امشب، لیله الرغائب، شب نجوا‌های عاشقانه با معبود است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،  لیله الرغائب یا شب آرزو‌ها نام نخستین شب جمعه ماه رجب است که در آن امید به بخشش‌های فراوان از سوی خداوند است.

ابتدا پیش از هر چیزی به معنای لغوی لیله الرغائب می پردازیم لیله به معنی شب و واژه «رغائب» جمع «رغیبه» به معنی چیزی که مورد رغبت و میل و همچنین به معنای بخشش و عطای زیاد است.

پس «لیلةالرغائب» هم به عنوان شبی که توجه به آن زیاد است و هم به عنوان شبی که در آن بخشش و عطا فراوان است می تواند معنی شود .

 این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که مقداری از شب گذشت، هیچ فرشته ای در آسمان ها و زمین نمی ماند مگر این که در کعبه و اطراف آن جمع می شوند.

بر اساس روایتی از پیامبر (ص) در این شب فرشتگان به کعبه می‌آیند و از خداوند درخواست می‌کنند شخص روزه‌دار در ماه رجب را ببخشد.

در این شب زمین خاکی پر از فرشتگان می شود که از آسمان سرازیر شده اند در زمین سکنا برگزیده اند و مسئول بردن پیغام از نیت های پاک بندگان به خداوند هستند؛ بنابراین علاوه بر تاکید داشتن بر به جا آوردن اعمال این شب ، فرصت و امکان نیت آرزوهای دست یافتنی و به حق را نمی شود از دست داد.

 

اعمال شب  لیله الرغائب

مهم‌ترین عمل «لیلة الرغائب» به جای آوردن ۱۲ رکعت نماز است. رسول خدا (ص) درروایت فضیلت ماه رجب، خطاب به یاران خود درباره اعمال «لیلة الرغائب»  می‌فرمایند: روز پنج شنبه اول ماه را روزه می‌گیری، چون شب جمعه فرارسید بین نمازمغرب وعشا ۱۲ رکعت نماز می‌گزاری (۶ نمازدورکعتی) ودرهررکعت ازآن پس ازحمد سه مرتبه سوره قدر (اناانزلنا) و ۱۲ مرتبه سوره توحید می‌خوانی وپس ازاتمام نماز،

۷۰ مرتبه می‌گویی: «اللهم صل علی محمد النبی الامی وعلی آله» آن گاه به سجده می‌روی

و ۷۰ مرتبه می‌گویی: «سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح» سپس سر از سجده برمی داری

و ۷۰ مرتبه می‌گویی: «رَبِّ اغفِر وَارحَم وَ تَجاوَز عَمّا تَعلَم اِنَّک اَنتَ العَلِیُّ الاَعظَم» باردیگر به سجده می‌روی

و ۷۰ مرتبه می‌گویی: «سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح» آن گاه حاجت خود را ازخدا می‌خواهی ان شاءا... که برآورده می‌شود.    

ثواب اعمال شب لیله الرغائب

پیامبر اکرم (ص) پس ازبیان این عمل، پاداش آن را چنین برمی شمارند: «کسی که چنین نمازی بخواند خداوند همه گناهانش رابیامرزد ودرقیامت درباره ۷۰۰ نفرازخاندانش شفاعت کند وچون شب اول قبر فرارسد خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره با رویی گشاده ودرخشان وزبانی فصیح وگویا به سوی قبراو می‌فرستد.

آن چهره نیکو به وی می‌گوید:ای حبیب من! برتوبشارت باد که از هر شدت وسختی نجات یافتی. ازآن چهره نورانی می‌پرسد توکیستی؟ من تاکنون چهره‌ای ازتوزیباتر ندیده ام وبویی ازبوی توخوش تربه مشامم نرسیده است؟ آن چهره نیکو پاسخ می‌دهد:ای حبیب من! من پاداش آن نمازی هستم که تودرفلان شهر، فلان ماه ودرفلان سال به جا آوردی. من امشب نزد تو آمده ام تا حقت را ادا کنم ومونس تنهایی توباشم، وحشت راازتو برطرف کنم (همواره درکنارت باشم) وتازمانی که همگی درروزقیامت برخیزند، برسرت سایه بیفکنم.».

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۱۲:۴۴ ۰۱ اسفند ۱۳۹۹
التماس دعا