به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه قصد داریم شما را با دستور پخت نان با آرد ذرت در تابه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه نان با آرد ذرت
آرد ذرت ۳ پیمانه
نمک ۱ قاشق مرباخوری
آب به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه:
آرد را با نمک در یک کاسه بریزید.
طرز تهیه
آرد و نمک
آب را کم کم به آن اضافه کنید و چنگ بزنید تا خمیری نرم به دست آید که چسبناک نباشد.
اگر خمیر به دست چسبید کمی آرد بپاشید و ورز دهید.
ورز دادن خمیر
خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
یک تابه فولادی یا چدنی روی حرارت ملایم داغ کنید.
به اندازه یک نارنگی از خمیر بردارید و چانه بگیرید.
چانه را میان دو کف دست پهن کنید و چند بار از این دست به آن دست بدهید تا به اندازه یک پیش دستی شود. همچنین میتوانید روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه تا حدی که ضخامت آن به ۴ میلی متر برسد، باز کنید.
خمیر را در تابه داغ بگذارید و پس از حدود ۲-۱ دقیقه برگردانید.
همین که هر دو روی نان کمی برشته شد، آن را برداشته و لای دستمال نخی تمیز بگذارید تا گرم بماند.
نوع دیگه نان با آرد ذرت
نوعی نان با آرد ذرت درست میشود که با نام تاکو شناخته شده است. تاکو همان نان تورتیاست که به شکل لوله یا قیف پیچیده میشود. در این خمیر میتوانید هر نوع غذای دلخواهی، بگذارید و سپس آن را در کمی روغن سرخ کنید. برای اینکه خمیر در تابه باز نشود، میتوانید با خلال دندان آن را ثابت کنید.
روش دیگر برای درست کردن تاکو این است که روی سطح کار کمی آرد پاشیده و خمیر را به شکل گرد با وردنه باز کنید، سپس آن را در روغن سرخ کرده و اواسط سرخ شدن از وسط تا کنید و با دست به همان حالت نگهدارید تا به شکل U درآید. وسط این نان را با مواد دلخواه پر کنید.
خواص ذرت
ذرت یک منبع غنی از ویتامین B۱ است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
سرشار از ویتامین B۵ است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
حاوی فولیت است که در تولید سلولهای جدید نقش قابل ملاحظهای دارد.
حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماریها مفید است.
به دلیل این مزایای تغذیهای، متخصصان تاکید دارند که ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
ذرت علاوه بر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک میکند با مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.
ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
برای کمک به کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.
همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول میشود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پائین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به ویژه در میان افراد میانسال و سالمند میشود.
مصرف روزانه یک فنجان دانههای ذرت در میان وعدههای غذایی، میتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.
همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد رودهها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و هموروئید میشود.
زنان مبتلا به کم خونی بویژه کم خونی ناشی از کمبود ویتامین میتوانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
اسید فولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی موثر است.
کارشناسان توصیه میکنند افرادی که به کم خونی مبتلا هستند ذرت بخورند.
برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تاثیر چشمگیری بر استخوانسازی میگذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
ویتامینها و آنتیاکسیدانها علاوه براینکه جلوی بیماریها را میگیرند، میتوانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.
منبع: کی آشپزه
انتهای پیام/