سرمست گفت: با توجه به ممنوع بودن برپایی فروشگاه‌های بهاره، نباید امکان فروش فوق العاده کالا‌های مورد نیاز را نیز در قم سلب کنیم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم در تالار کرامت استانداری گفت: در طول سال گذشته همواره با دو گانه‌هایی مواجه بودیم و همزمان سلامت و همچنین معیشت مردم برای ما مهم بوده‌است.

او افزود: سعی ما بر این بوده که جمع بین اضداد داشته باشیم یعنی هم معیشت و هم سلامت مردم را دنبال کنیم که البته محور تمام تصمیم گیری هایمان بحث سلامت مردم است.

استاندار قم با تاکید بر ضرورت به کارگیری خرد جمعی و استفاده از نظر‌های اصناف، تولید کنندگان و تشکل‌های صنفی گفت: وقتی فروشگاه‌های بهاره را تعطیل و ممنوع کردیم، امکان فروش فوق العاده را سلب نکنیم.

سرمست اضافه کرد:، اما باید تضمین رعایت دستورالعمل ها را از اصناف بخواهیم و آن‌ها نیز اگر می‌توانند برنامه عرضه کالا بین مردم را بدون صف اجرا کنند با دادن تضمین‌های کافی این کار را انجام دهند.

او ادامه تاکید کرد: اصناف اگر نمی‌توانند مسئولیت قبول کنند تنها شرط ما رعایت دستورالعمل هاست.

استاندار قم تصریح کرد: در مورد مرغ و اقلام اساسی نیز همین گونه است که البته تلاش اصناف، سازمان صنعت و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری جای تشکر دارد و ما در استان در رابطه با تنظیم بازار سعی کردیم در عین در نظر گرفتن منافع و مصالح تولید کننده به مصرف کننده نیز فشاری وارد نشود.

سرمست با بیان اینکه استان‌های همجوار در اعمال سیاست‌های قانونی سهل انگارانه و سهل گیرانه عمل کردند گفت: این مساله گا‌ها به قم نیز فشاری را تحمیل کرده که باید به دنبال تعدیل این فشار‌ها باشیم و از سیستم مرکزی نیز بخواهیم که سیاست‌های یکپارچه در سطح کل کشور اعمال شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسه گفت: متاسفانه تفاوت قیمتی که بین قم و سایر استان‌ها وجود دارد یکی از دلایل عمده تمایل مردم به خرید بیشتر مرغ است.

مهرداد غضنفری افرود: تولید مرغ در قم در حدود ۶۰ تا ۷۰ تُن است، ولی بر اساس سرانه مصرفی که از طریق وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته در این استان بین ۸۰ تا ۱۱۰ تُن می‌باشد.

غضنفری اضافه کرد: حتی اگر ۸۰ تُن را نیز در نظر بگیریم تولید مرغ در قم بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از مصرف است و باید از خارج از استان تامین کنیم.

معاون استاندار قم خاطرنشان کرد: تنها استانی که قیمت مصوب تنظیم بازار را رعایت کرده و به وزیر صنعت نیز گزارش داده شده، قم است، ولی استان‌های همجوار این موضوع را رعایت نمی‌کنند

او تصریح کرد: اگر ما نیز مثل آن‌ها برخورد کنیم و قیمت را نادیده بگیریم قطعا هیچ صفی نخواهد بود، اما یک تکلیف قانونی داریم که آن را دنبال می‌کنیم.

غضنفری همچنین بالا رفتن مصرف مرغ را دومین دلیل کمبود این کالا در قم ذکر کرد و گفت: متاسفانه گزارشی که دستگاه‌های بازرسی دارند برخی از این خرید‌ها که توسط مردم نیز صورت می‌گیرد به سمت رستوران‌ها و کنتاکی‌ها می‌رود و آن‌ها با یک قیمت بیشتری این مرغ‌ها را خریداری می‌کنند که کار ناپسندی است.

معاون استاندار قم گفت: اخبار و گزارش‌هایی که طی هفته‌های اخیر از صدا و سیمای سراسری در خصوص افزایش قیمت مرغ تهیه و پخش شده نیز در تمایل مردم به خرید بیشتر تاثیر بسزایی داشته است.

غضنفری ادامه داد: یکی از راه‌هایی که سیستم بازرسی استان دنبال می‌کند توزیع مرغ منجمد است که ۲۰۰ تُن تخصیص یافته تا در فروشگاه‌های بزرگ عرضه شود و از این مسیر این موضوع را کمی تعدیل کنیم ضمن اینکه مراکز توزیع مرغ را نیز در سطح شهر گسترش دهیم.

معاون استاندار قم بیان داشت: درخواست ما از مرکز این است که استان‌های همجوار قم با این استان وحدت رویه را داشته باشند که این دو نرخی فشار ایجاد نکند.

غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در رابطه با فروش ویژه میوه شب عید نیز تدارک لازم دیده شده که در حال تامین هستیم.

معاون استاندار قم یادآور شد: همه ساله در اسفندماه نمایشگاه‌هایی را برگزار می‌کردیم، ولی امسال بر اساس محدودیت‌های کرونایی ممنوع است و تنها راهی که به مردم کمک شود و با قیمت‌های مناسبی اجناس خود را تامین کنند نیز فروش‌های فوق العاده می‌باشد.

او افزود: اصناف سطح شهر در فروش فوق العاده ۱۰ تا ۲۰ درصد تخفیف می‌دهند البته به این کار تمایل دارند، چون سال‌های قبل نمایشگاه‌ها که برگزار که با کسادی آن‌ها مواجه می‌شد.

معاون استاندار قم در پایان بیان کرد: رئیس اتاق اصناف ایران و قائم مقام وزیر صنعت نیز بر فروش فوق العاده اصرار دارد از این رو و با توجه به ممنوعیت موجود در برپایی نمایشگاه، در فروش فوق العاده هم به شکلی تدبیر کنیم که موجب صف و تجمع نشود.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.