یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بهره‌های بانکی بالا باعث می‌شود افراد به جای سرمایه‌گذاری در تولید کشور، پول‌های خود را در بانک ها سپرده گذاری کرده و بهره‌های بالا دریافت کنند.

محمد صادق مشایخ کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص نرخ بهره های بانکی و تاثیر آن بر اقتصاد اظهار کرد: بانک ها سودهایی بین ۱۸ تا ۲۰ درصد پرداخت می کنند.از سویی دیگر حدود ۳۰ درصد سود بازپرداخت تسهیلات می‌گیرند.

وی ادامه داد: بهره‌های بانکی بالا باعث می‌شود افراد به جای سرمایه‌گذاری در تولید کشور پول‌های خود را در بانک ها سپرده گذاری کرده و بهره‌های بالا دریافت کنند.

مشایخ گفت: بهره‌های بانکی موجب افزایش تورم می‌شود. همچنین باید گفت که اقتصاد کشور غیرعلمی است. کنترل نقدینگی در صورتی اتفاق می‌افتد که پول‌های موجود در بانک ها وارد سرمایه‌گذاری و تولید شوند.حدود چهار تریلیون دلار سرمایه‌های کشور به بخش ساخت و ساز اختصاص پیدا می کند که بخش اعظمی از این ساختمان‌های احداثی خالی از سکنه هستند.

طبق گزارش سایت "oecd" (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) تغییرات در دارایی‌ها و ساختار‌های مالی بانک‌ها آن‌ها را به طور کلی نسبت به تغییر نرخ نرخ بهره آسیب پذیرتر می‌کند.

براساس این گزارش، نرخ بهره بلند مدت به اوراق قرضه دولتی گفته می‌شود که در مدت ده سال سررسید می‌شوند. نرخ‌ها عمدتا توسط قیمت وام دهنده، خطر وام گیرنده و سقوط ارزش سرمایه تعیین می‌شود. نرخ بهره بلند مدت به طور کلی میانگین نرخ روزانه است که به صورت درصد اندازه گیری می‌شود. این نرخ‌های بهره متضمن قیمت‌هایی است که اوراق قرضه دولتی در بازار‌های مالی معامله می‌شوند و نه نرخ بهره‌ای که وام در آن صادر شده است.


بیشتربخوانید


در همه موارد، آن‌ها به اوراق قرضه‌ای گفته می‌شوند که بازپرداخت سرمایه آن‌ها توسط دولت تضمین شده است. نرخ بهره بلند مدت یکی از عوامل تعیین کننده سرمایه گذاری در تجارت است. نرخ سود پایین بلند مدت سرمایه گذاری در تجهیزات جدید را تشویق می‌کند و نرخ بهره بالا آن را دلسرد می‌کند. سرمایه گذاری به نوبه خود منبع اصلی رشد اقتصادی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۱۸:۴۸ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
بانک هاتوتلویزیون تبلیغ نمیکنندکه پول جمع کنند فقط سودسپرده18تا22درصده.
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۴:۱۱ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
این کارشناس گویا هیچ فهمی از اقتصاد نداره.آخه کجای دنیا میلیونی 18 هزار تومن که میشه 1.8 درصد سود زیاد حساب میشه.علت این که مردم به جای فعالیت اقتصادی پولشون رو تو بانک میزارن اینه که ایران هیچ اقتصادی نداره که مردم بخوان توش مشارکت کنه.تمام لوازمی که به اسم داخلی دارن تولید میشن ساخت چینه حقیقت اینه که ایران توانایی ساخت هیچی نداره و فقط مونتاژ میکنه.مسئولان برای سایر کشورها شاید بتونن دروغ پردازی کنن اما برای مردم ایران این بلوفها دیگه بی معنیه
Sweden
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
داشن وب گردی می کردم یک سخنرانی از خاخام یهودی دیدم حال کردم که :
وقتی هیتلر قدرت گرفت گفتند دو عامل باعث نابودی کشور است
۱- سود بانکی بالا
۲-فساد اخلاقی
که هر دو مورد در دست یهودی بود از دست آنها خارج کرد و مدیریت کرد شد المان پیشرفته
حلا ما کجا هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
حالا یک کارمند ساده .دو قرون حقوقش را با این تورم چکار کنه.اگه بانک سود مناسب تورم نده .پولش سوخت میشه.تا که پس انداز کنه تا بتونه خانه بخره
آخرین اخبار