتن در ترکیب باید مسابقات انتخابی را پشت سر بگذارند و اگر شرایط کرونا اجازه بدهد رقابتهای آزاد کشوری هم برگزار میکنیم.
او بیان کرد: هادی پور و حسینی تا قبل از آسیب دیدگی آرمین شرایط خوبی داشتند. میرهاشم مثل قبل تمرینات خود را پیگیری میکند، اما وضعیت آرمین متفاوت است و بیشتر کارهای درمانی را در دستور کار داریم تا بتوانیم وضعیت پا او را به شرایط مطلوبی برسانیم که در زمین دچار آسیب مجدد نشود. المپینهای تکواندو با جدیت تمرینات را پیگیری و با انگیزه تلاش میکنند، امیدوارم این روند تا المپیک ادامه پیدا کند؛ در کنار بحث آمادگی بدنی تلاش میکنیم از نظر ذهنی نیز آنها را آماده حضور در این رقابتها کنیم تا بتوانند نماینده شایسته برای تکواندو ایران باشند. در ادامه مسیر باز هم تورنمنت و اردوهای تدارکاتی مشترک را در نظر داریم؛ ان شاءالله اگر شرایط مهیا باشد برنامهها را اجرا میکنیم، در غیر اینصورت با امکانات موجود پیش میرویم و تیم خوبی را برای المپیک توکیو آماده کنیم.
او در پایان خاطر نشان کرد: هموطنانمان سال خیلی سختی را پشت سر گذاشتند؛ بسیاری عزیزان خود را از دست دادند؛ برخی مردم در بحث کسب و کار و معیشت دچار مشکل شدند؛ آرزو میکنم با شروع سال ۱۴۰۰ تمامی این مشکلات و سختیها رخت بسته و این ویروس از کره زمین پاک شود تا زندگی مردم به روال عادی برگردد. در سال جدید ان شاء الله هیچ خانوادهای سختی و گرفتاری نداشته باشد و همه در سراسر دنیا در رفاه و آرامش باشند و سالی پر از موفقیت، شادی، لبخند و رضایت برای همه باشد. همچنین از ریاست فدراسیون تکواندو، سازمان تیمهای ملی و تمامی عزیزان مجموعه فدراسیون که در این سال سخت برای ملیپوشان تکواندو تلاش کردند و مثل یک خانواده در کنار ما بودند، تشکر میکنم.
انتهای پیام/