به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد ابولنژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز ۹ اسفندماه برگزار شد، گفت: تعداد موارد ابتلا به کرونا طی هفته اخیر نسبت به هفته قبل از آن ۶۰ درصد بیشتر شده است، البته تعداد تستهای انجامشده در این یک هفته نسبت به هفتههای قبل نیز ۲ برابر شده است.
او با بیان اینکه طی هفته قبل روزانه ۱۲ هزار تست به منظور شناسایی بیشتر بیماران در خوزستان انجام شد که کار بزرگی است، افزود: در حال حاضر حدود یک هزار و ۲۰۰ بیمار به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که حدود ۹۰۰ نفر از این تعداد، در بخشهای عادی و ۳۰۰ بیمار در بخشهای مراقبت ویژه بستری به سر میبرند.
ابولنژادیان بیان داشت: موارد بستری طی هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است و موارد فوت نیز به نسبت تعداد بیماران، افزایش پیدا میکند، به همین دلیل حلقه محدودیتها در خوزستان باید تنگتر شود و مردم بیشتر رعایت کنند تا عدد انتقال بیماری از هر فرد، به کمتر از یک برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: روند بیماری در برخی شهرها که از جنوب و غرب خوزستان فاصله بیشتری داشتهاند مانند ایذه و بهبهان افزایشی شده است، از مردم به ویژه ساکنان شهرهای شرق و شمال استان میخواهیم که برای اینکه وضعیتی مانند جنوب و غرب پیدا نکنند، از هماکنون ترددهای درون شهری و دورهمیها را کاهش دهند.
او یکی از دلایل عمده ابتلا را چرخش بیماری در خانوادهها دانست و تصریح کرد: یکچهارم بیماران در خانوادهها مبتلا شدهاند، البته در روزهای اخیر گزارشهایی داشتیم که بیماران تنها با ضعف و بیحالی مراجعه کردهاند و یکی دو روز بعد دچار علائم تب و سرفه شدهاند، مردم باید دقت کنند که در شرایط کنونی کوچکترین نشانه، علامت ابتلا به کرونا است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
ابول نژادیان اظهار داشت: مردم با بروز علائم به ویژه سر درد، بدن درد، ضعف و بیحالی به سرعت به مراکز منتخب بهداشتی یا مراکز درمانی مراجعه کرده و خود را قرنطینه و از خانواده جدا کنند تا آلودگی کمتری رخ دهد، ضمن اینکه در هفته قبل، ۲۳ درصد موارد ابتلا به دلیل حضور در دورهمیها و شرکت در تجمعات بوده، اما اکنون این رقم نسبت به گذشته کمتر شده است، اگر میخواهیم این آهنگ ابتلا کاهش یابد باید مداخله جدیتری شود.
او گفت: در ۳ هفته پیش هر بیمار میتوانست ۱.۵۹ بیمار تولید کند و ۲ هفته قبل به ۱.۳۴ رسید، بنابراین اعمال محدودیتها کارساز بوده و شتاب رشد بیماری را گرفته بوده است، در هفتهای که گذشت نیز این رقم به ۱.۲۳ رسید.
ابولنژادیان با اشاره به روند انجام واکسیناسیون در خوزستان اظهار کرد: در نوبت دوم ۳ هزار و ۵۰۰ واکسن وارد خوزستان شده است که ۵۰۰ واکسن از این تعداد سهمیه جانبازان است. ۳ هزار واکسن نیز برای کادر درمان شاغل در اورژانسها و بخشهای بیمارستانهای پذیرای بیماران کرونا تزریق میشود که از امروز این کار انجام شده است.
انتهای پیام