به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مجتبی شاهنظری ، مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون ۳۷ درصد شالیزارهای گیلان تجهیز و یکپارچه سازی شده اند و و قرار است امسال ۸۷۰ هکتار از این مزارع در شهرستانهای رشت، آستانه، لاهیجان و صومعهسرا تجهیز و یکپارچه سازی شود.
او، با اشاره به اینکه ۲۰ میلیارد تومان برای یکپارچه سازی این شالیزارها هزینه شده است ، افزود: ۸۵ درصد هزینههای تجهیز این شالیزارها را دولت پرداخت کرده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به اینکه گیلان، استان پیشرو در طرح تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها است، گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه تسطیح اراضی شالیزاری منجر به کاهش قیمت تمام شده تولید برنج میشود، افزود: از آنجایی که هزینههای کارگری در سالهای اخیر در زمان کشت و برداشت برنج بسیار افزایش یافته است، کشاورزان بیشتری تقاضا دارند تا شالیزارهایشان را تجهیز و نوسازی کنند.
شاه نظری گفت: تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها علاوه بر اقتصادیتر کردن تولید برنج، سبب کاهش هزینههای تولید این محصول میشود و به همین دلیل کشاورزان جوان روستایی تمایل بیشتری برای تجهیز شالیزارها دارند.
او یکی دیگر از مزایای تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها را جلوگیری از تغییرکاربری و ویلاسازی در شالیزارها عنوان و تصریح کرد: با اقتصادیتر شدن تولید برنج، شالیکاران کمتر به فکر فروش زمینشان میافتند و به این ترتیب اراضی ارزشمند گیلان به جای اینکه خانههای دوم برای سایر هموطنانمان شوند، همچنان برای تولید ارزشمند برنج و دیگر محصولات کشاورزی حفظ میشوند.
انتهای پیام/م.ع