به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز، علیپور مدیر جهاد کشاوررزی شهرستان خنج، بیان کرد:
آفت سوسک سر خرطومی حنائی که از سال ۱۳۹۷ در نخلستانهای شهرستان خنج پدیدار شده در سطح وسیعی روبه افزایش بوده و را به کانون این افت خطرناک تبدیل کرده است.
او، تصریح کرد: این میهمان ناخوانده ازطریق انتقال پاجوش نخل از کشورهای حوزه خلیج فارس به منطقه وارد شده و تا کنون ۳۰۰ هکتار از نخلسنانهای خنج را الوده کرده است.
علیپور، ادامه داد: برای جلوگیری از گسترش آفت باید درخت آلوده قطع وتنه آن به آتش کشیده شود.
مدیر جهاد کشاوررزی شهرستان خنج، افزود: آفت سوسک سرخرطومی حنایی به عنوان یکی از خطرناکترین آفتهای درختان نخل نام برده میشود که برای زندگی، لانه سازی و پرورش لارو به طور معمول از تنه درخت برای رشد و تکثیر خود استفاده میکند.
او، اضافه کرد: این حشره خطرناک با ایجاد حفرهها و راهروهای متعدد فضای کافی برای رشد کلنی درحال گسترش در درختان نخل بوجود میآورد و میزان رشد و باردهی درخت را تحت تاثیر قرارمیدهد که در نهایت در صورت مبارزه نکردن منجر به مرگ درخت خرما میشود.
علیپور، تاکید کرد: خسارت اصلی این آفت از سوی مرحله لاروی سوسک حنایی است که این حشره نابالغ با تغذیه از دستههای آوندی درخت نخل کانالهایی مختلف در بالا و پایین درخت ایجاد کرده که در اثر تغذیه، درختان حالت تشنگی از خود نشان میدهند.
مدیر جهاد کشاوررزی شهرستان خنج، گفت: بتدریج حشره کامل شده و ازطریق زخمهای موجود بر روی تنه درختان خرما وارد درخت میشوند و شروع به تخمریزی کرده که تعداد زیاد تخمها، شرایط مناسب دمایی ومبارزه نکردن به موقع میتواند منجر به گستردگی این آفت شود.
او، بیان کرد: در حال حاضر شهرستانهای قیروکارزین، خنج اوز وگراش به این آفت دچار شده اند.
علیپور، تصریح کرد: شهرستان خنج یکی از مناطق عمده تولید خرما در جنوب استان فارس محسوب می شود که ۴۵ نوع خرما در این منطقه تولید میشود.
انتهای پیام/ت