کارشناس اقتصادی گفت: بانک مرکزی به منظور کنترل نرخ تورم باید در بحث سیاستگذاری پولی، نهادی مستقل باشد.

میرمعینی کارشناس امور اقتصادی  و بانکی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کاهش سود بانکی و تورم زا بودن آن در جامعه، اظهار کرد: بانک مرکزی باید در بحث سیاست گذاری پولی، نهادی مستقل باشد تا برنامه ریزی درستی برای کنترل تورم در کشور صورت گیرد.

این کارشناس امور اقتصادی و بانکی دلیل این مستقل نبودن بانک مرکزی را سیاست های کلان اقتصادی دانست و تصریح کرد:  ما در چند سال گذشته شاهد سیاست‌های فشار آور به قیمت‌ها در جهت کنترل تورم بودیم. این سیاست‌ها بعد از چند سال تبدیل به یک فنر قوی برای افزایش قیمت‌ها شد.

او افزود: تورم ایجاد شده ناشی از خلق پول بدون پشتوانه در سال‌های ۹۲ تا سال ۹۵ بود. در این سال‌ها سپرده گذاری رونق یافته و موجب رشد نقدینگی و خلق پول شده است.

میرمعینی بیان کرد:  رشد نقدینگی حاصل از بودجه انبساطی و عدم گشایش اقتصادی در سطح بین الملل، ممکن است تورم بالای ۵۰ درصد را در ماه های آینده به همراه داشته باشد.


بیشتربخوانید


کارشناس امور اقتصادی تصریح کرد: بودجه پشتوانه سرمایه گذاری ندارد و منابع درآمدی آن از محل انتشار اوراق بدهی فروش دارایی‌های مالی است. حدود ۲۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع درآمدی دولت (۶۵ درصد) از محل فروش دارایی‌های مالی است. این انتشار اوراق بدهی موجب افزایش سود بانکی بدون پشتوانه می‌شود. از این رو شاید کسری بودجه تامین شود، اما موجب به وجود آمدن تورم‌های شدید و کاهش سرمایه گذاری توسط مردم می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: تورم ، سود بین بانکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۱۶:۵۴ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
به شش ماه نرسیده آسیب به اموال عمومی میبینیم.
آخرین اخبار