مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: دیده‌بانی از سه میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار از مراتع این استان از ابتدای آبانماه امسال تا کنون به منظور رصد و مبارزه با ملخ صحرایی توسط جهاد کشاورزی انجام شده است.

غلامحسین تیموری مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان ‌و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: رصد و دیده بانی ملخ صحرایی همچنان توسط کارشناسان حفظ نباتات در سیستان و بلوچستان تداوم دارد و تاکنون این آفت مهاجر در استان مشاهده نشد.

او  ادامه داد: با توجه به هشدارهای سازمان فائو و سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر احتمال قریب‌الوقوع هجوم مجدد ملخ صحرایی مهاجر به کشور و به مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، سازمان جهادکشاورزی در یک برنامه جامع تمامی امکانات و تجهیزات مبارزه شیمیایی با این آفت را که در دوره قبل نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود را سرویس و آماده بکار کرده است.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان ‌و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه امسال به دلیل خشکسالی رویش گیاهان در عرصه منابع طبیعی استان مطلوب نبوده در صورت هجوم ملخ های صحرایی امکان هجوم آنها به زمین های کشاورزی بسیار بالاست لذا ضروری است کشاورزان در صورت مشاهده هجوم سریعا مراتب را به ادارات جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان اطلاع دهند تا در کمترین زمان مبارزه با این آفت توسط همکاران ما انجام شود.

او گفت: در دوره قبل هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان در سطح چهار میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار دیده بانی و افزون‌بر ١٨١ هزار هکتار از اراضی سطح استان علیه این آفت خطرناک سمپاشی شد.

ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد بطوری که در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.

ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.

این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز می‌شوند.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.