قانعی گفت: در رویکرد‌های نوین جهانی، همانند آنچه که در تولید واکسن‌های کرونا رخ داد، شرکت‌های دانش بنیان، دانش را به سطح فنی رسانده و به صنایع تحویل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: برای اتصال حلقه‌های علمی و فنی به صنایع و بازار، به یک دانش جدید نیاز داشتیم و شتاب دهنده‌ها می‌توانند این ارتباط را برقرار کنند.اگر ارتباط صنایع مختلف با شرکت‌های دانش بنیان برقرار شود، فضای رقابتی نیز بوجود می‌آید.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در رویکرد‌های نوین جهانی، همانند آنچه که در تولید واکسن‌های کرونا رخ داد، شرکت‌های دانش بنیان، دانش را به سطح فنی رسانده و به صنایع تحویل می‌دهند.

هومن کاغذیان مدیرعامل شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست فناوری میهمان گفت: محصولاتی که به طور عمده در این شتاب دهنده روی آن متمرکز شده اند، شرکت‌های متعددی از زیر ساخت‌های مستقر شده در آن که مرتبط با کنترل کیفیت، تضمین کیفیت و رساندن تا مرحله‌ای که بتواند مجوز‌های دارو و واکسن را بگیرند مستقر می‌شوند و یک اثر افزایشی ایجاد می‌شود وآن‌ها می‌تواند به سرعت به نتیجه برسند.

او گفت: به طور کل بر روی دارو‌های بیولوژیکی که منشا طبیعی دارد استفاده می‌کنیم و همچنین پاره‌ای از واکسن‌ها که در حوزه دام و طیور، آبزیان و همچنین انسانی است بر روی آن شرکت‌ها کار می‌کنند و دانش فنی آن‌ها را توسعه می‌دهند تا رسیدن به مرحله نهایت که بتوان به صنعت واگذار و تجاری سازی شود و وارد بازار شود.

کاغذیان گفت: ما یک مدل بومی زیست بوم زیست فناوری ایجاد کرده ایم.تمام مراحل و ابعاد مربوط به تولید جدیدترین داروها، از امور فنی گرفته تا مسائل حقوقی پوشش داده می‌شود.

علی اکبر احمدی، مدیرعامل شتاب‌دهنده فعال درحوزه زیست فناوری گفت: حجم داد و ستد دارویی در کشور سالانه حدود ۴ و نیم میلیارد دلار است که ۲ میلیارد دلار از این حجم مربوط به واردات است و یک میلیارد دلار از این مبلغ هم مربوط به حوزه مواد اولیه است. ما با راه اندازی شرکت شتاب دهنده که مربوط به حوزه مواد اولیه دارویی است.

مدیرعامل شتاب‌دهنده فعال درحوزه زیست فناوری گفت: ما در حوزه کلینیکال از اول انقلاب پتانسیل خوبی در صنعت مواد اولیه داشتیم و در حوزه شیمی هم تجربه و سابقه خوبی داریم که نتوانستیم از آن استفاده کنیم.

احمدی گفت: برای از بین بردن حجم وسیع واردات مواد اولیه در چند سال گذشته شتاب دهنده‌ای را اندازی کردیم که بتوانیم از پتانسیل آن در این زمینه استفاده کنیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار