به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، شهر مقدس قم (س) در پنجم شعبان، خجسته سالروز ولادت با سعادت چهارمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام العارفین حضرت امام سجاد (ع) غرق درشعف و شادی است.
در این روز مهنا ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت با تشرف به حرم حضرت معصومه(س)،آمده اند تا میلاد امام زین العابدین (ع) را به کریمه اهل بیت، تبریک و تهنیت بگویند.
مراسم جشن میلاد با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در جای جای شهر برپا است.
سخنرانان نیز به بیان فضایل و شخصیت والای حضرت امام سجاد (ع) و مداحان به مولودی خوانی میپردازند.
حجت الاسلام موسوی ،کارشناس مذهبی با اشاره به حدیثی از امام سجاد علیه السلام گفت: امام چهارم شیعیان به هفت گناه که دعا را حبس می کنند اشاره کرده اند و چه خوب است که انسان اموری را که موانع استجابت دعا است را بشناسد تا بتواند در مسیر رفع موانع اجابت قدم بردارد.
او گفت:اولین مانع استجابت دعا،سوءنیت که مراد نیتهای غیر الهی و هدفهای شوم و ناروا داشتن است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد:اگر نیتهای انسانی خدایی نباشد و هوای نفس و نفسانیات غلبه کند، در این صورت مانعی میشود برای استجابت دعا، اما اگر در دعایی که میکند حتی در امور دنیایی و مادی خدا را دخیل کند عاملی میشود برای اجابت دعا؛ به طور مثال؛ خدایا من مال میخواهم که دست نیازمندان را بگیرم، نیت خدایی برکت و اقبال را به سوی زندگی انسان سرازیر میکند.
حجت الاسلام موسوی گفت:دومین مانع استجابت دعا، بد بودن باطن است این که انسان خیرخواه مردم نباشد حالت حسودی و یا خوشحالی از گرفتاری مردم داشته باشد.
او ادامه داد:چنین انسانی اهل خیانت و کینه است. خیانت یعنی عهد و پیمانی که با مردم، قانون و خدا بسته شده را بر خلافش عملکند. این نوع عمل کردن خیانت است و خیانت مانع بزرگ دیگری در استجابت دعا است.
این کارشناس مذهبی افزود:بدبینی، سوء نیت، قطع رحم، کینه توزی و خیانت همه از زیر مجموعههای بدطینتی به حساب میآیند که از موانع استجابت دعا است.
حجت الاسلام موسوی گفت:عامل دیگر نفاق و دورویی است که بسیار امر ناپسندیدهای است با برادران دینی نفاق و درویی کردن دعا را رد میکند، دورویی یا نفاق یا دوزبانی در اصل به معنای مخالفت ظاهر با باطن است.
او با بیان این که با شک و ترددی دعا نکنید، با قطع یقین دعا کنید،گفت چهارمین عمل، باور و یقین به اجابت دعا نداشتن است در منابع توصیه شده است که آنزچنان یقین به اجابت داشته باشید گویا حاجات شما همین الان آماده است و به سرعت برآورده میشود.
خداوند میفرماید: من اگر بخواهم دعای بنده ام را مستجاب نکنم دعا کردن را از یاد او میبرم. این که من به بندهای اجازه دعا کردن میدهم یعنی میخواهم دعایش را اجابت کنم، اما نکته مهم این که بگوییم خدایا هر آنچه خیر و مصلحت تو است من همان را میخواهم؛ چنین دعایی ناامید از درگاه خدا بر نمیگردد.
حجت الاسلام موسوی گفت:تأخیر انداختن نماز از وقتش تا وقت آن بگذرد به فرموده امام سجاد مانعی بر سر راه اجابت است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: صدقه و انجام کار نیک اگر به قصد الهی باشد انسان را به خدا نزدیک میکند و از نظر معنوی انسان را رشد میدهد و به فرموده امام سجاد(ع) ترک آن مانع استجابت است.
او با اشاره به هفتمین مانع استجابت دعا در کلام املام سجاد(ع)گفت:فحش و ناسزا گفتن عمل ناپسندی که برخی خیلی کم به آن توجه دارند. تندی در گفتار؛ این که فرد از ادب و نزاکت خارج شود، افرادی که اهل فحش و ناسزاگویی هستند دعایشان مستجاب نمیشود.
انتهای پیام/ش