به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با شروع و جهش ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان بسیاری از مشاغل وابسته به صنعت گردشگری دچار رکود شده و خیلی از فعالین گردشگری شغل خود را از دست داده اند.
بر اساس آمار های رسمی اعلام شده،حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در بخش گردشگری سطح کشور فعالیت دارند که پس از پاندمی کرونا با خسارت های مالی فراوانی مواجه شده اند .
در استان سیستان و بلوچستان وجود صنایع دستی و گیاهان دارویی متعدد یکی از ظرفیت های مهمی است که علاوه بر جذابیت برای گردشگران و سوق دادن آن ها به این استان ، در برخی مناطق اصلی ترین منبع در آمد جوامع محلی و روستایی محسوب می شود .
با توجه به اینکه بیشتر ظرفیت های گردشگری استان سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی قرار دارد عدم حمایت صد درصدی دولت نسبت به مشاغل کوچک بالاخص محصولات صنایع دستی و گردشگری مردم این استان و شیوع گسترده ویروس کرونا در کنار اعمال محدودیتی های تردد ، اقتصاد روستائیان را تحت تاثیر قرار داده است .
فرهنگ اصیل و آداب و رسوم کهن و قدیمی که هنوز در بین مردم سیستانی و بلوچ وجود دارد و طبیعت بکر و دست نخورده در سراسر استان پهناور سیستان و بلوچستان تجارب جذاب و جدیدی را برای گردشگران رقم خواهد زد که ذهن مردم کشور را به این منطقه معطوف خواهد کرد .
در سالیان گذشته در آستانه عید نوروزی در بیشتر محور های استان نمایشگاه دستاورد ها و صنایع بومی و محلی روستائیان بر پا بوده است که فروش و سود خوبی را عاید مردم می کرد اما با اعمال محدودیت در سفرهای نوروزی عملا این در آمد فصلی مردم روستایی قطع شده است .
فضل الله آخونده از فعالین اجتماعی جنوب استان معتقد است که شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت باعث شده است که گردشگران و مسافران بیشتر به سمت روستاها گسیل پیدا کنند .
او می گوید : روند رو به افزایش ورود گردشگران به مناطق روستایی علاوه بر تغییر زیست روستایی و تخریب مناطق بکر و دست نخورده اثرات محیط زیستی فراوان را در پی خواهد داشت.
عیسی بلوچی دهیار روستای هدف گردشگری سرخکلوت نیز در این باره گفت : کرونا تاثیرات منفی فراوانی به صنعت گردشگری وارد کرده است به طوری که در برخی مناطق موجب تعطیلی کامل مراکز تفریحی و گردشگری شده است .
این مقام محلی افزود : آبشار مشهور گرگان یکی از مکان هایی است که در تابستان ها روزانه پذیرای صد و پنجاه الی دویست نفر گردشگر از سراسر استان و حتی سراسر کشور بوده ولی با شیوع کرونا بازدید از این منطقه به طور کامل قطع شده است .
بلوچی از اهالی منطقه گردشگری گرگان می گوید : مناطقی که امکانات بیشتری را داشته اند به نحوی توانسته اند با تغییر رویه گردشگری از ضرر های صدر درصدی جلوگیری کنند اما در روستاها به دلیل نبود امکانات ارتباطی و زیر ساختی کسب و کار های محلی ضرر های فراوانی را دیده اند.
استفاده از روشهای نوین و اینترنتی در فروش محصولات صنایع دستی و گردشگری روستائیان در شرایط کرونایی و راه اندازی تورهای گردشگری با نظارت تیمهای بهداشتی و رعایت شیوه نامههای ستاد مبارزه با کرونا، میتواند کمک شایانی به صنعت گردشگری در شرایط فعلی کند.
انتهای پیام/ع