به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارگاه تسهیلگری و توانمند سازی سازمان های مردم نهاد در تعامل با جوامع محلی با تدریس سید بابک موسوی نژاد و سارا باقری از صاحب نظران محیط زیست برگزار شد.
این کارگاه با هدف آشنایی شرکت کنندگان با مفهوم مشارکت، مفاهیم و اصول کار مشارکتی و تسهیلگری و همچنین آشنایی با برخی از تکنیکها و چالشهای کار میدانی و چگونگی مراقبت از به کارگیری رویکرد مشارکتی اجرا شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ضمن در حاشیه این کارگاه آموزشی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست نیازمند تغییر در رویکرد و نحوه ی حفاظت از تنوع زیستی است و همچنین موضوع مشارکت ذینفعان و مردم را باید با یک برنامه ریزی مدون، آغاز کنیم و با تسری تجربه های موفق، شاهد نمونه های اثر بخش در سراسر کشور و به ویژه استان باشیم.
ظهرابی افزود: باید در بدنه ی حفاظت محیط زیست این باور به وجود بیاید که اگر بخواهیم یک حفاظت پایدار داشته باشیم باید رویکرد های حفاظتی را اصلاح کرده و به نوعی برای مردم و با مردم کار کنیم که در وهله اول حفاظت اتفاق افتد و در وهله ی بعدی، پایداری حفاظت، تضمین شود؛ چونکه این امر می تواند منجر به بهبود تنوع زیستی شود، اما پایداری آن موضوع مهم تری است
این مقام مسئول گفت: کار مشارکت بسیار حساس است و نیازمند تجربه، آگاهی و اصلاح برخی از ساختارها و تفکرات درون سازمانی و ایجاد الگو های موفق به منظور بهره مندی از آن در مشارکت حداکثری است.
او با اشاره به تجربه ی موفق گروه های مردمی منطقه ی کوه هوا لامرد و همچنین پاقلات علامرودشت ، گفت: در این مناطق نقش اصلی حفاظت کننده از محیط زیست به عهده ی گروه های مردمی است که امیدواریم این روند با پایداری همراه باشد.
ظهرابی خطاب به سازمان های مردم نهاد افزود: برای مشارکت دادن مردم و ذینفعان دیگر در حفاظت از تنوع زیستی زیر ساختارهایی ایجاد شده است که نیازمند همکاری همه جانبه سمن ها برای اجرایی کردن آن است.
انتهای پیام