گاهی بو‌های نامطبوعی در خودرو حس می‌شود که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبیعتاً چیزی به‌اندازه خودرویی که بوی بد می‌دهد، برای سرنشینان آزاردهنده نیست. تحمل بوی بد ماشین به‌خصوص در مسیر‌های طولانی گاهی از تحمل خارج می‌شود و سخت آزاردهنده به نظر می‌رسد. گاهی این بو‌ها به‌قدری تند و غیرقابل تحمل است که با پایین کشیدن شیشه ماشین نیز از بین نمی‌رود. منشأ بسیاری از این بوها، مثل بوی سیگار و ... مشخص است و برخی دیگر خیر! اما دلیل و علت بو هر چیزی باشد، طبیعتاً روش‌هایی برای برطرف کردن آن نیز وجود دارد. در این مقاله از مجله همراه مکانیک با ما باشید تا درباره «انواع بوی بد خودرو و راه‌های برطرف کردن هرکدام» بیشتر بدانید.


 

بیشتر بخوانید


گاهی بو‌های نامطبوعی در خودرو حس می‌شود که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بعضی از بو‌های بد خودرو، می‌تواند جنبه عموی داشته باشد و برخی دیگر ممکن است به علت نقص فنی در بخشی از خودرو باشد که بی‌توجهی به آن می‌تواند منجر به خسارات زیادی بشود. در ادامه برخی از انواع رایج بوی بد خودرو را مشاهده می‌کنید.

برخی از بو‌های رایج بد ماشین که ناشی از مشکلات فنی است به شرح زیر است:

بوی سوختگی
یکی از بو‌های خطرناک در ماشین، بوی سوختگی است. اگر چنین بویی حس کردید، سریعاً خودرو را متوقف کنید و با وارسی سیم‌کشی و فیوز‌ها به دنبال منشأ بوی سوختگی باشید. این بوی سوختگی می‌تواند ناشی از سوختن مدار‌های کوتاه الکتریکی یا حتی عایق یک سیم باشد که درنهایت ممکن است خسارات غیرقابل جبرانی را برای اتومبیل شما به همراه داشته باشد.

بوی بنزین داخل کابین
این نوع بوی بد خودرو، می‌تواند موقتی یا دائمی باشد. معمولاً احساس بوی بنزین در مواقعی مثل بنزین زدن و یا استارت زدن بیش‌ازاندازه برای روشن شدن خودرو موقتی است و مشکل خاصی ندارد؛ اما اگر این بو دائمی باشد احتمالاً به دلیل سوراخ شدن شلنگ‌های ورودی یا خروجی بنزین در قسمت باک خودرو و یا خرابی قطعاتی، چون پمپ‌بنزین، حباب‌گیر و یا کنیستر است.

در صورت تداوم این بو در داخل خودرو، حتماً تمامی موارد را بررسی کنید و تا یافتن منشأ اصلی بو بی‌خیال نشوید. نشت بنزین بسیار خطرناک است و می‌تواند به‌آسانی، منجر به آتش گرفتن خودرو شود.

بوی روغن یا دود اگزوز
حس کردن بوی روغن و یا بوی دود اگزوز خودرو در داخل کابین ماشین، می‌تواند به علت آسیب دیدن لوله اگزوز در زیر ماشین باشد که باعث ورود بوی بد به داخل کابین خودرو می‌شود. همچنین نشت روغن به داخل منیفولد نیز باعث احساس بوی روغن‌سوخته می‌شود.

بوی پلاستیک سوخته
منشأ دیگر بوی بد خودرو می‌تواند وجود مشکل در سیستم ترمز باشد که باعث می‌شود بویی مانند بوی پلاستیک سوخته به مشام برسد. این بو گاهی نیز می‌تواند ناشی از استفاده بیش از حد از کلاچ خودرو و داغ شدن آن باشد.

بوی نامطبوع همراه با رطوبت
یکی دیگر از منابع احتمالی بوی کپک، سیستم تهویه مطبوع است. کثیف بودن فیلتر تهویه هوا و یا ایجاد نوعی قارچ در سیستم تهویه خودرو، باعث پراکنده شدن چنین بویی در کابین خودرو می‌شود. برای رفع این بو بهتراست به تعویض فیلتر هوا اقدام کنید و یا با اسپری‌های مخصوص فضای داخل سیستم تهویه را پاک‌کنید.

بوی بد خودرو ناشی از عوامل خارجی

بوی سیگار

یکی از رایج‌ترین علل بوی بد خودرو، بوی سیگار است. بوی سیگار یکی از قوی‌ترین، آزاردهنده‌ترین و سمج‌ترین بو‌هایی است که در خودرو ماندگار می‌شود.

کپک
وجود هرگونه آلودگی و یا مواد فاسدشدنی در خودرو می‌تواند باعث ایجاد کپک و ایجاد بوی نامطبوع در ماشین بشود. گاهی وجود نشتی مایعات در ماشین نیز باعث به وجود آمدن کپک و بوی بد خودرو می‌شود.

راه‌های از بین بردن بوی بد ماشین

اولین قدم برای از بین بردن بوی بد خودرو، یافتن منشأ بو است؛ زیرا ممکن است در صورت پیدا نشدن علت و دلیل اصلی بو، بعد از تمیز شدن خودرو نیز همچنان بوی بد در ماشین باقی بماند. پس در ابتدا قدم‌به‌قدم نقش یک کارآگاه را بازی کنید و تمامی قسمت‌های اتومبیل را ازنظر وجود هرگونه بو، بررسی کنید.

برای یافتن علت بو حتماً موارد زیر را وارسی کنید.

جیب پشت صندلی جلو و داخل درب
زیر کفی‌های خودرو
زیر صندلی‌ها
داخل داشبورد
صندوق‌عقب
زیر کاپوت
سیستم تهویه
باز گذاشتن پنجره‌ها

یکی از ابتدایی‌ترین کار‌ها برای از بین بردن بوی بد، پایین کشیدن شیشه‌ها است. گردش هوا داخل کابین خودرو، به تمیز شدن هوای کابین کمک زیادی می‌کند.

نظافت خودرو

اما قدم اساسی و اولیه برای از بین بردن بوی خودرو ناشی از عوامل خارجی، تمییز کردن ماشین است. نظافت کامل کابین، شستشوی کف‌پایی و جارو زدن ماشین اگر به‌دقت انجام شود، هیچ‌گونه کثیفی و آلودگی به‌عنوان منبع بوی نامطبوع باقی نمی‌گذارد.

استفاده از مواد طبیعی
جوش‌شیرین یکی از بهترین مواد برای از بین بردن بو‌های نامطبوع است. کافی است برای تمیز کردن صندلی‌ها، مقداری جوش‌شیرین روی آن‌ها ریخته و اجازه دهید برای چند ساعت در همان حال باقی بماند؛ و درنهایت به‌وسیله جاروبرقی آن‌ها را تمیز کنید. خواهید دید که همین کار ساده تا حد زیادی باعث از بین رفتن بوی بد خودرو می‌شود. همچنین شستن روکش صندلی‌ها و بخش‌های پارچه‌ای با محلول ۵۰ درصد آب و سرکه نیز نقش مهمی در از بین بردن بو دارد.

استفاده از بوگیر و خوشبوکننده‌های ماشین
استفاده از بوگیر و انواع خوش‌بوکننده‌ها یکی از روش‌های رایج برای از بین بردن بوی نامطبوع و خوشبو کردن فضای کابین است. خوشبوکننده‌های اتوماتیک یکی از بهترین گزینه‌ها هستند و به‌نوعی از ایجاد بوی بد پیشگیری می‌کنند.

نکاتی برای پیشگیری از ایجاد بوی بد

هیچ‌گاه ظرف خاکستر سیگار را در خودرو نگه ندارید.
هنگام سیگار کشیدن حتماً شیشه ماشین را پایین بکشید و اجازه دهید باد داخل ماشین جریان پیدا کند.
از یک اسپری خوشبوکننده استفاده کنید.
به‌محض ریختن مایعات و خوراکی در ماشین، آن را تمیز کنید.
هیچ‌گاه کف‌پوش را به‌صورت خیس در ماشین نگذارید.
بانظافت دور‌ه‌ای سیستم تهویه خودرو، بخاری و کولر از رشد باکتری و کپک داخل لوله‌های تهویه پیشگیری کنید.
فیلتر هوای سیستم تهویه را به‌موقع تعویض کنید.

درنهایت این‌که در بسیاری از مواقع اگر به نظافت شخصی خودرو حساس باشید و به‌صورت مداوم و منظم ماشین خود را تمیز کنید درگیر بو‌های نامطبوع نخواهید شد. همچنین فراموش نکنید که نسبت به بو‌هایی که مربوط به مسائل و مشکلات فنی است نیز حساس باشید. گاهی این بو‌ها درواقع اعلان خطری برای آگاهی شما از وجود نقصی در خودرو است. در صورت بی‌توجهی و نادیده نگرفتن، باید عواقب احتمالی آن را هم بپذیرید.

منبع: همراه مکانیک

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار