به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، مریم بیدخام مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان با بیان اینکه کمتر از ۳۰ درصد متکدیان قزوین نیازمند واقعی هستند، گفت: چنین افرادی که از احساسات مردم سوء استفاده میکنند، نیازمند واقعی نیستند و گاهی دیده میشود که طبقه اجتماعی آنها از سطح متوسط جامعه هم بالاتر است.
وی اضافه کرد: رسانههای استان میتوانند از چگونگی سوء استفاده متکدیان با درآمد بالا از عواطف مردم، مستند تهیه کنند و نقش موثری در راستای مقابله با این معضل اجتماعی داشته باشند.
بیدخام بیان داشت: گام اساسی در رابطه با ساماندهی متکدیان این است که مردم به آنها کمک نکنند و کمکها را در قالب کمیته امداد و بهزیستی به دست نیازمندان واقعی برسانند تا برای رفع این معضل اجتماعی گام اساسی برداشته شود.
این مسئول با بیان اینکه تکدی گری یک آسیب اجتماعی است و در صورت بیتوجهی میتواند اقدامات هنجارشکنانه را با عواقب وخیم به دنبال داشته باشد، اظهار داشت: تکدیگری پدیدهای منفی است که با اعتقادات مذهبی و عرف جامعه ناسازگار است و سبب بروز و رشد آسیبهای اجتماعی از جمله سرقت، اعتیاد و کودک آزاری میشود.
بیدخام تصریح کرد: واقعیت این است که اگر مسایل و مشکلات اجتماعی به موقع رسیدگی نشود، به معضل امنیتی تبدیل خواهد شد و در صورت تداوم میتواند لطمههای جدی به جامعه و کشور وارد کند.
دبیر کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان با بیان اینکه برای ساماندهی و کنترل آسیبهای اجتماعی به همراهی و همکاری دستگاههای متولی با مشارکت تشکلهای مردم نهاد نیاز داریم، گفت: این ظرفیت در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان فراهم است تا بخشی از این مشکلات با برش استانی اجرایی شود، اما مهمتر از آن، شناسایی و ثبت مشخصات تمامی متکدیان سطح شهر است.
بیدخام سپس به تشکیل کمیته اجتماعی زیرمجموعه شورای تامین استان اشاره کرد و گفت: مباحث و معضلات اجتماعی دارای اولویت استان پس از شناسایی در این کمیته مطرح میشوند و پس از بررسی کارشناسی و نظرات تخصصی دستگاههای متولی جهت تصویب نهایی به کارگروه اجتماعی و فرهنگی استانداری ارجاع خواهند شد.
وی اضافه کرد: از جمله موضوعات مطرح شده در کمیته یاد شده بحث ساماندهی متکدیان و کودکان کار بود که با حضور دستگاههای عضو ستاد ساماندهی متکدیان و کودکان کار مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: ۱۴ دستگاه عضو از جمله شهرداری، بهزیستی و دستگاههای حمایتی نظیر کمیته امداد، بهزیستی و هلال احمر باید ساماندهی متکدیان را اجرایی سازند و با شناسایی این افراد آنها را تحت پوشش خود قرار دهند.
انتهای پیام/