رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از اقدامات حمایتی و نظارتی این سازمان برای تنظیم بازار مرغ و عرضه آن با نرخ مصوب خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسین پژمان گفت: افزایش ۱۰ درصدی صدور مجوز جوجه ریزی در واحد‌های پرورش مرغ گوشتی، تامین کامل نهاده‌های مورد نیاز پرورش دهندگان از ابتدای آبان ماه تاکنون با استفاده از سامانه بازار گاه، افزایش طول دوره پرورش از ۴۰ به ۴۵ روز و لغو برنامه تولید مرغ سایز تا عادی شدن وضعیت بازار از مهم‌ترین اقدامات مثبت انجام شده برای تنظیم بازار مرغ است.

به گفته او؛ در ادامه برنامه‌های طراحی شده برای تنظیم بازار مرغ، رایزنی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با وزارت متبوع برای صدور مجوز افزایش تعداد دفعات جوجه ریزی سالیانه در واحد‌های پرورش مرغ گوشتی از چهار به پنج نوبت نیز در حال انجام هست.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه وجود واسطه‌ها مهم‌ترین عامل اختلال در تنظیم باز مرغ است و راه اندازی زنجیره‌های ارزش مرغ راهکار حل این معضل، اظهار کرد: از یک هفته پیش به منظور کمک به قشر کم در آمد جامعه در استان فارس و از جمله در شیراز، ۳۲ فروشگاه و بازارچه عرضه گوشت مرغ گرم با نظارت سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت فعال شده است.

پژمان با اشاره به اینکه با برنامه ریزی مناسب در بهمن ماه امسال شاهد افزایش یک و نیم میلیون قطعه جوجه ریزی نسبت به زمان مشابه در سال قبل بوده ایم و هیچ گونه مشکلی در تامین نیاز بازار مصرف استان فارس که حدود ۳۷۰ تن مرغ گرم در روز است، نداریم، افزود: از نهم تا ۱۷ اسفند ماه روزانه به طور متوسط ۲۱۸ هزار قطعه مرغ در کشتارگاه‌های این استان ذبح شده است که گوشت گرم حاصل از آن معادل نیاز روزانه استان فارس است که مازاد بر آن ۵۰ تن مرغ منجمد با قیمت ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان نیز روزانه توزیع می‌شود.

او به نظارت همه جانبه سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و سازمان صمت بر توزیع مرغ منجمد تاکید کرد و گفت: فرایند توزیع مرغ منجمد تا پایان سال ادامه خواهد یافت که نقش بسزایی در تعدیل قیمت مرغ دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با این توضیح که استان فارس دارای ۸۷۵ واحد پرورش مرغ گوشتی است که ۸۴۷ واحد با ظرفیت ۲۴ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره هم اکنون فعال است، ابراز کرد: میزان جوجه ریزی در سال ۹۸ حداکثر ۸۲ میلیون قطعه بوده است که در سال ۹۹ پیش بینی می‌شود به سقف ۸۵ میلیون قطعه برسد.

به گفته پژمان؛ با اتخاذ سیاست‌های تشویقی در نظر است مرغداران به جوجه ریزی بیشتر سوق داده شوند تا نوسانات نرخ مرغ گرم و التهابات ناشی از آن در ماه مبارک رمضان که مصرف مرغ به طور معمول بیشتر می‌شود، به حداقل برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه وجود واسطه‌ها از ۲۰ سال پیش مهم‌ترین عامل اختلال در تنظیم باز مرغ است، اظهار کرد: واسطه‌ها باید شناسایی و ساماندهی شوند تا در چهارچوب قانون فعالیت کنند.

سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برای تنظیم بازار مرغ تا کنون ۷۰ واسطه فعال در این بخش را شناسایی و گشت‌های شبانه با هدف رصد و نظارت دقیق در سطح این استان را فعال کرده است؛ تا به امروز ۱۴ فقره پرونده تخلف که ۱۳ مورد آن مربوط به مرغداری‌ها و یک مورد مربوط به کشتارگاه بوده است را تشکیل و برای رسیدگی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کرده است.

او افزود: همچنین با توجه به ضرورت ساماندهی و شفافیت در توزیع نهاد‌ها های دامی سامانه الکترونیکی پایش نهاده‌های دامی (سپند)، با کمک بخش خصوصی راه اندازی و عملیاتی شده است که نقش بسزایی در هدفمند شدن، شفافیت و رسیدن نهاده‌های یارانه‌ای به دست بهره برداران واقعی دارد و این سامانه برای استفاده در سطح ملی به وزارت جهاد کشاورزی نیز معرفی شده است.

پژمان ابراز کرد: با توجه به جوجه ریزی مناسب و تامین نیاز استان در داخل هیچ نیازی به واردات مرغ زنده از استان‌های مجاور نداریم و در صورت نیاز استان‌های مجاور آمادگی داریم که مازاد تولید خود را در اختیار آن‌ها قرار دهیم کما اینکه در چند مدت اخیر به استان کهگیلویه و بویر احمد در چند نوبت مرغ گرم ارسال شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
وجود واسطه‌ها مهم‌ترین عامل اختلال در تنظیم باز مرغ است???
همه گرانی گرانی گرانی بهانه ای برای افزایش حقوقهاست که باعث بی ارزش کردن پول ملی ایران بشه
( نتیجه ,,,, پول بی ارزش و ارز با ارزش = ورشکستگی با نکها )