به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گرچه نمک برای طعمدهی غذاها لازم است، اما افراط در مصرف آن مضر بوده و زمینهساز بیماریهای مختلف نظیر پرفشاری خون، بیماریهای قلبی و سکته مغزی است. البته میتوان با گنجاندن بعضی خوراکیها در ترکیب غذاها از طعم دلچسبی لذت برد و از مضرات نمک پیشگیری کرد.
در ادامه این مطلب، به مواد غذایی اشاره کرده ایم که میتوان از آنها به جای نمک برای طعم دار کردن انواع غذاها استفاده کرد.
ریحان
ریحان جایگزین بسیار خوب نمک است، زیرا طعم مطلوبی دارد و میتوان در ترکیب انواع غذاها و نوشیدنیهایی نظیر ریحان استفاده کرد. بهتر اینکه ریحان تازه مصرف شود که خواص ضدتهوع نیز دارد.
آبلیمو
اگر به غذای بدون نمک، آبلیمو اضافه شود طعم نسبتا شور آن احساس میشود. ترشی آبلیمو گیرندههای چشایی را تحریک میکند که مسئول ادراک طعم شوری هستند. علاوه بر طعم دلچسب غذا، از خواص لیمو برای پاکسازی بدن نیز میتوان بهره برد.
بیشتر بخوانید
سرکه سیب
سرکه سیب چاشنی ترش است که طعم شبیه به شوری دارد. از این چاشنی میتوان در ترکیب انواع غذاهایی مانند سوپ و خورشت که آبدار است، استفاده کرد. البته سرکه سیب خواص ترمیم سلولی، تحریک سیستم گوارش و کاهش کلسترول نیز دارد.
کرفس
یکی از بهترین جایگزینهای نمک، کرفس است. برای این منظور کافی است کرفس را خشک و پودر کنید تا بهجای نمک در انواع غذاها اضافه شود. پودر کرفس طعم مشابه نمک دارد، اما بدون اینکه مضر باشد، ارزش تغذیهای بالایی نیز دارد.
زنجبیل
زنجبیل بدون نیاز به نمک در طعمدهی غذاها بسیار عالی است و برای انواع سالاد، سوپ و ماهی توصیه میشود. زنجبیل عملکرد سیستم گوارش را بهبود میدهد و به حفظ سلامت فلور رودهای کمک میکند.
منبع: سایت سلامت
انتهای پیام/