مرز دوغارون در استان خراسان رضوی مهم‌ترین مرز صادراتی کشور است؛ اما این مرز در مقابل حوادثی مانند آتش سوزی تا چه حدی امکانات ایمنی دارد؟

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  امروزه مرز دوغارون  مهم‌ترین مرز صادراتی کشور به شمار می‌رود و تامین کننده بازار افغانستان است.

انواع سوخت از قبیل بنزین، گازوئیل و گاز جزء عمده‌ترین کالا‌های صاداراتی به افغانستان هستند و بیشترین کامیون‌هایی که در مرز دوغارون به چشم می‌خورد؛ کامیون‌های حامل سوخت و فرآورده‌های آن است.

حادثه اخیر آتش سوزی گمرک اسلام قلعه هرات در مرز افغانستان و ایران باعث شد که بیش از ۵۰۰ کامیون در آتش بسوزند و فاجعه‌ای بزرگ رقم خورد. حجم بالای کامیون‌های حامل مواد سوختی در گمرک اسلام قلعه هرات  بر حجم آتش سوزی  اضافه کرد.

حال سوال اینجاست از آنجایی که حجم بالایی از کامیون‌های حامل سوخت از مرز دوغارون تردد می‌کنند؛ چقدر این معبر بین المللی دربرابر چنین حوادثی آمادگی دارد؟

احداث پایگاه اورژانس هوایی در مرز دوغارون

محسن سیاح فرماندار شهرستان تایباد  می‌گوید: با سفر اضطراری استاندار خراسان رضوی، احداث پایگاه اورژانس هوایی در دستور کار قرار گرفت و مکاتبات آن با سازمان اورژانس کشور انجام شد.

او می‌افزاید: قرار شد ایستگاه آتش نشانی شهرستان به سازمان آتش نشانی ارتقا یابد که در حوزه امداد و نجات این شهرستان تحول بزرگی ایجاد خواهد کرد.

فرماندار شهرستان تایباد ادامه می‌دهد: حادثه آتش سوزی گمرک اسلام قلعه هرات باعث شد که به موضوع امداد و نجات در مرز دوغارون توجه بیشتری شود تا دغدغه‌ها در خصوص سلامت صادرات و واردات مرتفع شود.

راه اندازی ایستگاه آتش نشانی در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون

حسین آخونداده مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون گفت: در پی تصویب طرح جامع این منطقه ویژه، ایستگاه آتش نشانی در این محل تاسیس و به دنبال آن تجهیزات امدادی بیشتری فراهم خواهد شد.

او می‌افزاید: هم اکنون در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، تعداد چهار ماشین آتش نشانی با هفت نیروی آتش نشان فعالیت می‌کنند که در حادثه اخیر گمرک اسلام قلعه، به کار گرفته شدند.

مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در خصوص امکانات اطفای حریق در این مکان  ادامه می‌دهد: محل‌های تخلیه سوخت دارای شیر‌های آتش نشانی و تحت فشار هستند و در اطراف مخازن سوخت هم شیر‌های تحت فشار آب و کف تعبیه شده است.

آخوندزاده بیان می‌کند: در پای مخازن سوخت، گراویه ریخته شده تا اگر نشتی به وجود بیاید؛ مواد سوختی جران نیابد و به زمین فرو برود.

او تصریح می‌کند: بهتر است که تمامی کامیون‌هایی که به گمرک‌ها وارد می‌شوند؛ دارای کپسول آتش نشانی باشند تا در اولین فرصت اقدام به اطفای آتش کنند.

مرز دوغارون

تجهیز ات موجود در شهرستان پاسخگو حوادث وسیع نیست

هادی رمضانی رئیس جمعیت هلال احمر تایباد به خبرنگار ما می‌گوید: تجهیزات امداد و نجات ما، در حد وسع شهرستان است؛ اما پاسخگوی حوادث وسیع نیست.

او می‌افزاید: باتوجه به شرایط خاص و مرزی تایباد، یک دستگاه خودوری امدادی به این شهرستان تخصیص یافت؛ هرچند کمبود در خودور‌های امدای احساس می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر تایباد ادامه می‌هد: همچنین دو دستگاه آمبولانس موجود داریم که یک دستگاه در مرز دوغارون مستقر خواهد شد.

رمضانی بیان می‌کند: کلیه تجهیزات امداد و نجات به خصوص تجهیزات بروز اطفای حریق باید در مرز دوغارون مستقر باشند.

۹۰ درصد کامیون‌هایی که در مرز دوغارون تردد می‌کنند، حامل مواد سوختی هستند؛ از این رو نیاز‌های ایمنی در این معبر باید مرتفع شوند.

حادثه آتش سوزی گمرک اسلام قلعه تلنگری بود برای ما تا از مرزهایمان غافل نشویم.

گزارشگر: امیرحسین چهاریاری

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
خطر انفجار و آتش سوزی فقط یکی از ده ها مشکل دوغارونه