به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از چاینا ارگ، این پایگاه اینترنتی با اشاره به اینكه تنش ها میان آمریكا و چین در خصوص تحریم ایران بالا گرفته در حمایت از سیاست پكن برای استمرار همكاری تجاری و نفتی با ایران آورده است: دلیلی وجود ندارد كه چین از تحریم های آمریكا حمایت كند.
چاینا ارگ با اشاره به اینكه آمریكا نمی تواند خود را نماینده جامعه بین المللی معرفی كند، نوشت: چین به عنوان یك كشور مستقل و دارای حق حاكمیت نمی تواند كوركورانه از دستورهای آمریكا پیروی كند.
چاینا ارگ تاكید كرد: تشدید تحریم ها علیه ایران نه تنها تنش ها در خلیج فارس را افزایش می دهد، بلكه اقتصاد جهان را متلاشی و تهدیدی برای كشورهای دیگر و تشدید بحران بدهی و مالی برای اقتصادهای نوظهور جهان است.
این پايگاه اینترنتی تمامی روابط تجاری چین با ایران را عادی و بر اساس قوانین و مقرارت بین المللی دانسته ،تصریح كرد: سیاست خارجی چین بر اساس صلح و توسعه استوار است. پكن خود را حافظ صلح می داند و برای آن تلاش می كند.
چاینا ارگ در ادامه می نویسد: از میان 116 تحریم اقتصادی تحمیل شده بر جهان بین سال های 1941 تا 1990 میلادی 77 مورد از سوی آمریكا بوده و 80 تحریم نیز تا پایان سال 2007 میلادی به اجرا گذاشته شده است.
این گزارش تصریح كرد، آمریكا به تنهایی بیش از 60 درصد از این تحریم ها را اعمال كرده و نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیرات منفی آن قرار داده است.
ایران یك منبع بزرگ صادر كننده نفت به چین است و بازاری برای صادرات تجهیزات و سرمایه و كالا برای چین محسوب می شود و تحریم ها اوضاع را برای چین سخت تر می كند.
چاینا ارگ تاكید كرد: بر خلاف آنچه آمریكا می گوید تحریم های اقتصادی هرگز نتیجه مطلوبی نداشته است. بلكه بر عكس این تحریم ها انسان های روی زمین را به رنج انداخته و برای بشریت مصیبت بار بوده است.
این گزارش به تحریم های آمریكا علیه عراق پس از جنگ سرد اشاره كرده و آورده است : آن تحریم ها چیزی جز رنج و بدبختی برای مردم عراق نداشت .
چاینا ارگ در پایان تحلیل خود آورده است: ارزش مبادلات اقتصادی چین و ایران در سال 2010 میلادی 29 میلیارد و 600 میلیون دلار و در یازده ماه سال 2011 میلادی 41 میلیارد دلار برآورد شده كه نزدیك به 60 درصد بیشتر شده است./ا