به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت ایمانی مقدم رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد گفت: بوقلمون یک پرنده سختجان است، تنها واکسنی هم که دریافت میکند در ۱۵روزگی است و بعد از دریافت این واکسن تعداد تلفات جوجهها مشخص میشود.
او افزود: تنها چیزی که باید رعایت شود این است که از ترس و استرس به دور باشند. دشمن اصلی سلامتیشان هم گرد و خاک است که باعث میشود ریههای این حیوان سفت شده و کمکم به بیماری برونشیت و تنگینفس مبتلا شود، پخش موسیقی خیلی ملایم درسالنهای پرورش بوقلمون باعث می شود تا صدای بیرون به گوششان نرسد و دچار استرس نشوند.
بیشتر بخوانید
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: البته خیلی از جوجهها با وجود همه این مراقبتها باز هم به مرحله سوددهی نمیرسند، بعضی از این جوجهها نطفه ضعیفی دارند و اصلا رشد نمیکنند، در واقع اینطور نیست که هر هزار قطعهای که خریداری میکنیم سالم ازآب دربیاید.
ایمانی مقدم بیان کرد: سود آوری بالا تا ۵۰ درصد هزینه سرمایه گذاری، طولانیتر بودن دوره پرورش، کاهش فشار کاری و تنش روانی در مقابل مرغ و مقاوم بودن در مقابل بیماریها از جمله مزیتهای پرورش بوقلمون است.
او تصریح کرد: در حال حاضر ۳ واحد پرورش بوقلمون پرواری و یک واحد بوقلمون مادر دارای مجوز و بالغ بر ۳۰ واحد بدون مجوز در مشهد فعال است.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد تاکید کرد: میانگین وزن یک بوقلمون ۱۲ کیلوگرم است و سالانه در هر دوره ۳۵۰ تن گوشت بوقلمون در مشهد تولید می شودف تعادل بخشی اولویت امروز جهاد کشاورزی است وچون تولید گوشت مرغ مازاد برنیاز است لذا تعدادی از واحدها در تولید بوقلمون فعالیت میکنند.
ایمانی مقدم اظهارکرد: بوقلمون تنها حیوانی است که ۲نوع گوشت دارد؛ گوشت سینه این پرنده سفید و گوشت رانش قرمز است واز هر بوقلمون ۶۵درصد گوشت بهدست میآید، چرم خام حاصل از پاهای این پرنده نیز برای تکهدوزی روی انواع کیف و کفش مورد استفاده قرار میگیرد.
او افزود: بوقلمون پرندهای است که به سرعت رشد میکند به طوری که یک جمجه ۴۰ گرمی در عرض سه ماه به ۱۵ کیلو میرسد، گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل ۱ گرم چربی در هر ۳۰ گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم چرب دارند، میتوانند از آن استفاده کنند.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: گوشت بوقلمون دارای ویتامینهای ب ۱، ب ۳، ب ۶، و ب ۱۲ و سرشار از اسید فولیک و ویتامین آ است، کلسترول آن نصف گوشت قرمز است همچنین چربیهای اشباع شده آن ۵ برابر کمتر از گوشت گوسفند است.
ایمانی مقدم بیان کرد: بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش میدهد، آرامش و سرحالی ایجاد می کند، از سرطان جلوگیری می کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می دهد، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
انتهای پیام//ف.ح