صنعت نفت ایران پس از مبارزات طولانی، ملی شد اما برای ملی ماندن با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۹ اسفند ماه ۱۳۲۹ روزی تاریخ در سرنوشت ملت ایران بود. در این روز به طور رسمی، شرکت نفت ایران و انگلیس به شرکت ملی نفت ایران تبدیل شد و از آن به بعد، ایران باید یک تنه مسئولیت استخراج تا فروش نفت را انجام می‌داد.

همواره در روز ۲۹ اسفند ماه هر سال، اغلب رسانه‌ها و جامعه نخبگانی کشور درباره چند و چون نهضت ملی شدن صنعت نفت، صحبت و بر سر مسائل پیش آمده در آن برهه تاریخی بحث می‌کنند، اما نگاه این گزارش رو به آینده است.

دلایلی که هنوز هم نیاز به تولید نفت و گاز داریم

هرچند که سال هاست کارشناسان اقتصادی بر قطع وابستگی بودجه کشور به نفت تاکید می‌کنند، اما به دلیل سوء مدیریت مدیران اقتصادی کشور، به نظر نمی‌رسد که قطع این وابستگی به این زودی صورت بگیرد.

حسین شیروانی، کارشناس حوزه انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: به چهار دلیل نیازمند افزایش تولید نفت و گاز هستیم؛ نخستین دلیل، استفاده از این ظرفیت در مصارف داخلی مثل تولید بنزین و گازوئیل یا مصرف گاز در بخش خانگی است. مصرف داخلی ما هم اکنون به شدت بالاست و روز به روز در حال افزوده شدن است؛ بنابراین، باید نفت و گاز بیشتری تولید کنیم تا بتوانیم پاسخگوی این مصرف باشیم.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: دلیل دوم این است که ما تعداد زیادی پالایشگاه و پتروشیمی راه‌اندازی کرده‌ایم که این‌ها برای ادامه فعالیت شان نیاز به تامین خوراک اولیه دارند؛ بنابراین باید نفت و گاز را آن‌ها بدهیم تا بتوانند محصولاتی را برای مصارف داخلی یا صادرات تولید کنند.

او افزود: دلیل بعدی که نیاز به افزایش تولید داریم این است که بودجه دولت‌های ما وابسته به صادرات و درآمد‌های نفتی است و چهارمین دلیل هم این است که بخش از تولید نفت و گاز کشور ما، سوزانده می‌شود که برای اینکه بتوانیم بسوزانیم، باید تولید کنیم.

تولید گاز، چالشی برای آینده نزدیک

حسن الماسی، کارشناس حوزه انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: گزارش‌های بین المللی ایران را از نظر منابع گازی در رده دوم جهان قرار داده، ولی در مجموع منابع نفت و گاز، ایران در رتبه اول است که البته تمام این‌ها مربوط به قبل از اتفاقاتی است که در پارس جنوبی رخ داد.

او افزود: داشتن منبع گازی یک بحث و توسعه این منابع گازی بهره برداری از آن‌ها یک بحث دیگر است. با توجه به شرایط ویژه از نظر تحریم و سرمایه گذاری و به ویژه در بحث مدیریت داریم، نمی‌توان تصور کرد که به سادگی بتوانیم به مرحله بهره‌برداری از این میادین گازی برسیم.

این کارشناس ضمن اشاره به تاخیر در بهره برداری از فاز‌های باقی مانده پارس جنوبی، اضافه کرد: در حال حاضر پارس جنوبی حدود ۷۰ درصد از گاز مصرفی کشور را تامین می‌کند و پیش بینی می‌شود که با بهره‌برداری از فاز‌هایی که هم اکنون در حال تکمیل است، این رقم به بیش از ۸۰ درصد برسد.

او گفت: مخازن دیگری که به غیر از پارس جنوبی در حال استفاده از آن‌ها هستیم، بسیار زودتر از پارس جنوبی به تولید رسیدند و در حال سپری کردن مراحل پایانی عمر خود هستند؛ بنابراین مخازن توسعه یافته ما به غیر از پارس جنوبی خیلی قابل اتکا نیستند.

ساختار شرکت ملی نفت نیاز به اصلاح دارد

مقدم، یک کارشناس دیگر حوزه انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: اگر از ظرفیت داخلی استفاده کنیم، خیلی راحت می‌توانیم به ظرفیت تولید ۶ میلیون بشکه نفت دست بیابیم. یعنی اگر شرکت ملی نفت، یک ساختار تجاری پیدا کند و به شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید نیز میدان بدهیم که بتوانند به عرصه ورود کنند، دستیابی به این هدف، به سادگی امکان پذیر است.

او افزود: تمام دنیا همین کار را انجام داده؛ یعنی سایر کشور‌ها نیز با ایجاد رقابت میان شرکت‌های داخلی، ظرفیت تولید خود را بالا برده اند. این در صورتی امکان پذیر است که مسئولان حمایت کنند تا ساختار کنونی وزارت نفت تغییر کند و پول نفت از اختیار دولت خارج شود و به جای آن مالیات بگیرد.

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه گفت: وزارت نفت نماینده حاکمیت است و باید هر بشکه‌ای که استخراج می‌کند را به ارزش افزوده تبدیل کند. از طرفی نباید به شکلی رفتار کند که نفت در مخازن باقی بماند. اکنون میلیون‌ها بشکه نفت در مخازن به دلیل برداشت بد، هدر رفته است و همین طور در حال ادامه دادن به این روند هستیم.


بیشتر بخوانید


ملی ماندن صنعت نفت، نیازمند انگیزه و ابتکار

هرچند که قانون ملی شدن صنعت نفت به تصویب رسید، اما تا زمان به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی به شدت درگیر سیطره غیرمستقیم کشور‌های خارجی به ویژه آمریکا بود. پس از انقلاب اسلامی نیز جنگ تحمیلی آغاز شد و متاسفانه به دلیل بمباران‌های مستقیم آمریکا، خسارات بسیار زیادی به این صنعت به ویژه به دلیل شهادت کارکنان ماهر در مناطق عملیاتی وارد شد.

افخم زروانی، رئیس ﺻﻨﺪﻭﻕﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﯽ، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: صنعت نفت یک صنعت مهم در پیشرفت اقتصادی کشور است و به دلیل منابع و دانشی که در رابطه با این صنعت در کشور وجود دارد، به عنوان یک بخش پیشتاز در توسعه اقتصادی شناخته می‌شود که برای آن زحمت زیادی کشیده شده است.

او گفت: در ابتدای شکل گیری صنعت نفت در کشور، عمدتا انگلیسی‌ها در این صنعت بودند، اما در یک بازه زمانی تصمیم بر این شد که این صنعت ملی شود و این مسئله نقش بسیار مهمی در سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور داشت.

زروانی ادامه داد: بازنشستگان نخبه و مهندسان نفت در این زمینه نقش بسیار موثری داشتند، زیرا به این باور رسیدند که می‌توانند این صنعت را اداره کنند و جای دارد که از آن‌ها قدردانی شود.

ابوالقاسم امامزاده، یکی از این بازنشستگان است که با ابتکار خود، نیاز کشور به نیروی خارجی در صنعت نفت را برطرف کرد و اکنون عضو هیئت مدیره انجمن مهندسی نفت ایران است. او در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: در حالی که کشور به شدت به نیروی انسانی متخصص در صنایع بالادستی صنعت نفت یعنی اکتشاف و تولید نیاز داشت، رشته نفت برای بسیاری از دانشگاه‌های داخلی و همچنین دانشجو‌های کشور شناخته شده نبود.

مجری طرح مدرک دوگانه صنعت نفت، افزود: به همین دلیل از وزارت علوم درخواست کردیم تا اجازه دهد که آن دسته از دانشجویان دارای رتبه برتر که تمایل دارند، اجازه داشته باشند که به طور همزمان، در دو رشته تحصیل کنند. به مرور زمان شرایط به نحوی تغییر کرد که دانشگاه‌های مختلف، رشته نفت را راه اندازی کردند. اکنون می‌بینیم که دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، صنعتی شریف و دانشگاه‌های مختلفی در شهرستان ها، اغلب دارای رشته نفت هستند.

سوء مدیریت، نیروی انسانی صنعت نفت را ناامید کرد

گودرز دهقانی، رئیس اسبق مرکز بهبود روابط کار و امور اجتماعی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: بر اساس سازوکاری که در صنعت نفت وجود داشت، نیرویی که تربیت می‌شد، یک نیروی ماهر بود و نسبت به شرایط سخت تحمل بالایی داشت، چون احساس تعلق خاطر می‌کرد. همان طور که در دوره جنگ تحمیلی، همین افراد ماهر بودند که با وجود بمباران‌های شدید و اینکه هر روز تعدادی از همکارانشان شهید می‌شدند، تولید نفت را رها نکردند.

او ادامه داد: این افراد، کنار صنعت ماندند و از آن محافظت کردند. این یک وظیفه ملی، دینی و میهنی بود، زیرا صنعت نفت شریان حیاتی این مملکت است، اما اکنون می‌بینیم افرادی مسئولیت‌ها را در صنعت نفت در دست گرفته اند که متاسفانه با توجه به نوع سیاست‌های فعلی صنعت نفت، فاقد حس مسئولیت و وابستگی نسبت به آن هستند. همچنین، عمده انتصاب‌ها بر اساس سلایق، سیاست‌های روز و تغییرات مدیریتی است.

دهقانی اظهار کرد: اکنون با بسته شدن این آموزشگاه‌ها، نیرویی که از بیرون وارد صنعت نفت شد از تخصص کافی برخوردار نبود و این صنعت به شکلی درآمد که اکنون نتایج آن را می‌بینیم یعنی، یک مجموعه مستاصل و ناامید که خیلی دل به کار نمی‌دهد.

او گفت: همه این مسائل، ناشی از سوء مدیریت است؛ سال هاست که از استخدام رسمی جلوگیری می‌کنند و ورودی این صنعت، نیرو‌های پیمانکاری هستند که در از قبل در آن کار می‌کردند. خاطرم هست زمانی با حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو در مناطق نفت خیز جنوب، ۶ میلیون بشکه نفت تولید می‌شد، اما اکنون تعداد نیروی انسانی فقط در مناطق نفت خیز جنوب، حدود ۳۵ تا ۳۶ هزار نفر است که هزینه آن به تمام صنعت نفت تحمیل می‌شود و کاری را که یک نفر می‌توانست انجام دهد، اکنون پنج نفر انجام می‌دهند که آسیب زاست.


بیشتر بخوانید


از نخبگان و دانش بنیان‌های صنعت نفت حمایت نمی‌شود

مهرداد جلیلی، کارشناس صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: چیزی که کاملا مشخص شده، این است که حمایت کافی از نخبگان و دانش بنیان‌های صنعت نفت نمی‌شود. این حمایت می‌تواند شامل حمایت مالی یا سپردن پروژه به این دسته از فعالان صنعت نفت باشد.

او تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد که مشکل اصلی این نوع رفتار با نخبگان و دانش بنیان‌های صنعت نفت، ارتباطی به کسری بودجه داشته باشد؛ به نظر من اگر مسئولان از نزدیک ببینند که این افراد توانسته اند کاری را انجام دهند که شرکت‌های خارجی با بودجه‌های ده‌ها برابری در حال انجام آن‌ها هستند، متوجه خواهند شد که ما می‌توانیم در همان سطح دقت، آزمایش‌ها و فعالیت‌های مرتبط با صنعت نفت را انجام دهیم.


بیشتر بخوانید


بدقولی وزارت نفت مانعی برای خودکفایی ۱۰۰ درصدی در ساخت تجهیزات صنعت نفت

مجید محمدپور، دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: تقریبا ۲۰ سال پیش که این انجمن تشکیل شد، تنها توان ساخت زیر ۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور و حداکثر ۵ درصد از سهم بازار را در اختیار داشتیم، اما اکنون این رقم به ۸۵ درصد رسیده است. دلیل این که برای ۱۵ درصد مابقی کاری انجام ندادیم این است که حجم تقاضا به گونه‌ای نبوده که برای بخش خصوصی جذابیت داشته باشد.

او تصریح کرد: این جذابیت یا به دلیل حجم بالای سرمایه گذاری به ویژه در حوزه تجهیزات دوار وجود نداشته یا این که حجم تقاضا از سوی کارفرما بسیار کم بوده است.

محمدپور تاکید کرد: متاسفانه علی رغم پیگیری‌های زیاد، هنوز آیین نامه اجرایی قرارداد خرید تضمینی یا حمایت از ساخت بار اول توسط معاونت مهندسی و پژوهش و فناوری وزارت نفت ابلاغ نشده است. این در حالی است که جلسات بسیار زیادی رفتیم و بحث‌های زیادی شکل گرفت، اما این کار هنوز انجام نشده است.

از مجموع این گفت و گوها، این طور برداشت می‌شود که اگر این صنعت بخواهد همچنان ملی باقی بماند، باید چنین انگیزه‌ها و ابتکار‌های متخصصان داخلی استقبال کند، اما در حال حاضر شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد.

گزارش از رقیه هویدا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
راسته ميگن نفت رو با تخفيف به چين نيديم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
نفت ملی شد؟ مبارکه خدارو شکر .من از هرچی بگدرم از پول نفتم نمی گذرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
چرا همیشه به صورت مجهول از مدیران ناکارامد حرف می‌زنید؟ فقط حرف می‎‌زنید؟ کی قراره این مدیران اقتصادی ناکارامد رو عزل کنه؟ تا کی باید این مدیران سر کار باشند و شما هر چند وقت یکبار مشکلات اقتصادی رو به گردن اونها بندازید؟ خب این مدیران رو با مدیران کارامد جایگزین کنید.
به قول خودتون کشوری که از نظر نفت و گاز رتبه‌ی نخست جهانه، چرا باید اکثر مردمش زیر خط فقر 10 میلیون تومنی باشن؟ در صورتی که کشوری مثل بحرین یا قطر که اندازه‌ی یکی از شهرستان‌‎های ایران هستند، مردمش در ناز و نعمت و ثروت زندگی می‌کنند و دغدغه‌شون شده اسم خلیج فارس و خرید باشگاه‌های فوتبال
ایشالا خدا باعث و بانی این ذلت رو ذلیل و نابود کنه هر کسی که هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
ملی شدن صنعت نفت یعنی استفاده از منابع مالی و معنوی همه مردم آن کشور در این ۴۲سال غیر از اون ۴درصدیا یا همون یقه سفیدها و آقازاده ها کی نفعی از نفت برده علیرغم اینکه ایران کشوری ثروتمند هست در حوزه منابع نفتی و گازی وغیره ولی ۹۶درصد ملت ایران در شرایط بداقتصادی بسر میبرن و یا همان ۹۶درصد مردم فقیر
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۲۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
نفت ملی شد اما نه به کام مردم ، نفت ملی شد به کام آقازاده ها
مردم این هیچگاه در طول تاریخ سهمی از نفت نداشته اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
چه خیری ازملی شدن نفت دیدیم توی صف نفت رفتیم وصف مرغ ادامه داره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۲۲ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
ما بازنشستگان نفت از زنگنه و دارو دسته او که بر صندوق نفت احاطه شده آمد گله مند هستیم چرا قانون همسان سازی حقوقها برای ما بازنشسته نفت تا این لحظه اجرا نشود ویا اضافات 5ماه داده نشود ما از وزیر ورحمتی گله مند هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
در ادامه تیترتون باید مینوشتید :و به یغما بردن پول نفت توسط مسئولان بی شرف و فقر80درصد مردم ایران در حالیکه این سرزمین روی نفت خوابیده است. وای جی سی وجدان داشته باش اگر دین نداری لااقل آزاده باش و حقایق رو بگو.اون کاریکاتور چاپ روزنامه های عرب که یک ایرانی روی بشکه نفت در سطل زباله به دنبال غداست هم منتشر کن که وصف حال مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
از زمان اکتشاف نفت در ایران تا امروز هیچ وقت نفت ملی نبوده است !!! منافع نفت فقط برای دولتها و حکومتها بوده و مردم نانی از نفت نداشته اند !!! نفت ملی فقط در کشورهای عربی معنی پیدا می کنه که دولت پول فروش نفت رو عینا" بحساب مردم واریز می کنن نه در کشور ما !!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
بله زحمته این صنعت بزرگ نفت گازرافرزندان عزیزما میکشند درامدش توجیب بزرگ پرنشدنیه عده زیادی ازاقایون دولتی ومسعولانش بااقازاده هاشون میرود متعسفانه اقایون بدانند که باملت عزیز ایران صادقانه رفتارکنند دست ازتبعیض بردارند صفرهای کوچک شده ازرفتارناعادلانه است یاخداوند جهان افرین ،،درودخدا برخبرنگاران محترم وعزیزمان
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری فرزندی از زاگرس مرکزی
۱۱:۲۶ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
این پازل ملی شدن زمانی تکمیل میشود که ما در جای جای این جاویدان سرزمینمان و در هر استانی پتروشیمی و پالایشگاه داشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
خدا را باید شکر کرد و شکر گذارش باشیم که تحریمها ما را به هوش می آورد که هیچ کشوری حتی همسایگان خیرخواه ما نیستند و ما ایرانیان باید بر روی پای خودمان به ایستیم و برای ایرانی سازی و ایران ساخت و ایران مصرف هر چه بیشتر تلاش کنیم و هر آنچه نیاز داریم را خودمان بسازیم و وزارت نفت و دیگر وزارتخانه ها حتما از ایران ساز ها و ایران ساخت ها حمایت جانانه داشته باشند نه چشمشان بدنبال خارجی ها و غرب باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
پس از گذشت بیش از یک قرن هنوز پیشرفت و خودکفایی برای ایرانیان نیاورده پس مشکل از ماست که کشورمان را دهها برابر رشد نداده ایم.
United States of America
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
اگه مصدق میدونست مسولان حکومت بعدی میان پول نفت رو اینجوری میدزدن به گوره باباش میخندید ملیش کنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
دقیقا
United States of America
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
اگه مصدق میدونست مسولان حکومت بعدی میان پول نفت رو اینجوری میدزدن به گوره باباش میخندید ملیش کنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
ای کاش نفت در ایران نبود این ظلم ها بخاطر نفته
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۴:۳۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
همین امثال تو هستید که کفر نعمت می کنید بجای شکر نعمت ای فرد بی خرد . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل اسمعیلی
۱۰:۴۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
تحریم ها بر روی ما هیچ گونه اثری ندارد. خودمون رو گول نزنیم که بگیم تحریم هست ما نمی تونیم کاری کنیم، ما باید سازنده باشیم.

مرگ بر آمریکای خونخوار


آمریکا رو به زوال هست و دنیا از دست ش خلاص میشه به‌زودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
جنسش خوب بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
وقتی مایحتاجت در انبار خانه ات فوران کرده و یا بقولی سیر از گشنه خبر نداره باید هم این حرف را بزنی نفست از جای گرم بلند میشه معلومه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
هر چی می کشیم از نفت هست ببینید سر چاه ها،
Iran (Islamic Republic of)
الف
۱۰:۳۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
پیامی که میدم به این بخش مرتبط نیست با اینحال ...
اولا در صفحه اصلی هم ارسال نظر بذارید که اگه خواستیم نظری آزاد از خبرها بنویسیم در اون قسمت درج بشه...
دوما وقتی با گوشی میخوایم نظر بنویسیم در قسمت نام باید چندین بار اشاره کنیم تا فعال بشه, قسمت ایمیل و قسمت نظر با یک اشاره فعال میشه ولی قسمت نام متاسفانه از وقتی ظاهر رو عوض کردید مشکل پیدا کرده.
لطفا بررسی بفرمایید
پیشاپیش سال نو هم مبارک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
منم گوشیم همینطوربه شاید از گوشی باشه نه از سایت ،با گوشیهای قبلی این مشکل را نداشتم ولی سایت هر چه روانتر باشه بهتر است.
Iran (Islamic Republic of)
فرزند زاگرس
۱۰:۳۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
ساختار نفت هنوز هم انگلیسی است و میبایست بهتر و بهینه شود.
بیشترین مدیران نفتی کم کارند و مازاد و همین ضربه بزرگی به تولید بیشتر و بیشتر شدن امکانت و تجهیزات است ،نفت از نبود مدیریت خوب رنج میبرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
نا کارامد،سست و بی برنامه ،کم تلاش،پر ادعا و خودخواه اینها هم هستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
زمانی میتوان صنعت نفت را بطور کامل ملی نامید که برای خودکفایی و ساختن همه تجهیزات بر روی پاهای خودمان به ایستیم و صنعت نفت از تولیدات داخلی و تولیدکنندگان داخلی حمایت کند و به ساخت ایران عشق بورزیم .
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۲۸ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
واقعا که شرم آوره!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۰:۲۳ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
در نفت اداریها حقوقهای دهها ملیونی و همه امکانات و امنیت شغلی دارند و بیشتر عملیاتی ها پیمانکاریند آنهم با آموزشهایی اندک و صدها مورد دیگر ،اینگونه است که در صنعت نفت فقط یک عده پشت میز نشین سود می‌برند و همه رفاهیات و امکانات و تجهیزات را صاحب شدند و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
وقتی پول نفت ایران تو جیب چینی ها و کره ای های چشم بادومی می رود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
به جیب آقازاده های داخلی میره نه چشم بادامی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
فقط اسمش ملیه . ما که چیزی ندیدیم ازش جز غارت توسط مسئولینه وزارت نفت . قبلا غارت توسط کشورای خارجی بود الان توسط مسئولین . به هر حال مردم بی نصیبن
United States of America
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
نفت ملی نبود مردم فقر داشتن ملی شد باز فقر بود آزاد بود بازم فقر بود الانم تحریم هستیم باز هم در فقریم...
حالا چطور کشورهای عربی دوشیده میشن در دوران جاهلیت زندگی میکنن و تمدن ندارن چرا باید در عمق رفاه باشن!! ؟؟؟
Turkey
Husin
۰۹:۳۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
هند حاضر به خرید نفت عربستان به دلیل قیمت بالای آن ...این امر موجب افزایش فروش نفت ایران به هند می شود ...و سود بزرگ برای ایران از بازار هند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
خدابیامرزه مصدق را که اسم خودش را برای همیشه به عنوان مدافع حقوق مردم ایران در تاریخ کشور ماندگار کرد!
در روزگاری که ایران هیچ قدرتی در برابر استعمارگران نداشت این مرد چه کار بزرگی کرد! البته درسته به امریکا خواست اعتماد بکنه و امریکا از پشت خنجر زد بهش اما ما مردم ایران هرگز کاری که امریکا با او کرد را فراموش نمیکنیم !
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۸:۰۹ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
ملی یعنی مال همه ملت ایران پس باید پول فروش همه نوع محصولات مشتقات نفتی هر ماه به حساب مردم واریز شود مثلا یک قلم از مشتقات نفتی می شود بنزین باید پولش به حساب هر ایرانی واریز شود چه اونایی که خودرو و موتور سیکلت دارند چه اونایی که ندارند و هزاران مشتقات نفتی دیگر که روزانه داره تولید می شود و به فروش می رسد مثلا یکی دیگرش مشتقات نفتی پتروشیمیهاست و گازهای مختلف است و آسفالت و قیر و غیر... از فروش نفت خام گرفته تا همه مشتقات فراوری شده اش ملی هستند و مال ملت هستند تمامی معادن و ذخایر دیگر در کل کشور هم ملی و مال ملت هستند مانند معادن طلا نقره مس آهن آلمینیوم روی طلای سفید برنج تتانیوم و غیره همه و همه ثروتهای ملی ملت هستند که باید برای سلامتی و امنیت و رفاه ملت از هر لحاظ دولت مردان و نمایندگان ملت هزینه کنند و مابقیش هم به حساب ملت ریخته شود تا فقر زدایی صورت پذیرد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
از ملی شدن نفت فقط تعطیلی 29 اسفندش به ما رسیده!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۲:۳۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
پول نفت باید بیاد تو جیب مردم
تو دنیا هرکی نفت داره ثروتمنده شما هم که فکر کنم به یورو میفروشید چه بهتر
آخرین اخبار